»

Spet ena "modra"

Reuters - Zgodbe, kako se različne "plemenite" organizacije v imenu velikih imen založništva borijo proti nemoralnim piratom, postajajo naš vsakdanjik. Verjetno ne mine dan, da ne bi omenjali tožbe, patenta ali ideje, kako preprečiti nelegalno kopiranje avtorskih vsebin. Danes dodajamo nov kamen v mozaik.

Kot poroča Reuters, je ameriška (kje drugje sicer lahko sploh najdemo razne ideje) veriga WMT.N začela prodajati samouničljive DVD medije, znane tudi kot EZ-D. Kupec za ceno malo več kot 7 zelencev dobi vakuumsko zaprt medij, ki na zraku postaja čedalje manj berljiv. Tako je deklarirana doba gledanja 48 ur, kar pa je premalo, ugotavljajo v novici.

Tako se upravičeno sprašujejo, kako lahko ti mediji sploh konkurirajo klasičnim, ki si jih za nekaj manj denarja za nekaj več časa sposodimo v videoteki. Edina razlaga, ki mi pride na pamet, je dejstvo, da gre za prodajo v Združenih državah. To tudi nekaj pomeni.

Hvala Todyu, ki nas je opozoril na zanimivost.

7 komentarjev

Makrolab išče prebivalce

Slo-Tech - Makrolab je avtonomni samozadostni laboratorij, trenutno postavljen na otočku sredi beneške lagune - (Isola di Campalto). Stvar je zasnoval Marko Peljhan in laboratorij na različnih koncih sveta obratuje že nekaj let, zdaj pa je zelo blizu Sloveniji in morda bo zanimal tudi kakega slo-techovca.

Napolnjen je z vsemi čudesi tehnologije - satelitsko tcp/ip povezavo, radijsko ADSL povezavo, delovnima postajama, tiskalnikom, skenerjem, beležnikom podatkov, senzorskim kompletom, satelitskim Ku band sprejemnikom, HF in VHF radii in od 15. Decembra naprej še z radarjem in 10' parabolično motorizirano anteno.

V njem se dogajajo razni raziskovalni in umetniški projekti, trenutno pa poteka natečaj za nove skupine prebivalcev, ki bodo...

10 komentarjev