»

Jutri poslednja izstrelitev Endeavourja

vir: NASA
NASA - Po skoraj mesecu prestavljanj zaradi težav z grelnikom hidrazina, ki služi kot pogonsko gorivo v pomožni napajalni enoti za hidravliko, je Endeavour vendarle pripravljen na vzlet. Izstrelitev je načrtovana za jutri ob 14.56 uri po slovenskem času z neposrednim prenosom na spletnih straneh NASA. Vremenska napoved napoveduje ugodno vreme s 70-odstotno verjetnostjo, tako da nadaljnjih odlogov ni pričakovati. Napoved za torek je še manj ugodna, bolje pa kaže spet v sredo. V Endeavour bodo začeli gorivo črpati jutri ob 5.36 uri po našem času.

Izstrelitve raketoplanov so v ZDA velik družaben dogodek, saj se na bližnjih livadah zbere velika množica ljudi, ki si izstrelitev ogledajo v živo in iz dogodka naredijo zabavo. Za...

46 komentarjev

Danes pričetek vzpostavljanja Sony PSN

CNet - Potem ko je Sony objavil dodatne informacije o razlogih za vdor v PlayStation Network (PSN) in posledičnem izpadu, so začeli po skoraj mesec dni dolgi prekinitvi ponovno vzpostavljati storitev. Vračanje PSN med žive po potekalo po stopnjah, je pojasnil izvršni direktor skupine Sony Kazuo Hirai.

Vrnil se bo skoraj celoten paket z vsemi spletnimi igrami, forumi in stranmi. Za zdaj bodo še nekoliko počakali s PlayStation Store in nakupovanjem v Qriocity, ki bosta na voljo šele konec meseca. Uporabniki PS3 bodo seveda morali ponastaviti svoja gesla, kar bodo lahko storili le na napravi, s katere so prvikrat aktivirali svoj račun. Hirai je predstavil tudi nove varnostne zmogljivosti, med katerimi so dodatni...

14 komentarjev

Kanada želi uvesti davek na prazne pomnilniške kartice

Slo-Tech - Ideja o obremenitvi naprav in medijev za shranjevanje in reprodukcijo podatkov z nadomestilom za dovoljeno reproduciranje ni slovenska posebnost, ampak je razširjena tudi po Evropi in svetu. V Evropi je celo Sodišče Evropske unije lani razsodilo, da je tovrstno indiskriminatorno obremenjevanje fizičnih oseb dopustno, saj avtorsko zaščitene dele v okviru dopuščenega po zakonu verjetno kopirajo, medtem ko za pravne to ne velja. V Kanadi pa so doslej tako obremenjevali prodajo zgoščenk in kaset, sedaj pa bodo vključili še pomnilniške kartice, kar je vznejevoljilo številne Kanadčane.

...

39 komentarjev