»

Google bo sčasoma odpustil necepljene

Slo-Tech - Zaposleni v Googlu se bodo morali obvezno cepiti proti covidu-19, sicer bodo po daljšem neplačanem dopustu sredi prihodnjega leta odpuščeni. Spremembe začno veljati 18. januarja, so pred dvema tednoma v okrožnici obvestili zaposlene. V Googlu sicer ni večjega nasprotovanja cepljenju, saj naj bi bilo nasprotnikov manj kot odstotek. Manifest proti napovedanim ukrepom pa je podpisalo 600 ljudi, kar predstavlja 0,4 odstotka zaposlenih.

Do 18. januarja morajo zaposleni predložiti dokazilo o cepljenju ali pa priglasiti izjemo. Kdor tega ne bo storil, bo dobil 30 dni plačanega izrednega dopusta, nato pa še pol leta neplačane odsotnosti. Kdor niti po sedmih mesecih ne bo predložil potrdila o cepljenju, mu bodo odpovedali pogodbo o zaposlitvi. Pogosto testiranje ni veljavna alternativa, je še zapisalo vodstvo v okrožnici. Za izjemo lahko posamezniki zaprosijo iz verskih ali zdravstvenih razlogov, o njih pa se bo odločali posamezno.

V podjetju so kot enega izmed razlogov za obvezno...

30 komentarjev

Napadi Log4Shell so preplavili svet

Slo-Tech - Poskusi zlorabe ranljivosti v knjižnici Log4j, ki so jo razkrili prejšnji teden, so se v zadnjih dneh močno okrepili, saj varnostna podjetja beležijo prek sto napadov na minuto.

Pretekli petek je bila objavljena huda ranljivost v Apachejevi javanski knjižnici za dnevniško beleženje Log4j, ki napadalcu omogoča izvajanje poljubne kode na daljavo. Problem je dvojen; kot prvo to odprtokodno knjižnico uporablja desetine milijonov računalnikov po svetu, saj je bila zgolj v zadnjih štirih mesecih z javnih repozitorijev pretočena 84-milijonkrat. Med uporabniki so tudi velika informacijska podjetja, kot so Amazon, Cisco, Oracle, Microsoft in IBM. In drugič: zloraba ranljivosti je nadvse enostavna, saj je dovolj, da se sistemu v beleženje vsili določeno zaporedje znakov. To pa pomeni, da jo je preprosto avtomatizirati in v dneh po objavi je število tovrstnih napadov res skokovito naraslo.

V varnostnem podjetju Check Point pravijo, da zaznavajo čez sto napadov na minuto in tudi v Sophosu...

39 komentarjev