»

Sloveniji se obeta prepoved nasilnih računalniških iger

STA - Pravosodni ministri držav članic Evropske unije so na neformalnem zasedanju v Dresdnu spregovorili tudi o računalniških in video igrah, ki vsebujejo nasilne prizore.

Čeprav v Sloveniji prodaja računalniških in video iger z nasilnimi prizori ni prepovedana (v Nemčiji denimo takšna prepoved obstaja), je po zagotovilih slovenskega pravosodnega ministra Lovra Šturma "v prihodnje zagotovo pričakovati ukrepe na tem področju."

Medtem si Evropska komisija prizadeva za normativno ureditev področja interaktivnih iger, ki bi med drugim opredeljevala tudi prodajo in proizvodnjo interaktivnih iger za otroke. Slovenski pravosodni minister tovrstna prizadevanja Bruslja podpira in opozarja na "nujnost preventivnega pristopa k preprečevanju širjenja nasilnih računalniških iger." Sem sodi tudi vzpostavitev spletnega portala, kjer bi uporabniki lahko oblastem prijavljali spletne strani, ki ponujajo nasilne računalniške igre.

A poenotenje zakonodaje na ravni Evropske unije po mnenju ministra ni...

220 komentarjev

Prvi HD-DVD film na BitTorrentu

Ars Technica - HD-DVD predvajalniki so trenutno zelo redka vrsta, še posebej modeli za vgradnjo v osebne računalnike. Zaradi astronomskih cen si mnogi še nekaj časa ne nameravajo kupiti tovrstne naprave, tisti, ki pa so z njimi že opremljeni, pa so večinoma z malo hekanja usposobili enote, izvorno namenjene Xboxu 360. Navsezadnje je tako ali tako na voljo zgolj peščica filmov, kljub vsemu pa nobeno od naštetih dejstev ne omejuje...

93 komentarjev