»

Laž ima kratke noge...

Yahoo News - ...kršenje pogodbe o zaupnosti pa tudi. Kot smo na Slo-Techu že poročali, je marca leta 2000 sedemnajst nVidiinih inženirjev vedelo za prihajajočo pogodbo z Microsoftom za konzolo Xbox. Kupili so delnice ter obogateli. nVidia je prevaro odkrila, vseh 17 kršiteljev prijavila, rezultat je pa viden že danes. Prvi od skupine je že bil obtožen. Kazen? Odpust iz podjetja, črna pika v kartoteko ter finančna kazen "skromnih" četrt milijona ameriških zelencev. Uf uf, z velikimi se ni igrati .

0 komentarjev

Je vredno?

The Register - Zase vem, da svojega notebooka (ki ga še nimam ) ne bom nikoli imel z lisicami priklenjenega nase. Pač raje ostanem brez dragocenega koščka plastike in silicija kot brez ušesa, ki bi mi ga morebitni ropar odrezal, ko mi ne bi mogel izpuliti torbice s prenosnikom.

Pogumnejši pa je bil Charles Tandy, predavatelj iz Birminghama, ki je poskušal ustaviti tatu šolskega računala. Ko se je s kolegom pognal v dir za tatom, ga je 'na silo' potegnil iz avta, toda tat se ga je rešil ter svojo Toyoto zapeljal čezenj. Charles je poškodbam žalostno podlegel.

Nauk zgodbe: preden izvedete svoje herojstvo, pokličite policijo.

1 komentar

Razlikovanje med AthloniXP in AthloniMP

Storage Review - V forumih StorageReviewa so se pojavile govorice o tem, da naj bi bilo novo AMDjevo čipovje 760MPX zmožno razlikovati med AthloniXP in MP. Fizične razlike med procesorjema praktično ni, le da MP tudi uradno podpira delovanje v večprocesorskih sistemih, XP pa ne. Če se bodo govorice izkazale za resnične, bo šla večina idej o zelo zmogljivih in dokaj poceni dvoprocesorskih sistemih ,temelječih na AMDjevem Palominu, rakom žvižgat. Debato najdete tukaj.

0 komentarjev

D-Linkov Roq-it JukeBox z 10 GB prostora

Tom's Hardware - Roq-it MP3 JukeBox je prenosen na trdem disku sloneč MP3 predvajalnik, ki, kot pravi podjetje, lahko shrani do 150 ur glasbe. Ko ga preko USBja priključimo na računalnik, se bo naprava prikazala kot nova oznaka za HDD (primer: J:) in tako omogočila, da prenesete glasbo s preprostim vlečenjem miške. V paket je vključen tudi infrardeči vmesnik. Poleg tega lahko Roq-it uporabite tudi kot prenosni trdi disk in nanj shranite tudi druge datoteke poleg glasbenih. Roq-it je kompatibilen z vsemi Windowsi od '98 naprej in pa z Mac OS 9 in več. Stal pa naj bi okoli 209 ameriških zelencev.

0 komentarjev

Gokar. Virus, ki okuži Outlook...

Vnunet - Iz F-Securevih laboratorijev opozarjajo, da je na pohodu nov virus. Gokar za razpošiljanje uporablja MSjev organizator Outlook ter poskuša deaktivirati antivirusne programe.

Razpošilja se kot sporočilo z različnimi temami ('If I were god and didn't believe in myself, would it be blasphemy?', 'The A- Team VS KnightRider ... who would win?', in 'I like this calm, moments before the storm') ter priponko s končnico PIF, SCR, COM, EXE ali BAT.

V Visual Basicu narejen virus v sistem naloži datoteko KAREN.EXE, navodila za odpravljanje pa najdete tukaj.

3 komentarji

ABIT NV7m

Tom's Hardware - ABIT je najavil svojo novo ploščo na nForce čipovju imenovano NV7m. Izdelana je v micro ATX velikosti in je namenjena AMD Athlon XP procesorjem. V osrčju plošče se skriva Nvidiino nForce čipovje, ki vključuje Crush 12 NorthBridge. NV7m vključuje integriran 128-bitni pomnilniški kontroler in podpira do 1 gigabajt DDR SDRAM pomnilnika. Poleg tega ima dva ločena 64 bitna pomnilniška kontrolerja, ki naj bi prinašala največjo pasovno širino okoli 4.2 GB/s. NV7m v sebi skriva tudi 256-bitni integriran Nvidiin grafični procesor z drugo generacijo T&L-a ter MCP- enoto za prenašanje zvoka, ki podpora AC3 kodiranje in S/PDIF izhod. Poleg tega ima plošča še 1 AGP režo in 3 PCI vtiče.

0 komentarjev

Microsoft nagrajuje molk

The Register - Še pomnite, ko je Microsoft napadel vse, ki so 'na glas' govorili o novih, še ne popravljenih hroščih in varnostnih luknjah v njegovih izdelkih?

