»

Nova anketa

Slo-Tech -
Za svojo fizično pripravljenost:
se aktivno ukvarjam s športom42%
(470)
včasih naredim kakšen korak28%
(318)
malo hitreje premikam miško17%
(189)
vsak dan se premaknem od postelje do hladilnika8%
(87)
obilno jem5%
(59)
Skupaj glasov: 1123
Tokrat vas sprašujemo, koliko računalnikov običajno uporabljate sočasno.

11 komentarjev

Microsoft podaljšuje garancijo za Xbox 360 za napake E74

Red Ring of Death

Microsoft - Ta teden je Microsoft priznal, da je tako imenovani hrošč E74 v konzolah Xbox 360 problem več primerkov konzol in obljubil, da bo uporabnikom brezplačno zamenjal pokvarjene naprave. Gre za napako, ki se je v večjem številu začela pojavljati lanskega novembra. Sprva je Microsoft dejal, da se napaka nanaša na splošno strojno napako, kar je prikazovala utripajoča rdeča lučka v Xboxovem obroču (gumb za vklop) in da skupnega vzroka ni.

Kasneje so pripoznali, da gre za tako imenovano okvaro RROD (red ring of death), zaradi česar so se odločili podaljšati garancijo in nove verzije popraviti, da se napaka ne bo več ponavljala. Microsoft do sedaj ni bil ravno pripravljen menjati konzol, ki so...

4 komentarji

Mini Seedcamp Ljubljana

Slo-Tech - Natečaj za poslovno idejo in z njo povezano investicijo Seedcamp je bralcem Slo-Techa že znan saj sta z njim povezani podjetniški zgodbi Uniki in Zemante. Letos se Seedcamp širi v obliki Mini Seedcamp dogodkov, ki omogočijo podjetnikom da se predhodno posvetujejo z mentorji in potencialnimi investitorji in tako dobijo še dodatno pomoč pri svoji poslovni ideji.

V Ljubljani se bo Mini Seedcamp odvijal 14. maja, podjetniki pa se lahko prijavijo do 27. aprila. V okviru Seedcamp tedna se bo zgodil tudi OpenCoffee Club in BarCamp Ljubljana kar bo omogočilo tudi ostalim priti v stik z inovativnimi podjetji in investitorji.

2 komentarja

Poslovni rezultati Seagata nad pričakovanji

The Register - Poslovni rezultati Seagata za tretje fiskalno četrtletje v letu 2009 so nekoliko slabši od četrtletja poprej, a vseeno ne tako slabi, kot so se bali, da bodo. Prihodki od prodaje so znašali 2,1 milijarde dolarjev, kar je za 170 milijonov dolarjev manj kot v prejšnjem četrtletju, a še vedno bolje od načrtovanih 1,6 do 2 milijard. Preliminarni izidi kažejo, da skupni rezultat negativen, tako da dividend ne bo. V predpreteklem četrtletju so izplačali tri cente na delnico, kar jih je stalo 60 milijonov dolarjev (kljub izgubi skoraj pol milijarde dolarjev). Prav tako bodo nadaljevali s prestrukturiranjem z namenom zniževanja stroškov in doseganja dobička v letu 2010.

0 komentarjev

EPVote omogoča spremljanje Evropskega parlamenta

Slo-Tech - Evropski parlament je s svojimi 785 člani za marsikoga sinonim za ogromno, kompleksno in zapleteno strukturo, ki se zaradi svoje velikosti tako ali tako običajno ne uspe zediniti in kaj pametnega doreči. K temu vtisu pripomore tudi skopo poročanje medijev o debatah in odločitvah, ki jih tam sprejemejo. V ZDA se zadnje čase mnogo piše o prihajajoči spletni strani data.gov, kjer bo zvezna vlada vzpostavila skladišče vseh vladnih informacij v uporabniku prijazni obliki. Podobnega podviga so se lotili tudi Nose in the Wires.

Postavili so portal epvote.eu, ki bo poskušal odstreti vse tančice skrivnosti, ki zakrivajo Evropski parlament. Stran še ni povsem dokončana in še pridobiva zadnje funkcije, a obrisi so že vidni. Na njej bodo dostopna besedila, ki jih parlamentarci...

8 komentarjev

Ebay bo prodal Skype

X-Bit Labs - Predvčerajšnjim smo poročali, da prvotni Skypovi avtorji razmišljajo o ponovnem odkupu Skypa, ki so ga leta 2005 prodali Ebayu. Slednji je že mesece pred tem javno namignil, da bi se za primerno ceno Skypa znebil, ker ta kljub stabilnemu dobičku, ki ga generira, ni kaj preveč integriran v ostale Ebayeve storitve. Kot kaže, so se sedaj dokončno odločili, da Skype odprodajo. V ponedeljek so namreč objavili, da bodo Skype oddvojili v ločeno podjetje in prihodnje leto izvedli javno prodajo delnic (IPO).

Ebayev izvršni direktor John Donahoe je dejal, da je Skype izvrsten samostojni posel z močnimi temelji in naraščajočo uporabo, a je jasno, da ima z Ebayem in PayPalom le malo sinergije. Lani je Skype prinesel 551 milijonov dolarjev prihodkov, kar je za 44 odstotkov več kot leta 2007, do leta 2011 pa želijo preseči magično mejo milijarde. Tudi finančna kriza naj bi ugodno vplivala nanj, saj ljudje v želji po klestenju stroškov raje posegajo po cenejših alternativah klasičnemu...

6 komentarjev