»

ATI: Insajdersko trgovanje

The Globe and Mail - Torej, podjetje ATI je trgu končno ponudilo več kot le konkurenčen izdelek, v javnosti pa so se pojavile obtožbe, da naj bi vodilni v podjetju izkoristili interne podatke ter z manipuliranjem ustvarili 7.9 MIO USD ekstraprofita.

Osumljeni naj bi (saj vemo -- nedolžen do dokaza krivde [0:)]) vedoč, da bo vrednost delnic upadla drastično (beri: 42 %), v okviru terminskega posla nakupili delnice ter prodajne opcije, nato -- po padcu -- pa jih seveda ugodno prodali; prodajna opcija namreč omogoča, da se delnice v danem trenutku v prihodnosti prodajo po vnaprej določeni ceni, česar se poslužujejo predvsem manipulanti.

3 komentarji

Intel malo hitreje

News.com -

Vsak dan bolj dobivamo vtis, da ima Intel neko generalno prednost pred AMD-jem. Da, ko se AMD zadere, se Intel zasmeji. Da, ko Intel kihne, AMD dobi pljučnico.

No, res je, da Thoroughbredi prihajajo na naše police, a na Opterona še vedno čakamo -- in AMD je nekam sumljivo tiho glede njegovega 64-bitnega paradnega konja. Se pa je oglasil Intel ter napovedal, kaj smemo pričakovati od strežniških procesorjev v prihajajočih letih.

Da, prvi Itanium je bil podjetju (dobesedno) v sramoto, a je Itanium 2 popravil slabi priokus. To poletje se lahko nadejamo Itaniuma 2, sparjenega s kar 6 MB tretjestopenjskega predpomnilnika, tiktakajočega na gigahercu in pol. Procesor bo vseboval 500 milijonov tranzistorjev. Leta 2004 bomo ugledali Madisona z 9 MB L3 predpomnilnika, ki je bil na roadmap dodan naknadno. Da o letu 2007 ter procesorjih z dvema jedroma na enem vezju ne govorim. Obljub so jih polna usta, upajmo, da se jih bodo držali. Mi pa čakamo AMD-jev odgovor... [:D] ...

5 komentarjev

Težave z novim Plus paketom za WinXP

OSSR - Kot poročajo na OSSR, ima Microsoft težave z nam dobro znano aktivacijo njegovih izdelkov. Zalomilo se je pri novem Plus! paketu priboljškov za operacijski sistem Windows XP. Težava naj bi bila v tem, da se program, navkljub legalno nameščenim Windowsem XP, noče namestiti na računalo, rekoč da moramo program aktivirati korektno. Težava, tako Microsoft, izvira v tem, da želi Plus! nasloviti neke registrske ključe, do katerih pa uporabnik na računalniku nima dostopa. No, nam še ni skrbeti, saj je paket trenutno na voljo le kot nalinijski nakup s kreditno kartico, omejen na področje ZDA. Klik!

1 komentar

Eksterno ohišje za IDE enote

Tom's Hardware - Trdi disk je vsekakor ena izmed najpomembnejših računalniških komponent, ki ne kliče ravno po premikanju ter premeščanju. A včasih bi prišel prav trdi disk, ki bi ga lahko svobodno nosili naokoli, po možnosti pa še priklopili na prazno USB 2.0 mesto. Prav o enem izmed ohišij, ki to omogočajo, so pisali na Tom's Hardware. Podjetje, ki je izdelalo ohišje, je ADS Technologies -- v svetu dokaj nepoznano podjetje. Seveda boste nanj lahko priklopili tudi optične enote kot so CD-zapisovalniki, DVD-predvajalniki itd. V benchmarkih se je ohišje odrezalo slabše od Maxtorjevega rivala, a ima tudi nekaj prednsoti, saj je npr. Nero prepoznal, da je vstavljena enota...

4 komentarji

Brezžični internet na letalih

več strani - Na letalu LH 418, ki leti iz Frankfurta proti Washingtonu, je nemški avioprevoznik Lufthansa začel poskusno uvajati brezžični dostop do interneta, ki dovoljuje surfanje na višini 10.000 metrov. Na začetku bo stvar brezplačna, po koncu trial obdobja pa bodo zaračunavali med 30 do 35 dolarji na let. Na voljo bo tromegabitna povezava za dolvleko ter 128 kilobitov na sekundo za gorpoteg. Opremo je prispeval Cisco Systems, ki je letalo tudi opremil s petimi t.i. access pointi. Do sredine leta 2004 bo Lufthansa tako s podobno opremo opremil še 80 letal. Klik!

