»

Trust 5.1

CaseModWorld - Poleg dobrega računalnika je danes nujno potrebno še kvalitetno ozvočenje, ki je pri nekaterih malo zapostavljeno. Zvočniki kot so Trust 4000P 5.1 spadajo v vrh ponudbe. Kot lahko razberemo iz imena, ima ta sistem za domači kino 5 satelitov in en globokotonec, za nadzor te zverine pa je na voljo še velika kontrolna enota, ki omogoča nastavljanje nad kar nekaj funkcijami.

9 komentarjev

Intel znižuje cene

X-Bit Labs -

Če smo dozdaj poročali samo o AMD-jevem zniževanju cen, tokrat konkurenčna novica. Intel je danes uradno najavil, da namerava z 11. majem znižati cene večine svojih procesorjev. Na prvi pogled nenavadna odločitev dobi smisel, čim izvemo, da bo kakšen teden kasneje Intel izdal nove procesorje z 800 MHz-vodilom in HyperThreadingom (HT) -- tokrat tudi v počasnejših inačicah.

Znižanje bo več kot očitno, saj se bo naprimer cena Pentiuma 2,8 GHz spustila s 375 na 262 dolarjev. Razumljivo, saj bo enako hiter procesor z 800 MHz-vodilom in HT stal 278 dolarjev. Tabela cen.

9 komentarjev

Phoenix in Minotaur odslej Firebird in Thunderbird

Mozillazine - Brskalnik Phoenix in poštni odjemalec Minotaur, ki sta izvlečka iz Mozilline kodne osnove, bosta dobila novi imeni. Po številnih mesecih razprav o novem imenu in dolgem čakanju na potrditev s strani pravnikov, je Phoenixu odslej uradno ime Firebird, Minotauru pa Thunderbird.

Firebird in Thunderbird bosta tudi osrednji enoti naslednjega rodu zbirke Mozilla. Sodeč po avtomobilu Firebird, bo slednji zelo hiter [:D]. Upajmo le, da se ne bo ponovila zgodba AMD-ja. Še pomnite dilem okoli AMD-jevega Thunderbirda, prijatelji?

4 komentarji

OS Longhorn

Ase Labs - Na AseLabs so pod drobnogled vzeli alpha različico pričakovanega operacijskega sistema, pod kodnim imenom Longhorn. Polno različico XPjevega naslednika lahko pričakujemo nekje okoli leta 2005. V testirani OS je bil vključen vizualni stil imenovan ''Plex'', ki spominja na privzeti stil XPjev. Longhorn vsebuje večino funkcij svojega predhodnika, dodali pa so tudi nekaj novosti. Pod Start meni so dodali gumb ''My Contacts'', ki vsebuje prenovljeni adresar ter gumb ''My Hardware'', s katerim lahko vidimo, katero strojno opremo imamo nameščeno v računalniku. Ena izmed večjih novosti, ki so jih dodali, pa je stranska orodna vrstica, na katero lahko uvrstite pogosteje uporabljene programe, uro,...

11 komentarjev

Cooler Master Aero 7

Tweakers Australia - Na strani Tweakers Australia so si pogledali zadnji hladilnik za AMD procesorje, podjetja Cooler Master, ki je bilo ustanovljeno leta 1992. Z njim so pri najvišjih obratih namerili temperaturo procesorja 52.1 stopinje Celzija. V testu so ga primerjali tudi z Thermaltakeovima Volcano 7+ ter Volcano 9. Na testu temperatur se je odrezal najbolje med vsemi tremi hladilniki, žal pa tega ne moremo reči za test glasnosti. V članku si preberite podrobnosti ter hladilnikov način delovanja.

4 komentarji

Asus P4SDX Deluxe

Hardware Zone - Ob poplavi testov najnovejšega Intelovega čipovja za Pentium 4 procesorje z 800 MHz prednjim vodilom podjetja Intel so na Hardware Zone spisali test matične plošče podjetja Asus, ki temelji na nedavno izdanem čipovju podjetja SIS. Pri Asusu so jo poimenovali P4SDX, temelji pa na zadnjem SISovem izdanem čipovju SIS 655. Podpira vse Intelove Pentium 4 procesorje od 1,4 GHz pa do nazadanje izdanega 3,06 GHz ter Celerone od 1,7 GHz naprej. Kot vse novejše plošče tudi ta podpira 533 MHz. Ima tudi 4 DDR reže, v katere lahko vtaknemo module do največje hitrosti 400 MHz. Seveda boste na njej našli tudi AGP 8X režo ter 6 PCI vtičev. Ker pa je to Deluxe verzija, pa ima le-ta še en kup opreme. Kako...

0 komentarjev

AMD znižuje ceno Bartonom

AMD Zone - Po padcu cen AMDjevih procesorjev s Throughbred jedrom se je podobno pripetilo tudi novejšim procesorjem z jedrom, imenovanim Barton, ki imajo 512 kilobajtov drugostopenjskega predpomnilnika, za razliko od ostalih Athlonov XP, ki ga imajo pol manj. Kot poroča AMD Zone naj bi nas po novem Barton 2800+ olajšal za 232, Barton 3000+ pa za 335 ameriških dolarjev, medtem ko Barton 2500+ še čaka na pocenitev. Cene AMDjevih procesorjev danes.

3 komentarji

Brušenje procesorja in hladilnika

Extensiontech - Procesorji z višjimi frekvencami sicer pridobijo na hitrosti, a s temu se veča tudi toplota, ki jo procesor oddaja. V ta namen je na trgu ogromno hladilnikov, ki prihajajo v vseh možnih velikostih in oblikah. A taki hladilniki imajo na dnu nepravilnosti, zaradi katerega nastane potreba po brušenju hladilnika in CPUja. Za brušenje potrebujemo nekaj brusnega papirja, podlago in predvsem močno roko. Te stvari lahko kupimo posamično ali pa se odločimo za komplet.

7 komentarjev

Microsoft Media Player za Linux

The inquirer - Microsoft je zadolžil InterVideo za prenos znanega Media Playerja na operacijski sistem GNU/Linux. Intervideo je znan po predvajanliku WinDVD, ki pa je pisan le za Windows operacijske sisteme. Vendar pa Microsoft ne bo prenesel Media Playerja na osebne računalnike z Linux operacijskimi sistemi, ampak le na naprave, na katerih teče Linux (DVD komponente, ...). To je veliko priznanje Microsofta, da Linux obstaja in da se oni tega dobro zavedajo. Verjetno se sprašujete, zakaj se je Microsoft sploh odločil za to potezo. Ozadje tega je DRM (Digital Rights Management), saj bo Microsoft poskušal zaračunati majhno ceno Hollywoodu za vsak film, posnetek, ki bo šel skozi ta sistem overjanja pravic.

Več o tem si preberite tukaj, tukaj, tukaj in še tu [:D].

5 komentarjev

Aluminium Matrix AMX-01GND

Sound Card Central - Smo v obdobju, ko je modificiranje računalniških ohišij izredno priljubljeno. Pojavi pa se problem, če modificirati ne znamo prav dobro. V ta namen obstajajo na tržišču že modificirana ohišja. Tako ohišje so opisali na SoundCardCentral. Aluminium Matrix je prijetne zelene barve in ima veliko dodatnih ventilatorjev. Na desni stranici ima zelo veliko pleksi okno, poskrbljeno pa je tudi za varnost, saj ima ohišje na stranici ključavnico. Ohišje dobite za 89 ameriških dolarjev. Poglejte si slikovno zelo bogat članek in specifikacije ohišja.

11 komentarjev