»

AMD predstavil čipe družine Llano

X-Bit Labs - AMD je predstavil svoje čipe družine Llano (uradno serija A), ki spadajo v kategorijo APU (accelerated processing unit). Ker v sebi združujejo tako grafični (s podporo za DirectX 11) kot centralni procesor, so namenjeni prenosnim računalnikom in iz celega izdelanim namiznim računalnikom. O platformi Llano poslušamo že od začetka leta, sprva za julij načrtovan izid pa je AMD nekoliko pospešil.

Procesorji serije A imajo do štiri centralna jedra in integrirano grafično jedro (z do 400 procesorji stream). Vsi imajo podporo za dvokanalne pomnilniške krmilnike DDR3, do 4 MB predpomnilnika in CrossFire ob uporabi dodatnega GPU-ja, nekateri pa še AMD Turbo Core za povišanje frekvence jeder. Zgrajeni so v 32 nm-tehnologiji.

Najmočnejša modela...

17 komentarjev

Napad na Citigroup izkoristil trivialno luknjo

The New York Times - Prejšnji teden smo poročali, da so hekerji napadli strani ameriške banke Citigroup in odtujili osebne in osnovne finančne podatke (CVV-kod kartic niso dobili) številk približno 200.000 uporabnikov, kar predstavlja en odstotek vse komitentov banke. Uradnih podatkov o škodi tedaj ni bilo in jih ni niti danes, so pa na splet priplavali podatki o vrsti ranljivosti, ki so jo hekerji izkoristili. Izkazalo se je, da je bila za napako kriv površno spisana spletna stran, proti kateri je bila Sonyjeva zaščita kot Fort Knox, kot se je izrazil eden izmed bralcev Slashdota.

Hekerji so se na najprej kot običajen uporabnik prijavili na spletno stran, ki je bila namenjena njihovim komitentov, kar ni težko....

61 komentarjev

Bo Nokia ob polletju še zasedala prestol pametnih mobilnikov?

Primerjava prodajnih rezultatov iz prvega letošnjega četrtletja s preteklimi 3-mesečnimi obdobji

Slo-Tech - Blog Comunities Dominate Brands je osebni blog Finca Tomija Ahonena, znanega po lepem številu knjig iz telekomunikacijske stroke ter kot nekdanjega Nokiinega zaposlenega, kjer je skrbel za svetovanje mobilnim operaterjem na področju mobilnih omrežij tretje generacije. Njegov najnovejši prispevek je izredno zanimiv, saj napoveduje padec Nokie s prestola prodaje mobilnih telefonov, kar bi bil prvi primer po približno štirinajstih letih, kolikor naj bi pametni mobilniki obstajali, seveda po zaslugi Nokie, ki naj bi bila na vrhu že od samega začetka pametnih mobilnih telefonov.

Ko govorimo o prestolu govorimo o prodajnih številkah v posameznih četrtletjih. Tomi Ahonen je lepo izpostavil, da je bil Nokiin padec še pol leta nazaj nekaj...

14 komentarjev

Internet Archive zbira fizične izvode digitaliziranih knjig

Ars Technica - Skrbniki spletne strani Internet Archive, kamor se radi obračamo, iščoč stare verzije spletnih strani, so najavili ambiciozen projekt arhiviranja vseh digitalnih knjig, ki jih imajo v digitalnih arhivih, še v tiskani verziji. Seveda ne bodo tiskali digitalnih verzij, ampak bodo poizkusili zbrati čim več fizičnih originalov, iz katerih so izvedene digitalizacije. Kot cilj so si zadali zbrati 10 milijonov knjig, kar je nekako desetina vseh ocenjenih izdanih naslovov na svetu.

Pravijo, da digitalno skladiščenje še ni zadovoljivo rešeno, da bi ga mogli izbrati kot edino zveličavno. Potrebujemo tudi fizične artefakte, ki jih lahko v prihodnosti po potrebi digitaliziramo v večji kakovosti, uporabimo kot verodostojen original pri dvomih o avtentičnosti digitalnega...

11 komentarjev

V popravnem torku Microsoft zakrpal 34 lukenj

Do torka ogrejte svoj Windows Update!

vir: CNet
ComputerWorld - Po majskem zatišju, ko je bilo na popravni torek (drugi torek v mesecu, ko Microsoft izda popravke za svoje programe) popravkov le za vzorec, je včeraj Microsoft zakrpal lep lup ranljivosti in lukenj v svojih programih. Kljub temu pa ne bodo presegli aprilskega rekorda, ko je bilo v paketu kar 64 popravkov.

Popravili so jih 34, obsegajo pa Windows, Office, Internet Explorer (prvi popravki sploh za IE9), SQL Server, .NET Framework in Silverlight. Od teh jih ima 15 oznako kritično, 17 oznako pomembno, dve pa zmerno. Po Microsoftovih besedah so prioritetni popravki MS11-050, ki popravlja 11...

17 komentarjev

Google predstavil novosti svojega iskalnika

CNet - Danes zgodaj popoldne po našem času je Googlu v San Franciscu priredil dogodek Inside Search, na katerem so predstavili nekaj izboljšav svojega iskalnika in smernic za nadaljnji razvoj. S podrobnostmi o programu je bil Google predhodno sila skop, a ker so lani predstavili Instant Search, je bilo tudi letos v zraku pričakovanje, kaj neki je Google pripravil novega. Poseben poudarek letos je na mobilnosti.

Google ugotavlja, da se vedno več interneta seli na mobilne naprave. Tako med tednom beležijo približno stalno frekvenco uporabe svojega iskalnika, medtem ko konec tedna poskoči...

16 komentarjev

HTC je za Desire zanikal nadgradnjo na Gingerbread

Najbolj opevan telefon lanske pomladi je zdaj pozabil celo njegov izdelovalec

vir: Android Central
Android Central - Nemalo lastnikov HTC-jevega paradnega konja iz lanskega leta, mobilnika z imenom Desire, je nestrpno čakalo iztek letošnjega junija, ko naj bi na svojih telefonih že imeli nameščen Googlov najnovejši operacijski sistem za mobilne telefone, Gingerbread oz. različico 2.3. A pričakovanja so se izkazala za prazna, saj so britanski predstavniki podjetja povedali, da Desire ne bo prejel nadgradnje. Izkazalo se je, da je 512 MB vgrajenega pomnilnika enostavno premalo, da bi lahko nanj namestili Android 2.3 in zraven nalepili še vmesnik Sense 2.1 (nadgradnja z 2.0, ki je sparjen s FroYom). Pravzaprav bi šlo, a bi to pomenilo še manj prostora za nameščanje aplikacij.

Lastniki Desirejev s tovarniško različico operacijskega sistema...

73 komentarjev