»

Izšel Safari 3.2

Apple - Apple je včeraj izdal novo različico svojega spletnega brskalnika, Safari 3.2. V njej je zakrpal ducat varnostnih pomanjkljivosti, zato Apple svetuje, da novo verzijo obravnavajo kot kritični varnostni popravek in namestijo vsi uporabniki Safarija. Na voljo je za operacijske sisteme Windows XP, Vista, Mac OS X 10.5 Leopard in Mac OS X 10.4 Tiger. Seznam popravkov in izboljšav je na Applovih straneh. Klik!

8 komentarjev

Xbox 360 in Wii naprej, PS3 nazaj

TG Daily - Proizvajalci so se torej odločili, da popustov na konzole letos ne bo, poglejmo pa si, kako se konzole prodajajo na sploh. Podjetje za raziskavo trga NPD v svojih izsledkih navaja, da so oktobra prodali 803.000 Wiijev, kar znaša 59 odstotkov vseh prodanih konzol. Na drugem mestu je Xbox 360, ki s 371.000 prodanimi zaseda drugo mesto in 27-odstotni tržni delež. Playstation 3 je tretji z 190.000 konzolami ali 14 %. Skupaj so prodali 1.364.000 konzol, kar je sedem odstotkov več kot septembra in tretjino več kakor oktobra lani.

Na prodajo konzol ne vplivajo samo specifikacije, ampak tudi dostopne igre, kar je eden izmed razlogov, da Xbox 360 še vedno občutno prekaša Playstation 3. Najbolje prodajana igra je bila oktobra Fable II za Xbox 360 (790.000), sledijo pa Fit za Wii (487.000) in Fallout 3 za Xbox (375.000 prodanih izvodov). Najbolje prodajana igra za PS3 pa je naprimer šele na sedmem mestu v skupni razvrstitvi. Več o tem.

33 komentarjev

AVG-jev tretji lažni preplah

The Register - Poročali smo že, da je priljubljeni antivirusni program AVG pomotoma označil kritično datoteko sistema Windows kot okuženo, zaradi česar je cela kopica ljudi ostala z nedelujočim računalnikom. AVG je takoj reagiral na pritožbe uporabnike in na spletnih straneh objavil rešitve problema, pri čemer je bilo seveda odlično, če vam jih je kdo lahko pogledal. Drugi udarec je sledil kmalu, saj je tokrat popravejeni AVG za virus razglasil Adobe Flash, kar je že tretja zgrešena identifikacija v mesecu dni. Pred slabim mesecom je namreč AVG v karanteno poslal Zone Alarm.

Izdelovalec se je odzval, se opravičil in ponudil kompenzacijo. Tako so prizadeti uporabniki sedaj brezplačno upravičeni do enoletne licence ali nadgradnje na AVG 8.0, če uporabljajo starejše verzije. Slednjo lahko izvedejo tudi uporabniki free verzije. AVG bo prizadete kontaktiral sam po 24. novembru.

41 komentarjev

Intel s slabšim kvartalom kot je bilo načrtovano

bit-tech.net - Da je svet zajela recesija, čivkajo že informacijsko odklopljeni vrabci v Afriki, saj se soočamo z velikimi vali odpuščanj, bankroti in padci tečajev borz. Da je recesiji vseeno, koga napade, dokazuje tudi Intel. Vrednost delnice, ki je s 13,50 $ najnižja v zadnjih enajstih letih, bo verjetno kmalu še padla, saj so po relativno konzervativni napovedi, da bodo v zadnjem kvartalu letos pridelali okrog 10,5 miljard dolarjev (plus/minus 400 milijonov), sedaj to drastično spremenili.

Znesek so oklestili za kar 14 odstotkov in tako sedaj napovedujejo le okrog 9 milijard dolarjev prihodkov. Prihodki so za navadnega Zemljana še vedno ogromni, a 14 odstoten padec pove svoje, poleg tega pa so to le prihodki in ne dobiček.

Poleg splošnega upada prodaje praktično vseh dobrin dodatno težavo predstavljajo proizvajalci računalnikov, saj si po novem delajo manjšo zalogo komponent, kar pomeni dodaten upad prodaje. Kljub napovedanemu padcu delnice pa bo le-ta v vsakem primeru minimalen, zanimivo...

23 komentarjev

AMD GPU kot pospeševalnik za obdelavo videa in slike

Tom's Hardware - Naslednja različica AMD Catalyst gonilnikov za Radeone 48xx bo omogočala pospeševanje operacij, kot sta obdelava videa in slike. Testirali so MPEG4 pretvorbo z najmočnejšim Intelovim Core 2 CPU-jem (QX9650). Če mu z novimi gonilniki pomaga še HD4870, je pospešek več kot 15-kraten!

Več o noro hitrih pretvorbah si preberite tu.

Izgleda bomo že v bližnji prihodnosti vse pogosteje namesto nadgrajevanja CPU-jev raje (do)kupovali grafične kartice. Tudi če ne igramo igric.

10 komentarjev