»

Odtrgana tipkovnica

Virtual Hideout - Se vam zdi vaša tipkovnica dolgočasna? Je vsa umazana, ker stalno jeste pred računalnikom? Ali pa mokra, ker imate slabo narejeno vodno hlajenje? Ja? Potem si oglejte to tipkovnico. Je vodoodporna, hranoodporna, dolgčasodporna. Izdeluje jo on-line trgovina Plycon in je zelo uporabna, če ne želite okrog nositi velike trde plošče. Lahko jo priključite na USB vhod ali na standardni vhod za tipkovnico. Dobite jo v modri ali roza barvi. Uf, zvenim tako kot Top Shop.

9 komentarjev

Kravjek all over

Futuremark - Ali veste, kaj pomeni po angleško "easter egg"? Ja, velikonočno jajce, to že vemo. V prenesenem pomenu pa to pomeni mali skriti bonbončki, ki odprejo nove zmožnosti v programu in so tam nastavljene bolj za zabavo, kot zares. Easter egg je, na primer, bil seznam ustvarjalcev Internet Explorerja ter možnost ogleda vseh nagic v Leisure Suit Larryju 7 (kje so ti časi... ). Torej, k sržu novice: MadOnion je v slogu z vso velikonočno tradicijo objavil, da se v 3D Marku 2001 skriva velikonočno jaje. Klik, če ne verjamete. Povedali niso, kje je, zatorej vam pravim samo: Išči in našel boš. To jaje naj bi odprlo pot do letečih krav, kar malo spominja na Cow Level od Diabla II, ampak vseeno.

3 komentarji

Novi odgovori Tima Sweeneya

Voodoo Extreme - Na Voodoo Extreme so objavili nov set vprašanj in odgovorov. No, vprašanja prispevajo znanja željni računalničarji preko Interneta, odgovore pa trosi Tim Sweeney (Unreal, a je treba še kaj povedati?). Precej zanimivo branje, poleg nekaj praktičnih vprašanj glede "biznisa programiranja iger" pa je Sweeney tudi malo pokomentiral Kyra 2. Klik!

15 komentarjev

Futurizem

Sillicon Strategies - IBM je objavil, da bo začel s proizvodnjo procesorjev, narejenih s SOI tehnologijo, z bakrenimi kontakti. SOI (silicon-on-insulator) tehnologija naj bi, v povezavi z bakrenimi kontakti, izredno pospešila delovanje strežniških procesorjev.
Serija, ki naj bi uporabljala to novo tehnologijo, se imenuje pSeries 680. Gre za 64bit-ne strežnike, ki naj bi bili (zahvaljujoč tej novi tehnoligiji in še nekaj drugim izboljšavam) za kar 63% hitrejši od sedanjih S80 sistemov.
Če se bo ta odločitev IBM-u obrestovala, bomo še videli. Če se mu bo, se bo še bolj zasidral kot vodilni proizvajalec velikih strežnikov. Drugim bo mogoče pustil pojesti drobtinice na trgu. Ali pa tudi ne?

2 komentarja

Kyro II

Acid Hardware - Herculesova enota Kyro II, ki bo nosila ime Hercules 3D Prophet 4500, se je kot preizkusna različica znašla pri Acid Hardware. Primerjali so ga z njegovim cenovnim ter sposobnostnim konkurentom, Geforceom II MX. Tukaj je v večini testov zmagal Kyro, zelo je pa pohvaljena njegova FSAA enota. Kot že vemo, Kyro II podpira Tile-Based Rendering, oziroma bolj znano HSR (hidden surface removal, odstranjevanje skritih površin). Ker je ta opcija od prvotnega Kyra napredovala, ni vrag, da ne bomo hardverske podpore temu ugledali še v kakšni drugi družini grafičnih kartic. Torej, test je na voljo, preberite si ga. Pozorni bodite pa na to, da je kartica še vedno v testni fazi. Na prodajnih policah naj bi bila na voljo sredi maja.

0 komentarjev

Popravek za VIA 686B southbridge

VIA Hardware - Včeraj so nekateri uporabniki VII-nih čipovij odkrili napako. Prihajalo je namreč do nesoglasij med ploščo, bazirano na 686B southbridge čipu in zvočno kartico SoundBlaster Live.
Ker problem očitno ni bil tako zapleten, se je popravek pojavil že takoj isti dan, ko je bil odkrit. Popravek pa je naredil sodelavec viahardwarea. Uradni popravek naj bi izšel naslednji teden. Thx VASkO!

8 komentarjev

Majhna spremembica

Slo-Tech - V našem super-duper-megalomastičnem Forumu smo ukinili oddelek "Prenova Slo-Techa". Brez skrbi, vaše teme in odgovori niso šli tja v en dan, ampak so se vsi preselili v oddelek "Slo-Tech". To je bil pač naslednji logičen korak, saj smo s samo prenovo, ki je bila začeta 6.11.2000, že končali.

3 komentarji