»

Sense 3.0 na voljo le za peščico naprav

Nastavljiv zaklepni zaslon - samo za izbrane naprave

vir: engadget
engadget - S predstavitvijo HTC Sensation je HTC predstavil še novo različico svojega vmesnika Sense, ki tako nosi že oznako 3.0. Ta ima kar nekaj znatnih izboljšav v primerjavi s predhodniki, npr. mnogo bolj fleksibilen zaklepni zaslon, s katerega je mobilni telefon mogoče odkleniti neposredno v eno izmed naprej izbranih aplikacij, poleg možnosti nastavljanja widgetov. A Sense 3.0, katerega prednosti so bolj obširne od zaklepnega zaslona, bodo prejeli le redki uporabniki, vsaj po uradni poti. Pri HTC-ju objavili so namreč seznam naprav z uradno podporo, na katerem je zaenkrat je poleg Sensationa še EVO 3D s skoraj enakimi specifikacijami ter 7-palčni tablični računalnik Flyer. Omeniti velja, da imata mobilan telefona vgrajen dvojedrni procesor, medtem ko eno samo Flyerjevo jedro teče pri visokih 1,5 GHz.

Ta podatka sta pomembna...

32 komentarjev

Intel in Micron na poti k 20 nm bliskovnemu pomnilniku

8-gigabitno jedra bliskovnega pomnilnika, izdelanega v 20 nm-proizvodnem procesu

vir: AnandTech
AnandTech - Prvi pogoni z IMFT-jevim 25 nm bliskovnim pomnilnikom so komaj prispeli na testne mizice in na police trgovin, ko Intel in Micron, partnerja pri IMFT (Intel Micron Flash Technologies), že predstavljata novo pomanjšanje. Tokrat bo prehod nekoliko manjši, kot s 34 na 25 nm, saj bo pomanjšanje veliko vsega 5 nanometrov na 20 nm-proizvodni proces. Prvi primerek, 8-gigabitno jedro, so izdelali v IMFT-jevi tovarni v Lehiju v zvezni državi Utahu, medtem ko bo masovna proizvodnja na 20 nm potekala še v tovarnah v ameriški Virginiji (Manassas) ter v Singapurju, ko bodo tovarni opremili za proizvodnjo 20 nm čipov (potrebne so manjše predelave proizvodne linije).

Končnih izdelkov sicer ne bomo videli še okroglo leto (proizvodni...

6 komentarjev

AMD prvi z nativno podporo USB 3.0 v svojih čipovjih

X-Bit Labs - Pred dvema dnevoma smo praktično uradno izvedeli, da bodo Intelova vezna čipovja iz serije 7, splavljena ob boku prihajajočih procesorjev Ivy Bridge, podpirala USB 3.0 popolnoma nativno, brez uporabe namenskih krmilnih čipovij. Le-ta so, večinoma delo NEC-a, trenutno nujna na vseh platformah, tako Intelovih kot AMD-jevih. A Intelova čipovja serije 7 očitno ne bodo prva, ki bodo podporo prinesla skupaj s čipovjem samim, saj bo očitno prvo takšno vezno čipovje AMD-jevo. Gre za A75 in A70M (slednje je najverjetneje namenjeno v prenosnike, prvo na namizja), ki bosta tipkovnice, miške, trde diske in ostalo periferijo povezala z AMD-jevimi procesorji Fusion s kodnim imenom Llano oz. s procesorji serije A.

Vseeno pa pri Intelu AMD-ju niso ostali dolžni, saj so v uradni potrditvi...

