»

ECS K7S5A

Slo-Tech - Obljubljeno je bilo, da bo naslednji novi vnos v sekciji "Še se kadi" test in tako se je zgodilo. ECS K7S5A je osnovna plošča, ki temelji na novem, vročem SiSovem naboru, ki za nižjo ceno ponuja zelo veliko. Tako lahko za 25.000 SIT kupite ploščo ter s prihrankom za dražjo ploščo nabavite procesor in pomnilnik. Se splača, kajne? Preberite test!

2 komentarja

ICQ 2001b alpha

CNet - Izšla je beta mojega omiljenega IM programčka, ICQ 2001b Alpha. Verjetno glavna prednost nove verzije je večja spletna nrav podatkov: stiki niso več (le) na računalniku, ampak se prenesejo v spletni predal ter z njim sinhronizirajo. To pomeni, da lahko ICQ uporabljamo na več računalnikih, na vseh pa bomo imeli iste kontakte - uporabno recimo pri potovanjih, ko ICQ uporabljamo v kiber-kafičih.

Novost je tudi naprednejše upravljanje 'sharanih' datotek - te sedaj prenesemo v posebno mapo, do katere dostop lahko omejimo le na določene osebke. Novitet in izboljšav je še malo morje, ZDNet-ov opisovalec pa se je spotaknil predvsem ob manjek podpore za videokonference (ki jih konkurenca že ponuja ali pa še bo - MS Messenger jih ima dobiti v nadgradnji, ki bo navoljo na dan uradnega začetka prodaje WinXP). Opis, download tukaj .

5 komentarjev

Cruical in novosti

Tweak3D - Crucial je, verjetno zaradi napovedi Advanced Micro Devices-a (AMD), da bo tudi on posegel na ta trg, predstavil par novih CompactFlash modulov.
Novi so torej 48MB, 64MB, 96MB in 128MB moduli. Imajo tudi pet letno garancijo, kar verjetno pomiri tudi najbolj skeptične med vami... Kaj lahko človek vse posname na 128MB lahko le ugibam, ker nimam digitalca. Ampak verjetno veliko. Cruical je zelo kvalitetno podjetje, ki se bo, pomoje, res potrudilo in naredilo kakovostne module. A kaj, ko je cena tkooooo visoka.

2 komentarja

Ena od bralcev

Slo-Tech - Novico nam je poslal Jebediah. Ker človek očitno gradi na svojem stilu, mu je nismo spreminjali. [Pač, lektor jo je pošteno popravil!] Novica torej je:

Eden izmed zdaj že številnih programov za peko je tudi FireBurner. Najnovejša verzija je 2.1.1. Je pa v Windows in Linux različici. Torej Linuxaši gremo pečt! Na strani imajo še Adaptec ASPI driver in ASPI32 driver za Windows različico. Podpira audio, data in mixed mode. Če se registrirate, imate doživljenske zastonj update. ČE SE. Če imate rekorder, ki podpira Burn-proof ali overburn, je to pravi program za vas, saj podpira oboje. Na strani tudi ocenjujejo rekorderje glede na NJIHOVE izkušnje, najmanj pa priporočajo 4x cd-rw SCSI. Na strani ne piše, katere rekorderje podpira. Glede na to, da so začeli davnega leta 1998, potem program podpira veliko rekorderjev. Tudi malo starejše. Dolpotegnete ga lahko tu.

2 komentarja