6 komentarjev

ABIT Siluro GF4 Ti4200-8X OTES

Extreme Overclocking -

Na Extreme Overclocking so se ponovno zganili in spisali nov test. No, tokrat so testirali Abitovo grafično kartico iz družine Siluro, ki se imenuje ABIT Siluro GF4 Ti4200-8X OTES. Kot je moč razbrati, kartica podpira AGP 8x ter uporablja OTES sistem, ki ga najverjetneje vsi poznate

S kartico so bili zelo zadovoljnji, edino kar so ji zamerili, je glasen ventilator in dejstvo, da tehnologija OTES zasede eno prosto PCI režo, kar pa pri današnji integraciji ne bi smel biti problem. Če vas zanima, kako se je kartica obnesla v testnih programih, brž sem.

1 komentar

Slo-Tech kepanje ... bo!

Slo-Tech - Da, po dooolgih pogajanjih in pregovarjanjih ter neutemeljenih in nedokazanih kazanjih zob, mišic in ostalih telesnih delov smo se končno odločili kdaj in kje Slo-Tech kepanje 2003 bo. Vesoljni poboj med admini in Slo-Tech uporabniki se kani zgoditi v soboto, 18. januarja ob 16.00 v Ljubljanskem parku Tivoli. Mikro-lokacijo vam sporočimo kasneje, predvsem zaradi tega, da si ne bo kdo že danes šel pripravljati kep. [:D]

Sicer pa: upam, da se vidimo tam v čim večjem številu. Če ne zaradi drugega pa zaradi samega srečanja in/ali rekreacije. Kmalu bo tudi znana kontaktna številka, kamor nas boste lahko poklicali, če se boste izgubili. Stay tuned.

8 komentarjev

Bartoni prihajajo

X-Bit Labs -

Kot poročajo na X-Bit Labs, naj bi se AMD-jevi Barton XP procesorji pojavili na prodajnih policah v začetku februarja. Ti procesorji so še vedno grajeni na K7 osnovi, ki je bila predstavljena že daljnega leta 1999, proizvajali pa jih bodo v UMC tovarni v Tajvanu.

7. februarja bodo tako luč sveta končno ugledali modeli 2500+, 2800+ ter 3000+. Koliko bodo dejanski takti teh procesorjev še ni znano, po neuradnih podatkih pa naj bi tiktakali pri 1833, 2083 ter 2250 MHz. Vsi modeli bodo uporabljali 333 MHz sistemsko vodilo.

Še to, tri dni pred njihovo predstavitvijo, naj bi AMD predstavil tudi zadnji procesor na Thoroughbread jedru -- AMD AthlonXP 2600+, ki bo deloval še vedno le pri 266 MHz sistemskega vodila. O dobavljivosti in ceni še ni podatkov.

1 komentar

Najhitrejši Radeon

vir: ATI
ATI - Tyanov Tachyon G9700 Pro bo novi Radeon v družini, ki pa ne bo popolnoma običajen. Zakaj? Že sama proizvodnja in opremljenost te pošasti bo slonila na mislili za overkloking. Kaj bodo kartici dodali, da bo tako nekaj posebnega? Prva zadeva je "Hardware monitoring", ki bo uporabniku preko preprostega vmesnika omogočal nastavljanje hitrosti vrtenja ventilatorja, hitrosti procesorja in pomnilnika ter temperature le-teh ter bo lahko opazoval napetosi na posameznih delih. Vse to se bo seveda izvajalo v realnem času.

Naslednja stvar je posebno dizajnirani hladilnik, ki bo dobro poskrbel tudi za hlajenje pomnilnika, ki bo baje lahko dosegel same...

9 komentarjev

MandrakeSoft: Stečajni postopek, drugič

The Register - MandrakeSoft je včeraj najavil, da so v ponedeljek na sodišče vložili vlogo za pričetek prisilne poravnave.

Novica sledi predvčerajšnjemu poročanju o domnevnih težavah podjetja, kot je bilo razvidno iz zasebnega sporočila direktorja podjetja, ki se je nekako znašlo v javnosti. Podjetje ima sedaj čas brez pritiska upnikov sanirati podjetje ter poslovanje vrniti na zavidljivo (beri: ustrezno) raven.

6 komentarjev