20 komentarjev

Prihajajo cenejši Radeoni in GeForci

techPowerUp! - Čeprav imata danes tako Intel kot AMD v večini svojih veznih čipovij neposredno vgrajen grafični čip oz. imata vgrajeno podporo za koriščenje grafičnega čipa, vgrajenega v sam procesor, očitno še vedno obstaja potreba po poceni grafičnih rešitvah v obliki kartic za režo PCIe. Pri AMD-ju so ravno nedavno predstavili najcenejšega člana Radeonov HD 6000, HD 6450, ki pa je bil že nekaj časa na voljo proizvajalcem velikih sistemov. Enako velja za Radeona HD 6570 in 6670, ki bosta očitno prav tako na voljo tudi končnim kupcem brez preostalega sistema. Še več, na prodajne police bodo vsi trije 19. aprila prišli skupaj.

Pri AMD-ju so tako zapolnili praktično celoten spekter serije 6000, saj imajo tri kartice v seriji...

25 komentarjev

Intel si želi Nokiinih inženirjev

Nokiina ljubezen do operacijskega sistema je praktično izpuhtela

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Dobro znano dejstvo je, da se je Nokia odločila odpovedati svojemu Symbianu in ga sčasoma zamenjati z Microsoftovim Windows Phone 7, začenši konec letošnjega oz. v začetku prihodnjega leta. S to zamenjavo platforme je še pred koncem aprila pričakovano masovno odpuščanje Nokiinih zaposlenih, kjer naj bi bilo v razvojnem oddelku ogroženih kar 6.000 služb oz. 38 % delovne sile razvojnih oddelkov v Nokiinih centrih po svetu. Skupaj s Symbianom se bodo pri Nokii večinoma odpovedali tudi operacijskemu sistemu MeeGo, ki so ga razvijali skupaj z Intelom - MeeGo je nastal z združitvijo Nokiinega Maema in Intelovega Moblina, dveh na Linuxu osnovanih mobilnih operacijskih sistemov. Pri Nokii so sicer povedali, da bodo MeeGo še vedno razvijali kot garažni projekt in preizkušali nekaj zanimivih konceptov, a seveda ne bo...

3 komentarji

Internet Explorer 10 samo za Windows 7

Internet Explorer 10 v prvi predogledni različici - podobno kot z IE9 je funkcionalnost izredno omejena

vir: engadget
engadget - Nedavno so pri Microsoftu prvič predstavili naslednjo različico svojega brskalnika, Internet Explorer 10, in za tem uporabnikom omogočili prvi test v obliki prve predogledne različice. Tem novicam sledi podatek, da bo izid Internet Explorer 10 še bolj omejen od Internet Explorer 9, saj bo na voljo le za operacijske sisteme Windows 7, medtem ko je IE9 mogoče namestiti tudi na Windows Vista. Seveda bo IE10 na voljo tudi za prihajajoče operacijske sisteme, npr. Windows 8, če ne bo prej izšla že naslednja različica Internet Explorerja samega, glede na močno pospešen razvoj Microsoftovega brskalnika.

Razvoj Internet Explorer 10 zgolj za Windows 7 je sicer po eni strani smiseln, saj ta različica hitro postaja najbolj razširjena različica Windows po svetu, tako na račun že praktično...

34 komentarjev

Garry's Mod se bori proti piratom

Peskovniška igra, ki omogoča ogromno modifikacij - Garry's Mod

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Pred dvema dnevoma je Garry Newman, razvijalec dodatka z imenom Garry's Mod, izdal novo različico (Garry's Mod 10), ki ima vgrajen hrošč, prisoten le na piratiziranih izdajah. Garry's Mod je sicer popolnoma samostojna igra, ki na Steamu stane 8 €, a uporaba zahteva, da si uporabnik lasti vsaj eno igro s pogonom Source, na kateri je Garry's Mod osnova. Napaka v najnovejši izdaji je uradno poimenovana Unable to shade polygon normals in povzroči, da se igra ne zažene ter javi napako. Ideja je, da bi pirati napako sporočili, obenem pa bi zraven v poročilu vključili še uporabniško ime na Steamu.

Ideja je bila uspešna, saj je razvijalec identificiral kar 2.500 piratov v vsega 15 urah. To pomeni do 20.000 € izgubljenih prihodkov, a Garry...

67 komentarjev