O koristnosti molka do izdaje popravka ne dvomim, če pa se lahko hrkati še izplača, pa sploh nimam ničesar proti. In ravno na to noto je zaigral redmondski velikan: vsem, ki stopijo v pogodbeno razmerje ter se zavežejo, da bodo o luknjah poročali najprej in le Microsoftu, ter zadovoljujejo še nekaj zahtev (določeno število MSjevih prefesionalcev itd.), ponujajo bajne nagrade ter cenovno-licenčne ugodnosti. Zadeva je seveda zelo obsežna, povzetek pa sem našel na The Register - Klik!

1 komentar

P4 2.2 GHz že v prodaji

The inquirer - Včeraj so večji distributerji začeli s prodajo Intel Pentium 4 procesorjev, ki uporabljajo Northwood (.13 mikronsko) jedro. Le ta deluje pri frekvenci 2.2 GHz. Intel naj bi procesorje začel prodajati po višji ceni, nato pa naj bi jo ob koncu januarja znižal.
Medtem pa naj bi se nekaj testov Northwood procesorja že pojavilo na tej strani.

6 komentarjev

XP neprijazni do CompactFlasha

več strani - Na internetu se je pojavilo opozorilo Nikona, ki pravi, da naj bi Windowsi XP lahko zbrisali podatke iz produktov, ki uporabljajo EXIF format datoteke. Zatem je sledilo še podobno opozorilo Canona. Problem naj bi se pojavil pri Nikonovih digitalnih kamerah in optičnih čitalcih. Poleg tega so uporabniki opozorjeni, da se CompactFlash kartice, ki se uporabljajo pri digitalnih kamerah ne bi smele formatirati pod Windowsi XP, to velja za Home in Professional izvedbo. Nikonovo opozorilo lahko najdete tu Canonovo pa tu.

0 komentarjev

DELL ne bo več prodajal Itanium procesorjev

AnandTech - DELL je prekinil s prodajo svojih Itanium sistemov. Ta korak DELLa je velika izguba za Intel, saj je sedaj le ta ostal brez prodajalca za svoje 64 bitne čipe. Po dolgih letih čakanja se je v tem letu Itanium končno pojavil, vendar pa ni požel pretiranega uspeha, saj je bila prodaja procesorjev zelo majhna. Bolj natančno, v tem letu je bilo razposlanih okoli 1700 Itanium domačih sistemov in 2600 strežnikov različnim OEM partnerjem po celem svetu. 2601 strežnikov je bilo razposlanih v tretjem četrtletju. Izmed teh, je bilo prodanih manj kot 500. Kljub tem številkam pa je Intel zadovoljen s prodajo in pričakuje porast prodaje v naslednjem letu.

0 komentarjev

Casio E-200 PDA

AnandTech - PocketNow je objavil opis Casiovega novega na PocketPC 2002 temelječega E-200 PDA. Malček vsebuje 206 MHz Intel StrongARM procesor, 64 MB RAMa, SD/MMC slot za pomnilnik, CompactFlash slot in gostiteljski krmilnik za USB. Z veliko slikami obogaten opis lahko najdete tu.

0 komentarjev

VIA presedlala na DDR333

The inquirer - Zaradi zamude QBM (Quad Band Memory) modulov naj bi VIA najprej v svoja čipovja dodala podporo DDR333 pomnilniku. Ta preobrat se je zgodil zato, ker VIA ve, da rabi hitre plošče za tako AMD Athlon kot Pentium 4 procesorje. Najave naj bi se zgodile zelo hmalu, VIA pa naj bi začela s KT333 čipovjem za Athlone in P4X333 čipovje za P4. Viri so The inquirerju zatrdili, da naj bi bilo čipovje hitrejše kot katerokoli DDR333 čipovje Viinih rivalov. Poleg tega naj bi imela VIA še eno "prednost". Čipovje bo uporabljalo poseben QDR buffer, s čimer bo dvignila zmogljivosti v primerjavi z drugimi DDR333 čipovji.

0 komentarjev

Kult mrtve krave nudi pomoč FBIju?

Vnunet - 'Magic Lantern', FBIjev virus v razvoju (uradno...), bo morda res nekaj posebnega, vendar osebno nikoli nisem dvomil v vsemočnost slednjega. Sem se pa zamislil takoj, ko sem prebral članek na Vnunetu (Klik!).

Namreč, cDc (Cult of the Dead Cow), stvaritelji legendarnega Back Oriffice-a, programa oz. virusa, ki je omogočal oddaljen nadzor nad računalom (hehe, konkurenca raznim 'vncjem'? :]) ter bil poleg NetBus-a zelo popularna zadevca tudi pri nas (hey, meni so pri Arnesu dvakrat zaklenili račun, ko sva s kolegom preizkušala zadevico... dolga zgodba), so najavili morebitno pomoč Zveznemu preiskovalnemu uradu. Njihovi trditvi, da imajo od vseh v tem 'poslu' še največ izkušenj, nekako ne gre oporekati. Hudo.

