»

Apple mora zaradi nakupov virtualnih dobrin v igrah vrniti vsaj 32 milijonov dolarjev

Jagode drago stanejo.

Bloomberg - Apple se je poravnal z ameriško Zvezno komisijo za trgovino (FTC) v primeru astronomskih računov, ki so jih prejeli nekateri uporabniki Applovih naprav, ker so njihovi otroci kupili ogromno virtualnih izdelkov za igre (prekletstvo freemiuma). V starih verzijah iOS (4.2 in nižjih) je bilo namreč dovolj vnesti geslo za spletni nakup enkrat, potem pa je bilo naslednjih 15 minut mogoče kupovati brez ponovnega vnosa gesla. Apple tega ni jasno napisal, prav tako pa že pri prvem vpisu gesla ni nikjer pisalo, da je to že dokončna potrditev transakcije.

Obstaja cel kup brezplačnih iger, ki se financirajo iz dragih virtualnih dobrin, ki jih je mogoče kupiti. To so storili številni otroci staršev, če so ti vtipkali geslo v telefon, potem pa so v naslednjih 15 minut po...

20 komentarjev

Windows XP kar ne more umreti

vir: TechNet
TechNet - Microsoft je sporočil, da se Windows XP še ne bo v celoti poslovil. Čeprav prodaja že nekaj časa ne poteka več, ima še vedno približno četrtina računalnikov nameščen Windows XP, Microsoft pa še vedno redno dobiva varnostne popravke in posodobitve definicij za Security Essentials. To bi se po napovedih moralo končati aprila letos, a je zaradi velike priljubljenosti Microsoft delno podporo podaljšal.

Podpora se še vedno zaključuje 8. aprila letos, a bodo še približno leto izdajali posodobitve definicij za protivirusni sistem Security Essentials. Ta se bo prenehal posodabljati šele 14. julija 2015. Prav tako bodo poslovni uporabniki še vedno dobivali posodobitve za System Center Endpoint Protection, Forefront Client Security, Forefront Endpoint Protection in Windows Intune.

Pomembno je vedeti, da varnostnih popravkov za...

171 komentarjev

Največ zlonamerne programske opreme gostuje v ZDA

Slo-Tech - Rezultati sveže raziskave Security Engineering Research Team (SERT) za zadnje četrtletje (Q4 2013) kažejo, da je največ zlonamerne programske opreme (malware) najdemo na ameriških strežnikih. Kar 44 odstotkov malwara je v ZDA, na drugem mestu pa je Nemčija s petkrat nižjim deležem oziroma 9 odstotki. To pomeni, da tudi za nas geografsko filtriranje ni posebej učinkovito, saj si ameriških naslovov ne moremo privoščiti blokirati.

Zlikovci so z odprtimi rokami sprejeli razvoj oblačnih storitev. Te jim koristijo, ker omogočajo enostavno postavitev strani, legitimen vir za promet, ki ne bo na črnih seznamih (recimo Amazon, Google), ter nizke stroške. Amazon in GoDaddy sta največja vira spletne umazanije. Kar 16 odstotkov vsega spletnega malwara je na straneh, ki imajo gostovanje urejeno prek Amazona, 14...

5 komentarjev

Iz Bruslja strog opomin Googlu

The Wall Street Journal - Evropski komisar za konkurenco Joaquín Almunia je resno oštel Google z besedami, da ima podjetje le še nekaj tednov časa, da pripravi predloge, kako se bo odzval na očitke o zlorabi prevladujočega položaja na trgu iskanja v spletu. Google namreč v Evropi obvladuje kar 95 odstotkov tega trga, kar je bistveno več kakor v ZDA. Če k temu prištejemo še strožjo zakonodajo in aktivnost varuhov konkurence, katerih odločitev sodišča po navadi ne razveljavijo, vidimo, da ima Google problem. Preiskava se je začela že novembra 2010.

Googlov prvi predlog lani aprila je bil za Komisijo nezadovoljiv, čeprav je predvideval dodatno označevanje lastnih zadetkov (Googlovih storitev) v iskanju. Tudi drugi predlog lanskega oktobra ni naletel na odobravanje, saj so ga...

15 komentarjev