»

Nekaj najlepšega...

Slashdot - Ne vem, ali se me še vedno drži tisto vzdušje izpred dveh dnevov (za laike - 14. 2. je valentinovo, dan zaljubljenih ). Namreč - CmdrTaco, eden od piscev novic na Slashdotu, eni največjih računalniško usmerjenih novičarskih strani na spletu, je zaprosil svojo izbranko kar na strani sami. Rekla je - da. Ter ga poslala solit, saj naj bi jo spravil v jok . Klik. Meni se je kar omehčalo srce .

7 komentarjev

John Carmack svetuje

Webdog - Ne kupujte Geforce4 MX kartic za Dooma, pravi vodilni pri ID Softwareu, John Carmack. Po njegovih besedah (se popolnoma strinjam, mimogrede) je nVidia naredila popolnoma nepotrebno zmešnjavo pri poimenovanju GF4 kartic. Geforce4 linija kartic namreč nima vgrajene strojne podpore Vertex ter Pixel shaderju, kar jo bolj ali manj postavi ob bok grafični kartici Radeon 7500. To pomeni, da bo Geforce4 MX serija grafičnih kartic v novem Doomu, razumljivo, tekla mnogo počasneje, saj bosta v izrabi samo dve enoti za teksturiranje ter, logično, nobena za vertex shading. Pa saj to ste najbrž že vedeli - ampak, ko to reče Carmack sam, ima to dosti večji impakt na nVidio . Klik!

8 komentarjev

Yamaha z inovacijami

CDR-Info - Če ste kadarkoli že pogledali na spodnjo stran na novo zapečenega ploščka, ste videli, v primeru da le-ta ni bil zapečen do konca, pas obrobe, ki se je razlikoval od tistega, na katerega je laser vgraviral enice in ničle. Ampak tudi iz tega moramo slejkoprej narediti nekaj skrajno lepega ter hkrati neuporabnega, je rekla Yamaha, ter predstavila tehnologijo risanja emblemov na zgoščenko. Najbolje je, da si primer pogledate v CDRInfovi novici. Heh, ideja je pa dobra... Imeti na hrbtni strani zgoščenke z laserjem vgraviran vrisan emblem igrice, ki jo vstavljaš v zgoščenkomat...

3 komentarji

Test TDK veloCD 32/10/40 CD-RW pekač

CDRLabs - Na CDRLabs.com so si podrobneje ogledali nov TDK-jev novi CD-RW pekač. Njegove specifikacije so kar zanimive. Snema s hitrostjo kar 32x, ima 4MB bufferja ter BURN-Proof in Sanyo-jevo FlexSS-BP tehnologijo. V testu so ugotovili, da je snemalnik eden izmed najhitrejših 32-kratnikov na tržišču. Pekač si lahko v čezlužju omislite za $155, kar dejansko ni veliko, za to, kar ponuja. Celoten test si oglejte tukaj.

0 komentarjev

Quantispeed calculator

Overclockers Australia - AMD je z uvedbo svoje XP indikacije v možganih računalničarjev povzročil pravo malo zmedo. Kot najbrž že prav vsi veste, je 1466 MHz izvedenka postala 1700+, 1533 MHz izvedenka 1800+, in tako naprej. Ta indikacija naj bi pokazala (tudi to najbrž že vsi veste), pri kakšni frekvenci bi moral delovati STARI Thunderbird-C, da bi deloval enako hitro, kot Palomino. No, če nočete premetavati megahercev po glavi, si vunpotegnite tale programčič, ki bo to delo opravil namesto vas. Ako vam zadeva tudi po namestitvi ne bo delovala, si downloadajte to datoteko ter si jo presnemite v System imenik. V vsakem primeru - računanje XP indeksa bo od sedaj naprej mnogo enostavnejše...

0 komentarjev

Še ena noviteta

Slo-Tech - Kot vidite, zaradi počitnic vsebina na strani malo trpi (a ne za dolgo ). Je pa Primož zato toliko bolj priden. Sedaj lahko, končno, veste, katera tema je bila premaknjena. V oddelku, iz katerega je bila preseljena, ostane povezava na pravo temo. Indikator premaknjene teme je namesto rdeče ali rumene ikonice mape na levi kar modra mapa z rdečo puščico. A ne, da je to kul? .

9 komentarjev