»

Tožba proti Intelu za 43 milijonov

The inquirer - Malezijski proizvajalec matičnih plošč je vložil tožbo proti Intelu, v kateri zahteva prek 43 milijonov dolarjev, sklicujoč se na Intelovo prekršenje in neupoštevanje pogodbe, ki so jo bili sklenili poprej. Unico skupaj s podružnicami trdi, da ni utrpel zgolj škode v vrednosti tožbe, temveč so bili prisiljeni zaradi Intelovega ravnanja, ko so bojda neupravičeno preselili glavno proizvodnje na Kitajsko, celo zapreti nekaj tovarn, zato zahtevajo povračilo. Intel obtožb še ni komentiral. Klik!

5 komentarjev

Samsung z gigabitnimi DDR-čipi

The Register - Samsung je včeraj objavil, da so začeli masovno proizvajati gigabitne DDR SDRAM pomnilniške čipe, ki so kot prvi dobili Intelovo uradno potrditev o ustreznosti in kakovosti. Čipi so grajeni v 0,1-mikronski tehnologiji na silicijevih rezinah premera 300 mm. Na voljo bodo s hitrostmi 266 in 333 MHz, torej za PC2100 in PC2700-module, omogočali pa bodo izjemno visoke kapacitete posameznih modulov -- vse do 4 GB, kar bo dovolj tudi za najzahtevnejše uporabnike. O cenah še ni podatkov. Več o tem.

5 komentarjev

Intel praznuje 35. obletnico

EBN -

Procesorski gigant Intel Corporation danes praznuje svojo 35. obletnico obstoja, ki jo bodo proslavili s posebno slovesnostjo v Santa Clari, Kalifornija, na sedežu podjetja.

Intel sta leta 1968 ustanovila Gordon Moore, znan po Moorovem zakonu, sedaj častno upokojen predsednik, in Andy Grove, še vedno aktivni predsednik podjetja. Na prireditvi bosta skupaj s Craigom Barrettom in Paulom Otellinijem zakopala posebej v ta namen pripravljeno časovno kapsulo, v kateri bodo 300 mm silicijeva rezina iz oregonske tovarne, mikroprocesor s Kitajskega in kostariški časnik. Kapsula je zgrajena iz posebnega oljčnega lesa iz Izraela, kjer ima Intel proizvodni obrat. Kapsulo bodo slovestno odprli leta 2018 na 50. obletnici ustanovitve.

Letošnje leto Intel praznuje še dva mejnika: 25. obletnico predstavitve x86 procesorja in 10. obletnico predstavitve Pentiuma. Klik!

8 komentarjev

3,9% polprevodnikov več

The Register - Novica, ki vas bo popolnoma razbremenila vsakdanjih skrbi. Organizacija Semiconductor Equipment and Materials International (SEMI) napoveduje, da bodo proizvajalci čipov in drugih polprevodniških elementov v letu 2003 porabili za 3,9% več denarja za polprevodnike, kot so ga porabili lani. Leta 2002 so porabili zanje 19,75 milijarde dolarjev, letos pa naj bi bile njihovi odlivi v to smer kar 20,52 milijard.

A to še ni vse! Po najnovejših Gartner študijah naj bi bilo povečanje na le 3,9%, temveč kar 7,9%, kar znaša $29,9 milijarde. Če koga zanimajo še predvidevanja vse do leta 2006, naj klikne sem, ostali pa vse skupaj raje preskočite. Če si ob tej novici niste spočili možganov, potem vam ni pomoči. [:D]

1 komentar

Modifikacija "Modra Strela"

Modra Strela

vir: DataFuse
DataFuse - Že nekaj časa vam nismo pokazali nobene dobre modifikacije ohišja, da bi se vaše domišlijske celice kaj razmigale. Na DataFuse se je pojavila zanimiva in izvirna ter malce vesoljska modifikacija, ki jo je lastnik pomenljivo poimenoval "Blue Lightning". Tudi na našem forumu imamo temo z modificiranimi ohišji, zato najprej en klik za Modro Strelo in drugi klik za forum slovenskih mojstrovin.

1 komentar

Popravek varnostnega problema v Os X

vir: Apple
Apple - Pred približno enim tednom je bila objavljena novica o varnostnem problemu v Mac OS X. Z velikim številom znakov ste namreč lahko pretentali varnostni sistem ohranjevalnika zaslona in ga "sesuli" ter tako dostopali do sicer zavarovanega Maca.

Danes pa sem med avtomatskim dnevnim pregledom za posodobitev softwarea naletel na popravek, ki je bil izdan včeraj. Očitno jabolčne kljub vsemu skrbi za svoje uporabnike.[;)]

8 komentarjev

Katero grafično kartico izbrati?

ATI vs nVidia

vir: Tom's Hardware
Tom's Hardware - To vprašanje so si zastavili pri Stričku Tomu, kjer so se naloge lotili zelo resno in spisali obsežno primerjavo vseh trenutno najbolj popularnih kartic. Tako so med seboj tekmovale kartice dvanajstih različnih podjetij, od ABITa pa do Tyana. Izmed osemindvajsetih kartic zajetih v članku, se je na vrhu bohotila MSIjeva izvedenka GeForce-a FX 5600, ki sicer ni najmočnejša ima pa dobre multimedijske sposobnosti in je dober nakup za tako ceno. Takoj na branje!

5 komentarjev