»

Želite izboljšati Slo-Tech?

Slo-Tech - Ker je Slo-Tech vedno temeljil na svojih uporabnikih, vas vabimo, da po svojih močeh sodelujete pri ustvarjanju največje slovenske računalniške spletne skupnosti. Skupaj z vami želimo še izboljšati vsebinsko ponudbo strani. Vse, ki bi želeli sodelovati pri izboljševanju te strani, ter vas zanima vsaj eno izmed naslednjih področij:
  • novice
  • moderatorstvo
  • opisovanje DVDjev
  • urejanje povezav
  • urejanje ostalih manjših oddelkov Slo-Techa
prosimo, da nas kontaktirate in sporočite, na katerih področjih bi bili pripravljeni sodelovati.
Dodatek: ponudba za sodelovanje še vedno velja

ekipa Slo-Techa

22 komentarjev

Mac OS X vs. Windows XP

XvsXP - Je Mac uporabniku prijaznejši od PCja? Je WindowseXP končno dohitel (in mogoče tudi prehitel) Mac OS X v smislu funkcionalnosti? Je Mac OS X le lep ali pa tudi dejansko uporaben operacijski sistem?

Da bi malce razjasnil potencialne negotovosti na to temo, se je Dan Pouliot odločil soočiti dotična operacijska sistema. Njegova obsežna primerjava je razčlenjena na mnoga področja, kot so uporabnost sistemskih orodij, mreženje, tipkovnica in njene bližnjice, 'the Dock vs. the Taskbar', iskalnik, pomoč in podpora ter še marsikaj.

Mogoče vas zanima, kateri je potemtakem boljši - presodite sami. [:)]

26 komentarjev

AMD spremenil oznake Opteronov

AMD - AMD se je odločil, da bo pri novih procesorjih Opteron začel tudi z novo označbo le-teh. Procesorji bodo označeni s tremi številkami, kar bo označevalo primernost procesorja pripadajočemu sistemu. Tako bo mogoče kupiti procesor za eno, dvo ali več procesorski sistem.

Tako bo Opteron 1xx namenjen sistemu z enim procesorjem, Opteron 2xx sistemu z dvema procesorjema, Opteron 8xx, bo pa oznaka, ki bo pripadala sistemom z do 8 Opteron procesorji. Drugo in tretje število bosta označevala zmogljivost samih procesorjev, tako da bo Opteron z oznako 140 osnoven model za enoprocesorske sisteme. Kaj več o tem lahko preberete tukaj.

AMD še dodaja, da bo kljub novim oznakam procesorjev še vedno pripisal takt procesorja. AMD bo še naprej spodbuja uporabnike, da naj procesorje ocenjujejo z njegovo zmogljivostjo in ne delovnim taktom, tako kot smo to že navajeni pri AMD Athlon XP procesorjih.

10 komentarjev

ATi Mobility Radeon 9600 Pro

Slo-Tech - Vstopamo v čas, kjer bo postal prenosnik glavni del vsakega razgibanega človeka. So dokaj mali, priročni, lahko ga imamo vedno s sabo. Takšne in podobne stvari so pripeljale glavna konkurenta ATi in NVidio do tega, da preusmerijo dosti časa tudi v razvoj mobilne tehnologije. Na HotHardware so nam tokrat postregli s testom ATI Mobility Radeon 9600 Pro, ki se ponaša s 350 MHz hitrim GPUjem in 300 MHz hitrim pomnilnikom.
Kako se kartica odreže proti GF Quadro 100 in GF4 si lahko pogledate v testu, kartica pa bo v trgovine prišla enkrat maja.

1 komentar

Opteron

Slo-Tech - Na CeBitu sem uspel stestirati igranje špila na AMD Opteronu (x86-64).

Stroj, ki ga kažejo na AMDjevi Dstojnici, je namenjen zgolj strežniškim funkcijam, zato se na njem ni dalo kaj prida videti -- le eno ubogo linux konzolo. Razen tega, da ima AMD nekaj težav s proizvodnjo, pravijo, da AMD čaka tudi prenos Windows na x86-64, preden bodo izdali svoje namizne 64-bitne procesorje. Kar je malce butasto, saj lahko tudi Linux desktop uspešno deluje.

Zgolj po naklučju sem njekje v enem zaprašenem kotičku nekega neznanega prodajalca računalnikov izbrskal dual processor Opteron 1600Mhz, 1 GB RAM, ki pa je za razliko od vseh ostalih imel nameščen SuSe Linux in grafično okolje KDE.

Ker so fantje bojda dobili mašino le dva dneva pred sejmom, je samevala in ni poganjala niti screensaverja, kaj šele kakšen naprednejši demonstracijski program. Je pa glxgears tekel s 50 fps, kar je precej malo, ampak verjetno je razlog temu to, da hardware 3d driverji sploh niso bili nameščeni. Prav tako mašina...

5 komentarjev