»

Xbox 360 Premium - še vedno na 90 nm

Daily Tech - Že pred kratkim ste lahko prebrali, da bo konzola Xbox 360 Premium dobila HDMI izhod. V trenutku veselja je nastalo tudi vprašanje ali bodo nove konzole dobile 65 nm čipe, kar bi zmanjšalo segrevanje. Končno je prišel tudi odgovor - NE. Nove konzole namreč še naprej uporabljajo 90 nm čipe. Nove konzole pa so dobile še dodatni hladilnik kar bo vsaj delno zmanjšalo gretje konzole. Več lahko preberete v izvorni novici.

6 komentarjev

Projekt GNOME praznuje 10. obletnico

vir: OSNews
OSNews - Leta 1997 je Miguel De Icaza na GTK poštnem seznamu najavil, da bo kot odgovor na KDE, ki uporablja lastniško Qt knjižnico, GTK uporabil v novem namiznem okolju. Ustanovljena je bila fundacija GNOME.

Ravno danes mineva od tega 10 let, GNOME pa je prehodil že kar lepo pot. Po dveh letih od ustanovitve so izdali prvo izdajo, ki je bila še precej podobna KDE in Windows.

Leta 2002 so z različico 2.0 prešli na GTK 2 in izdali smernice za uporabniški vmesnik. GTK 2 je omogočil glajene pisave.Z izdajo 2.4 pa so najavili, da bodo nove različice izdajali vsakih 6 mesecev, kar je všeč predvsem izdelovalcem distribucij. Od takrat je GNOME privzeto namizje (ali pa so...

59 komentarjev