»

Izšel Netscape 6.00

Netscape - Danes je srečen dan za vse uporabnike Netscapovih brskalnikov: izšel je Netscape 6! Moram priznati, da je to tudi srečen dan za nas, saj si zdaj lahko vsi inštalirate novo verzijo Navigatorja in nehate bentiti nad slabo vidljivostjo v 4.x verzijah [;)]. Uporabnih izboljšav je v bistvu ogromno, najbolj pomembna med njimi pa je seveda to, da stvar sedaj pravilno prikaže celo Slo-Techovo stran ( kar v bistvu pomeni, da se drži zadnjih standardov [:))]). Sam ga še nisem poizkusil, toda po prvih poročilih sodeč je zadeva še malce preveč hroščata. Presodite sami...

6 komentarjev

Per-Pixel Lighting

Jaz - Tako, objavili smo prvi članek v seriji ( upajmo [:D]) o tehnologijah, povezanih z grafičnimi karticami. Avtor tega mojstrskega dela je Senitel, naš lokalni guru za grafiko in programiranje. Če vas torej zanima, kaj sploh pomenijo vsi ti izrazi, s katerimi vas bombardirajo proizvajalci grafičnih kartic, si le oglejte njegov članek. Govori o precej vroči tehnologiji senčenja, ki bo menda povsem spremenila računalniško grafiko in jo približala tisti, ki jo vidimo na filmskem platnu!

6 komentarjev

SuperOrb v Sloveniji!

Jaz - Še ena vesela novica: Thermaltakove SuperOrb hladilnike je že mogoče kupiti tudi v Sloveniji. To sem izvedel povsem po naključju, saj so mi fantje iz Electre-ST hladilnik priložili kar k Soltekovi overclockerski SocketA plošči. Ko sem danes odpiral pošiljko sem bil nemalo presenečen, ko sem v njej zagledal tudi SuperOrba. Zadeva je dejansko zelo zelo impresivna, na teste pa boste morali še malce počakati. Za cene in dobavljivost pa se brzinsko pozanimajte na njihovi domači strani.

5 komentarjev

Tomovo poročilo s Comdex

Tom's Hardware - Če vam foter ni ravno Bill Gates, potem lahko o obisku Comdex le sanjarite. Ta sejem je res meka za vse hardveraše in marsikdo bi dal tudi kakšen del telesa da bi dobil možnost za obisk ( da, med njimi sem tudi jaz [:D]). Tako pa nam ostane le spremljanje različno zanimivih in popolnih poročil na raznih hardverskih straneh, ki zadnje dni poganjajo kot gobe po dežju. Kakorkoli, eno izmed bolj zanimivih je poročilo na Tom's Hardwaru: zaenkrat pokriva le prvi dan, toda vsebina se bo še izpopolnjevala. Ogled priporočen.

0 komentarjev

VIA kazala tudi Mathewa

VIA Hardware - Intel je Timna projekt opustil nekaj časa nazaj, medtem ko VIA še vedno vztraja s svojim Mathewom. Ideja je zelo podobna, torej računalnik v malem, ki bi bil namenjen vgradnji v prenosne računalnika in terminale. Glavna lastnost je integrirani procesor, delujoč pri 600MHz. Prednosti takega računalnika so cenenost, majhna poraba energije in podobne za nas precej nepomembne zadeve [;)]. Več informacij o VIAi na Comdexu pa najdete tukaj.

0 komentarjev

Nova serija IBMovih diskov

X-Bit Labs - IBMovi diski so pri nas in po svetu eni izmed najbolj popularnih. Gre za izjemno hitre, tihe in kvalitetne diske, ki so marsikomu ( tudi meni [;)]) precej polepšali računalniško življenje. IBM sedaj pripravlja novo serijo s kodnim imenom 60GXP, katere specifikacije so:
  • gostota 20GB/plato,
  • rotacijska hitrost 7200rpm,
  • velikost medpomnilnika 2MB,
  • povprečni dostopni čas 8.5ms,
  • ATA100 vmesnik
Na voljo bodo trije različni modeli: 20, 40 in 60GB, masovna prodaja pa se bo začela že decembra. Priporočena cena za 60GB model je 355$.

2 komentarja

Šokantne novice o 3DFXu

CNN - Še ena novička o 3DFXu, ki pa me je zelo presenetila. Sodeč po tem CNNovem članku bo podjetje popolnoma prenehalo izdelovati lastne kartice, in se bo skoncentriralo na prodajo čipov neodvisnim proizvajalcem ( tako kot Nvidia ). To je seveda radikalna sprememba, lahko bi rekli tudi korak nazaj za 3DFX, saj je podjetje leta 1998 kupilo STB in tako dobilo proizvodne zmogljivosti. To tovarno bodo seveda zaprli... Koliko so te novice resnične in koliko ne presodite sami, jaz pa jim želim vso srečo!

2 komentarja

Optimistični 3DFX

X-Bit Labs - Na Comdexu 3DFX ni pokazal nič presenetljivega, zato pa so več govorili o svojih načrtih za prihodnost. Trenutno je podjetje popolnoma skoncentrirano na razvoj Rampage čipov in prve kartice naj bi se pojavile na koncu prvega četrtletja oziroma začetku drugega, leta 2001. Če bo to res ali ne, bomo videli, toda v prid temu podatku govori tudi dejstvo, da jim je ravno te dni uspelo narediti popolnoma delujoč primerek silikona. Še en zanimiv podatek pa je to, da 3DFX v prvem četrtletju 2001 namerava začeti prodajo VSA-200 ( Napalm LC ) čipov neodvisnim proizvajalcem, tako da bomo verjetno videli tudi kakšnega neodvisnega "Voodooja5".

7 komentarjev

Urg?

3D Chipset - Hm, kot vidite so končno začeli delati opisi posameznih Forumov, toda stvar ni izpeljana ravno najbolje. Ko sem pisal opise nisem imel pojma, da bodo izpadli tako dolgi [:'(]. Bom popravil...

0 komentarjev