»

Uni-DSL

Slashdot - Iz Texas Instruments sporočajo, da delajo na novem DSL-sistemu, ki bo omogčil prenos zelo kvalitetnega videa v realnem času. Z gradnjo tako imenovanih vročih točk, ki bodo blizu naročnikov, bodo zagotovili od 50 do 100 Mbit/s prenosa. Te točke naj bi vsebovale čipe, ki bodo komunicirali s sateliti, ti pa bodo premagovali hitrostne ovire. Uporabnik bo seveda potreboval ustrezen čip, vgrajen v mrežno kartico/modem. Pri Texas Instruments. Inc pravijo, da naj bi to bila cenejša metoda kot je izgradnja infrastrukture z optičnim kablom. Začetek že leta 2005, masovna proizvodnja 2007. Klikot.

19 komentarjev

Orac^3

Slo-Tech - Zgodovinsko gledano je Orac3 računalnik iz britanske znanstveno-fantastične nanizanke Blakes 7 iz zgodnjih osemdesetih let. V kontekstu današnjega časa pa je to ime ohišja, ki ga je navdihnila ta nanizanka. Ohišje tako vsebuje vse kar bi človek pričakoval od takšne modifikacije in še kaj več. Največ pa seveda povedo slike in članek, ki natančno opisuje postopek izdelave.

22 komentarjev

Apple vam omogoča prenašanje glasbe - sedaj se pripravite na prenašanje filmov

Slashdot - Med tem ko Apple na drugi strani oceana veselo distributira legalno glasbo preko interneta in ima pri tem tudi precejšen uspeh, pa pri nas česa podobnega po vsej verjetnosti še nekaj časa ne bomo videli. A ker gre napredek naprej, se bo, prav tako v Ameriki, začel prvi poskus legalnega distributiranja filmov preko interneta.

Projekt bosta izpeljali podjetji Realnetworks ter Starz Encore Group, a kaj več od nekaj zahtev, do sedaj ni znano. Kaj boste torej za legalno prenašanje filmov potrebovali? Prebivališče v ZDA, operacijski sistem Windows 98 (ali višji) ter širokopasovno povezavo s hitrostjo nad 600 Kbps.

Ali bo to zmagovalna storitev bo pokazal čas, vendar je Apple postal najuspešnejši med ponudniki glasbe prav zaradi relativno milih pogojev, kaj lahko uporabnik počne z glasbo.

10 komentarjev

GMail-ovi spam filtri na preizkušnji

Slashdot - Google, ki je 1. aprila svet presenetil z novico o 1 GB velikem elektronskem poštnem predalu s svojim Gmail-om, je sedaj na neuradni preizkušnji, kako oblada velikansko količino elektronske nesnage. Tako Aaron Pratt prosi, da njegov elektronski naslov prattboy@gmail.com posreduje kar se da veliko ljudi na kar največ spam list, različnih naročnin ipd., saj meri čas, ki je potreben, da 1 GB elektronski predal prejme eno sporočilo preveč in učinkovitost filtrov. Zaenkrat je prišel do 30 odstotne zasedenosti elektronskega predala s povprečno 50% uspešnim filtriranjem. Vsekakor zanimiv test, saj bo pokazal kako dobro bo Google zaščitil svoje uporabnike pred nesnago, vendar pa morate ohraniti v mislih dejstvo, da Gmail še sploh ni uradno dostopen za testiranja.

4 komentarji

HAIP

Slo-Tech - V sredo, 16.6. ob 20.00 se v Kiberpipi začenja HAIP, festival umetnosti, tehnologije in povezovanja.

Mednarodne delavnice in prezentacije HAIP se osredotočajo na različne implikacije svobodnega pretoka pisanih, zvočnih in vizualnih informacij ter na prosto dostopnost v sferah, ki niso izključno tehnološke.
HAIP (inter)aktivno predstavlja osnovni pregled kreativnih svobodnih pristopov, z diskusijami pa postavlja teoretski in družbeno refleksivni okvir kreativne in kritične uporabe tehnologije.

Cilj Haipa je vzpostaviti kreativno produkcijsko platformo, ki deluje v izvedbenem času in obenem spodbuja neposredno medsebojno spoznavanje in nadaljnje povezovanje in mreženje (networking).
Eden glavnih atributov je spodbujanje publike k aktivni interakciji z dogodki festivala.

Vsi dogodki festivala so brezplačni.

6 komentarjev