»

Danes izšel Zune HD

Zune HD

Ars Technica - Danes je dan D za Microsoft, saj na prodajne police v ZDA prihaja Zune HD, ki bo poskusil izvesti misijo nemogoče: izpodriniti iPod. Na ArsTechnici so se prikopali do enega primerka in ga natančno pogledali. Kot so obljubili, ima 3,3-palčni OLED-zaslon z ločljivostjo 480 x 272, na katerem grafiko izrisuje Nvidiina Tegra. Vgrajen akcelerometer skrbi za obračanje slike ob nagibanju naprave. Na spletnih straneh je na voljo tudi katalog aplikacij, ki jih lahko povsem brezplačno prenesete na Zune. Za zdaj so omejene na Microsoftove, odločitev o zunanjih še ni dozorela.

Zune je manjši, kot je bilo slutiti s promocijskih slik in tudi manjši od iPhona, a malenkost večji od iPoda. Podpira vse potrebne kodeke in brezžično povezljivost 802.11b/g, ne pa tudi najnovejšega...

37 komentarjev

Google Fast Flip

BBC - Urednik drugega največjega ameriškega dnevnika The Wall Street Journal je pred manj kot pol leta okrcal Google in druge zbiralce medijskih vsebin z izrazom "paraziti", saj mu gre v nos predvsem dejstvo, da iskalniški velikan vsebine ponuja brezplačno, izdajateljem pa ne plačauje nobenih nadomestil. Če je kdo pričakoval, da se bo Google oziral na te besede in morda naredil kakšno malo manj všečno spremembo v Google News, se je precej zmotil.

Nasprotno, ameriško podjetje je zdaj predstavilo celo novo storitev, ki poskuša združiti najboljše iz obeh svetov: udobnost listanja tiskanih medijev in hitro dosoptnost vsebin na internetu. Google Fast Flip je novo orodje za izboljšano izkušnjo pri branju časopisov, ki zbira zaslonske posnetke (zaenkrat) tridesetih ponudnikov vsebin, ki jih lahko uporabniki na hitro prelistajo z miško ali tipkovnico. Če jih kateri izmed člankov bolj zanima, lahko z enim klikom dostopijo do izvirne spletne strani s celotno vsebino. Med ponudniki vsebin med...

9 komentarjev

Bing VisualSearch

Bing VisualSearch

Microsoft - Microsoft se trudi, da bi k Bingu pritegnil čim več uporabnikov, in kako to storiti lažje kot z dodajanjem novih funkcij v iskalnik. V svoji študiji so v Redmondu ugotovili, da ljudje slikovne rezultate z možgani obdelamo do 20 odstotkov hitreje, kar jih je napeljalo na idejo, da bi naredili slikovno verzijo iskalnika. Stvaritev Bing Visual Search je za zdaj še v beta stadiju, ideja pa je preprosta. Slike so razvrščene v tako imenovane galerije, ki jih s klikom odpirate in brskate v globino. Tako odpade potreba po vpisovanju ključnih besed. Za zdaj je nova funkcija na voljo le v ZDA, tako da si morate lokalne nastavitve v Bingu popraviti na ameriške, da dobite dostop do Visual Searcha.

7 komentarjev

Intelov tržni delež kvišku

Tržni deleži

vir: CNet
CNet - Intelov tržni delež na področju procesorjev je v drugem četrtletju letošnjega leta dosegel štiriletni vrh, v svoji raziskavi trga ocenjuje iSuppli. Dosegli so 80,6-odstotni tržni delež, kar je za poldrugo odstotno točko več kot četrtletje prej. Zadnjikrat so bili tako visoko leta 2005, ko so obvladovali 82,4 odstotka trga. Pridobitve gredo kakopak na AMD-jev račun, ki je izgubil dobro odstotno točko in z 12,8 padel na 11,5 odstotkov. Kljub temu je recesija napravila svoje, saj sta v absolutnih številkah obe podjetji prodali manj kot v enakem obdobju lani.

47 komentarjev

PS3 Slim povečal prodajo

Prodajni hit PS3 Slim

vir: Wikipedia
engadget - V tednu po predstavitvi Slim modela PlayStation 3 je prodaja močno poskočila tako v Veliki Britaniji kot v ZDA. Medtem ko se je v ZDA prodaja povišala za zgolj 300%, je na Otoku poskočila za kar desetkrat. Poleg tega je bila konzola, prvič po prvem tednu leta 2008, na vrhu prodajnih statistik, pred svojima konkurentoma Xbox 360 in Wii. Prodaji je zagotovo poleg novega, tanjšega modela pomagalo tudi znižanje cen starejših dveh modelov.

Obenem z GamePlan Insights lestvice 10 najbolj pričakovanih izidov kupci hočejo kar polovico naslovov za PlayStation 3, med katerimi sta tudi dve ekskluzivi, Gran Turismo 5 in God of War III, poleg Final Fantasy XIII, Assassin's Creed 2 in Call of Duty: Modern Warfare 2. Dobre prodajne...

27 komentarjev

iPod Touch s podporo 802.11n

Broadcom BCM4329

engadget - Tretja generacija iPod Touch, ki jo je Apple predstavil prejšnjo sredo, vsem napovedim navkljub ne vsebuje fotoaparata, ki ga je dobila 5. generacija malih iPod Nanov. A pri odpiranju in temeljitem ogledu novih Touchov, kot je navada za vse Applove izdelke takoj po izidu, so razstavljavci prišli do dveh ugotovitev - da je tiskanina popolnoma pripravljena na senzor, ki bi zajemal slike, ter da čip, ki skrbi za brezžično povezljivost prek WiFi podpira pravkar sprejet standard IEEE 802.11n, česar ne zmore niti iPhone 3GS.

Broadcomov čip, BCM4329, ki je uporabljen v tretji generaciji iPod Touch, poleg brezžične komunikacije prek WiFi standarda 802.11n skrbi tudi za Bluetooth povezljivost...

23 komentarjev

Eee Keyboard na trgu oktobra

vir: engadget
engadget - Težko pričakovana tipkovnica iz družine Eee, ki je konceptualno na moč podobna slavnemu Commodorju 64, bo na trg po besedah CEOja Asusa, Jerryja Shena, končno prišla v oktobru. Žal še ni potrdil cenovne politike, a naj bi bile napovedi o ceni med 400 in 500 dolarji kar točne. Sistem, vgrajen v tipkovnico, bo vseboval 1,6 GHz procesor iz družine Atom, gigabajt delovnega pomnilnika, 802.11b, g in n WiFi ter Bluetooth povezljivost, brezžično (in žično) HDMI povezavo ter 16 oz. 32 GB SSD. Prototipi so sicer uporabljali Windows XP, a smiselno je predvidevati, da bodo pri Asusu za oktobrski izid slednjega zamenjali s popolnoma svežim Windows 7 oz. morda eno izmed različic Linuxa v poizkusu prihraniti še nekaj zelencev.

16 komentarjev