»

Novi iMac raztelešen

Ars Technica - Slike notranjosti najnovejšega modela jabolčnega računalnika so sedaj na voljo javnosti, krivci za vse skupaj so seveda ponovno Japonci. Dandanes je že skoraj samoumevno, da so azijski otočani prvi, ki pogledajo v drobovje novih hardverskih stvaritev, pri iMacu ni nič drugače. Poslikali so vse sestavne dele novega modela, predvsem področje okoli procesorja, saj ta ni prispajkan na osnovno ploščo, kot je bila to dosedanja praksa, ampak sedi v podnožju. To bi znalo pomeniti, da bodo uporabniki po novem lahko nadgradili celo procesor v svojem iMacu, kar do sedaj ni bilo možno.

27 komentarjev

Internet Explorer je najmanj varen brskalnik

Crypto-Gram - Kot v svojem članku z naslovom Internet Explorer Sucks piše eden najbolj znanih ameriških varnostnih strokovnjakov Bruce Schneier, se brskalnik Internet Explorer na varnostnem področju spet ni najbolje izkazal.

Schneier namreč poroča o raziskavi Browser Security Test, ki je skušala ugotoviti koliko časa je bil posamezni brskalnik (testirali so MSIE, Opero in Firefox) "znano ranljiv". Obdobje znane ranljivosti so definirali kot obdobje med javno objavo odkritja varnostne pomankljivosti in izdajo popravka zanjo. Dejstva, da si veliko posameznikov varnostnih popravkov ne...

79 komentarjev

Avtonomni botnet z 1,5 milijona (asimiliranih) računalnikov

Crypto-Gram - Oktobra 2005 je nizozemska policija aretirala tri mladeniče stare 19, 22 in 27 let, ki naj bi z uporabo Toxbota (oziroma Codbota) okužili okrog 100.000 računalnikov, nanje namestili spyware in izvajali različne napade ter s pomočjo tega omrežja izsiljevali denar.

Kasneje se je izkazalo, da je okuženih 1,5 milijona računalnikov, Bruce Schneier pa pravi, da je ta številka morda občutno višja. Zanimivo pa je tudi dejstvo, da se prikrito omrežje kljub aretaciji njegovih lastnikov širi še naprej. Boti so namreč avtonomni in to kljub temu, da je policija ugasnila "kontrolni center" (IRC kanal kjer so se boti prijavljali).

We are the Borg and you will be assimilated!

46 komentarjev