»

Kaj vse je Google obljubil EU

... po novem.

vir: Europa.eu
Slo-Tech - Evropska komisija je pretekli teden sporočila, da so zadovoljni z Googlovimi obljubami v postopku zaradi suma zlorabe prevladujočega položaja na trgu. Včeraj je svojo plat zgodbe predstavil še Google, ki je objavil 93 strani dolg dokument, v katerem so se obvezali marsikaj. V njem je tudi precej zaslonskih posnetkov, kako bodo rezultati Googlovega iskanja videti po uveljavitvi sprememb.

Google se je za to potezo odločil, ker je odločitev Komisije dvignila precej prahu. Odločila se je namreč, da bo Googlov predlog posredovala le pritožnikom v postopku, ne pa vsem 125 zainteresiranim strankam, kot bi bil postopek v preizkusu celotnega trga (full-market test). Na Google se je potem vsul plaz...

8 komentarjev

Targetovi strokovnjaki na možen napad opozarjali že prej, Fazio žrtev ribarjenja

The Wall Street Journal - Po bitki je enostavno biti general, a vseeno nekateri napadi in vdori razkrijejo, da so bile nekatere ranljivosti znane že dosti pred dejansko zlorabo, pa nihče ni ukrepal. Podobno je bilo tudi v primeru vdora v Target, s katerim so napadalci uspeli odtujiti bančne in osebne podatke več kot 110 milijonov strank. IT-oddelek v podjetju je na ranljivosti (ne nujno dejansko zlorabljene) opozarjal že dva meseca pred napadom, piše Wall Street Journal. Pojavljale so se tudi zahteve po temeljitem pregledu in preizkusu sistema, a so jih nadrejeni zavrnili, poročajo viri iz podjetja.

To ni presenetljivo, saj so v začetku lanskega leta ameriška vlada, ameriški CERT in zasebna podjetja za IT-varnost...

0 komentarjev

Južna Koreja zaradi strahu pred vohunjenjem ne bo uporabljala Huaweijeve opreme

The Wall Street Journal - Južna Koreja se je odločila, da za občutljivo telekomunikacijo z ZDA ne bodo uporabljali opreme kitajskega proizvajalca Huawei, ker se bojijo vohunjenja. Trenutno za mobilne telekomunikacije v Južni Koreji skrbijo podjetja KT, SK Telecom in LG Uplus, ki vsa uporabljajo Huaweijevo opremo. To pa moti ZDA, ki ima v Južni Koreji vojaška oporišča, zato so si od decembra prizadevali za odslovitev Huaweija.

Zato bo Južna Koreja poskrbela, da bodo promet med ZDA in Južno Korejo, ki bo vseboval občutljive informacije, na primer vojaške, diplomatske in podobne, pošiljali po kanalih, ki ne uporabljajo Huaweijeve opreme. Nezadovoljstvo s tem kitajskim podjetjem so ZDA pokazale že večkrat, opirajo pa se na trditve, da je kitajska vojska odgovorna za številne vdore v ameriške strežnike. Čeprav tako...

16 komentarjev