»

Prijavna skripta za tekmovanje

Jaz - Heh, priprave na Slo-Tech Portorož 2001 vneto potekajo in nared je info pejđ in skripta za prijavo. Prvo sva spesnila skupaj s Fliperjem, za drugo pa je zašvical Primož. Torej, če ne veste, kaj za vraga bi lahko bil (megadogodek) Slo-Tech Portorož, potem le oddeskajte sem, se zadevo preberite in se, v primeru, da vam je všeč, tudi prijavite. V naslednjih dneh bo Primož dodal tudi možnost ogleda seznama prijavljenih in pogovora med njimi. Še veselo bo!

1 komentar

AMD gradi tovarno v Braziliji

Electic Tech - AMD je potrdil govorice, da bo začel graditi tovarno v Braziliji. Zakaj ravno Braziliji? Začetkom leta so Brazilci sprejeli zakon, ki naj bi ponujal davčne olajšave proizvajalcem elektronskih izdelkov. Tako bo AMD lahko relativno poceni delal ogromne količine procesorjev, ter bo oproščen deleža davka. Obenem pa nova tovarna pomeni veliko novih zaposlitvenih mest, kar je odlično za državo. Vidite, volk sit, koza cela .

7 komentarjev

Whoa...

Jaz - A ga slučajno naš ISP že spet serje? Hočem iti na AnandTech po kakšno novičko dve, pa mi javi tale error:

You are not authorized to view this page.
Zloglasni Error 403. Pomislil sem - že spet ga napadajo, AnandTech namreč. Nadalje pobaram kolege na IRCu, če jim AnandTech dela. Delalo jim je vse. Nato opazim, da so vsi dotični osebki, katerim AnandTech dela, povezani na internet prek Arnesa. Moja SiOl povezava pa, tudi po večkratnem restartu Internet Explorerja, ni hotela odpreti te strani. Čudno, čudno...
Addendum k novici, 18:34 - Sedaj dela lepo. Odpre in naloži. Ampak ne vem kaj bi lahko bilo. IP block ni, ker nekaterim tudi ni delalo. To, da drugim ni delalo,...

7 komentarjev

DDR plate ko gobe po dežju

2CPU - Kaj pa ta kombinacija: SMP dual plošča z DDR podporo? Sliši se jako ekstravagantno, a plošče s tema dvema funkcijama že curljajo na trg. Počasi, a zanesljivo, a vselej. Tako bodo na naš trg pricurljale tri plošče treh različnih proizvajalcev: Supermicro, Iwill ter Gigabyte. Najnovejša od vseh treh, Gigabytova, bo nosila laskavi naziv GA6RXDW (a se geniji ne bi mogli spomniti imena "DualMonster" ali kaj takega, to bo meni ostalo večno vprašanje) ter bo polna raznoraznih priboljškov. Poleg že omenjene podpore SMP ter DDR, bo ta plošča imela 4 reže za pomnilnik, 5 PCI ter eno CNR režo, ter BIOS, ki bo prava Meka za vse, željne navijanja. Police naj bi ta mamaplata ugledala sredi letošnjega leta. Če bo le res tista govorica o izenačitvi DDR ter SDR cen pomnilnika (to je nekaj časa nazaj zagrozil Micron), se bo kombinacija DDR + dual Athlon izkazala za beštijalno hitro ter relativno poceni. A kdo sem jaz, da bi napovedoval prihodnost. Počakajmo in videli bomo. Upam ....

1 komentar

[H]ard|OCP razlaga o Kyru

HardOCP - Medtem, ko si lahko na naši strani preberete Brodurjev primerjalni test, v katerega je vključen tudi Kyro, so se tega lotili tudi na naj[T]rši strani na planetu, HardOCPju. Kar zelo obsežen članek vas pouči o Hidden Surface Removalu, ki ga Kyro hardversko podpira, testi hitrosti in zmogljivosti so priloženi. Zanimivo branje, ki pa zaključi nič drugače, kot Brody. Kyro je zelo poceni, a je počasen. Anomalije na sliki zaradi nedodelanih gonilnikov tudi niso izjema. Klik!

0 komentarjev

Overclockers Australia Seti team

Overclockers Australia - Očitno Slo-tech ni edina overclockerska stran, katere uporabniki so združeni v eno skupino pri Seti@home. Avstralci so do sedaj prispevali 50 let procesorskega časa. Na njihovem seznamu pa sem opazil dva zanimiva ekstrema. Prvi je hitrost obdelovanja paketkov. Nekdo je za dva paketka porabil samo 12 minut na paketek. Drugi ekstrem pa je počasnost... 154 ur za en paketek, urg?

1 komentar

USB polnilec za mobilni telefon

Dan's DATA - Hja, tale članek je pa zelo uporaben... Kako iz USB priključka "potegnit" 5 voltov napetosti in 500mA toka ali 2,5W moči. No kakorkoli že, če se vam opis tegale članka zdi zanimiv, si ga le oglejte in kaj naredite. Za skurjene računalnike in mobilne telefone ne odgovarjam. Aja, še tole, znanja da naredite kaj temu podobnega ne potrebujete skoraj nič, saj je vse lepo razloženo pa tudi zelo lahko je vse skupaj.

2 komentarja

Sistemski hladilnik 3 v 1

Mikhailtech - Hehe, zanimiva pripravica, ni kaj. Naj vam jo opišem. To je hladilnik za celotno ohišje in se ga lahko namesti v prosto 5,25 ali 3,5 mesto na sprednji strani ohišja, prav tako pa tudi na zadnjo stran, kot recimo zvočno kartico. Rezultati v 5,25 mestu in na mestu kartice so bili kar dobri, zrak v ohišju se je namreč pri idlanju shladil na sobno temperaturo, pri polni obremenitvi pa je bil 4 stopinje toplejši. V 3,5 mestu se je odrezal slabo. Temperatura pri idlanju je bila za 2 stopinje višja od sobnega zraka, pri polni obremenitvi pa je bila le eno stopinjo nižja kakor brez uporabe tega hladilnika. No če vas to zanima si lahko test ogledate tukaj. V sloveniji mislim da se točno take napravice ne dobi, se pa dobi podobne reči, za podobno ceno (4 tisoč SITov).

0 komentarjev

Logitechovi zvočniki

AnandTech - Uff... Pomankanje časa je zadnje čase moj zelo hud problem. Sergio je v Ljubljani, Luni na delu... za ostale pa niti ne vem kje so. No, kljub temu se bom potrudil in vam priskrbel nekaj novic.

Začnimo kar pri Logitechovih zvočnikih. Na strani, ki je pred kratkim preživela napad, za tiste, ki ne veste, je to AnandTech, so si ogledali Logitechov zvočniški sistem SoundMan Xtrusio DSR-100. Komplet je sestavljen iz štirih satelitov in enega nizkotonca, tako kot je to že standard za boljše računalniške zvočnike. Prva stvar, ki mi je padla v oči, je bila sinusna zvočna moč, ki znaša kar 100W (4×12W + 1×50W), druga pa je aluminijasto ohišje nizkotonca. No ja, o lastnostih in dobrih ter slabih rečeh bi še lahko pisal, a si test kar sami oglejte, če ne zaradi drugega, pa zaradi slikic.

0 komentarjev