0 komentarjev

Farbanje AMDjevih procesorjev

PC Stats - Kupci novejših Athlonov in Duronov boste morda potrebovali trenutek ali dva, da se boste prepričali, da vam prodajalec ni slučajno 'podtaknil' Intelovega procesorja. Zakaj? I, novi AMDji so pak zelene barve, in ne več one vijoločne oz. rjavkaste... Menda so sedaj trši in se ne vdajajo več hladilnikom tako, kot so se prej... Klik! Na novico nas je opozoril Peter Božič - slava mu!

3 komentarji

Mod-čipi za Playstation: nova zlata jama?

The Register - Tako imenovani 'mod-chips', čipi za Sonyevo konzolo Playstation, so uporabniku omogočali odpravo nekaterih omejitev na konzoli, ki jih je postavil proizvajalec. Torej, odprava regijske omejitve, možnost igranja 'nelegalno presnetih iger' (no ja, tudi 'backup kopije' ne delujejo ) in podobnega.

Sony pa se je odločil temu narediti konec: vse evropske proizvajalce čipov so pozvali, naj prenehajo z izdelavo. Vsi so, brez znane izjeme, zahtevi ugodili. Komu pa se ljubi iti na sodišče (beri: kdo pa ima dovolj denarja?)... Kakorkoli, Sonyu se niso uklonili distributerji čipov.

Se mi pa tole kljub vsemu zdi malce hecno. Kot če bi nekdo oropal banko, pa bi tožili proizvajalca uporabljene pištole, ker je obstajal sum, da pištola deluje. Naj se raje spravijo na one, ki izdelavo mod-chipov sploh delajo smiselno, torej 'roparje'.

2 komentarja

Milijoni konzol v Čezlužje

The Register - Microsoft in Nintendo sta objavila več podatkov o številu plasiranih enot svojih konzol na trg Severne Amerike: Microsoft je znova odposlal več kot milijon enot, do konca leta pa jih namerava 1 do 1,5 milijona; Nintendo bo poslal 1,3 milijona GameCube-ov, po vsem svetu pa jih namerava prodati kar 4,5 milijona, kar je 12,5 procenta več, kot je bilo predhodno načrtovano.

0 komentarjev

P4 + DDR v praksi

t - break - MSI je izdal svojo ploščo, ki temelji na novem Intelovem čipovju Intel 845D. Testirali so jo na Tbreak.com in če jim gre verjeti, je Intel po enem letu od izdaje Pentiuma 4 končno potegnil pravo potezo. MSIjeva plošča MSI 845 temelji prav na tem DDR podpirajočem čipovju. Podpira vse, kar morajo plošče leta 2002 tudi podpirati - USB 2.0, ATA133, RAID ter ostale bonbončke.Sodeč po testu bo Pentium4 šele sedaj pridobil na realni vrednosti, saj plošča hitrostno popolnoma porazi P4+SDR kombinacijo (ki res smrdi) ter ne preveč dosti zaostaja za P4+RDRAM možnostjo. Sicer pa zanimivo branje, saj je test zelo obsežen (devet strani).

0 komentarjev

Gigabyte in ATI

X-Bit Labs - Za Gigabyte je bilo znano, da se bo spravil v proizvodnjo grafičnih kartic, temelječ na procesorjih podjetja ATI. Podjetje je napovedalo, da bo izdajalo samo OEM izvedenke, sedaj pa popravljajo svojo izjavo ter naznanjajo, da se bodo spravili v produkcijo Retail (šatulja + gonilniki + igrica + kabli) kartic. Družina Gigabytovih lepotic se bo imenovala Maya ter bila grajena na čipih od R200 (ki ga uporablja Radeon 8500) pa vse do Rage 128 PRO. Sicer točnih specifikacij še niso izdali, tako da moramo za to počakati še kakšen dan ali dva, saj naj bi kartice prišle v prodajo že naslednji teden. Bomo ugledali hipernaspidirane, ultraoverclockabilne Radeone?

2 komentarja

Nori japonski overclockerji

Overclockers Australia - Na OC.AU sem zasledil, da je nek japonski overclocker svojega Pentiuma4 navil iz 2.2 GHz na 2.6 GHz, uspelo mu ga je pa celo zbuditi na 2.9 GHz. Na tej strani lahko zasledite vse podrobnosti, sicer v japonščini. Pustimo hieroglife, pomembni so screenshoti ... Sicer pa AMD ne more več trditi, da ima najhitrejši procesor po zmogljivostih. Tukaj tale močno naviti P4 podira rekorde. Čakamo odgovor še kakšnega Japonca, ki bo navil Athlona XP na 2600 MHz

2 komentarja

Abort 2001

Cyberpipe - Če danes nimate kaj početi, potem lahko obiščete Abort2001. Začne se ob 10:00 zjutraj in traja pozno v noč. Lahko prinesete celo mašino sabo, saj je se bo veliko dogajalo, internet link je pa tudi ok. Torej vabljeni v Kiberpipo!

0 komentarjev