»

Facebook predstavil Graph Search

Facebook - Danes ob 19.00 uri po našem času je imel Facebook novinarsko konferenco, o temi katere so bili sila skrivnostni. Zato je danes širno internetno občestvo, ki dogodku ni moglo prisostvovati na licu mesta, bolščalo v svoje zaslone in čakalo. Dočakali smo Facebook Graph Search. Z drugimi besedami je to najbolj personalizirano iskanje po spletu glede na lastne preference in zgodovino.

Pri iskanju se večinoma zatekamo h Googlu, mogoče še k Yahooju in Bingu. Vsi ti iskalniki prikazujejo vsem ljudem podobne zadetke. V zadnjem času so ti resda do neke mere personalizirani ali vsaj geografsko filtrirani (kar mnogokrat povzroča sive lase, ker enostavno ne vemo, kaj natančno bo kdo drug našel), a Facebook gre tu korak dlje. Z vsemi informacijami,...

11 komentarjev

Dell ima več snubcev

Ars Technica - Kot strela z jasnega je priletela novica, da bo Dell bržkone že zelo kmalu prodan. Vesti so sicer še neuradne, a zgodbo je lansiral Bloomberg, ki ima zelo zanesljive vire. Ni presenetljivo, da je tečaj Dellovih delnic že poletel v nebo.

Za podjetje naj bi se zanimala sklada TPG Capital in Silver Lake, ki sta že stara znanca prevzemov. TPG se je leta 2010 zelo zanimal za nakup Seagata, a so ga naposled zavrnili. Silver Lake pa je bil do nedavnega lastnik Skypa, ki so ga potem prodali Microsoftu, med njegovimi večjimi IT-naložbami pa je še Facebook. Snubitev Yahooja jim ni uspela. TPG Capital in Silver Lake sta portfeljska vlagatelja, kar pomeni, da ju zanima predvsem dobiček, ki ga prevzeto podjetje izplača...

7 komentarjev

Švedska šola uvaja obvezne ure Minecrafta

Gizmag - Stockholmska Gimnazija Viktorja Rydberga je napovedala, da med obvezne predmete svojega kurikula za 13-letne učence uvaja Minecraft. Program bo zajel približno 180 učencev, ki se bodo že prihodnje šolsko leto spopadali z grajenjem sveta v Minecraftu.

Minecraft je uradno izšel leta 2011 (nedokončane verzije so bile na voljo že od leta 2009) in hitro osvojil svoje privržence. Gre za igro igranja vlog (RPG), v kateri uporabniki v eno- ali večigralniškem načinu gradijo svoj svet. Ustvariti je mogoče najrazličnejše svetove, od zelo preprostih do simulacije 16-bitnega ALU.

Prav neskončna prilagodljivost igre je tudi razlog za njeno vključitev v kurikulum. Kot pojasnjuje tamkajšnja učiteljica Monica Ekman, se bodo učenci z Minecraftom učili načrtovanja mest,...

33 komentarjev

Instagram izgubil polovico uporabnikov

Slashdot - Decembrske spremembe pogojev uporabe - ki bi omogočale tudi prodajo uporabniških fotografij brez nadomestila - so zgleda precej sklestile Instagramovo uporabniško bazo. V prvem tednu po najavi je (precej glasno) odšla kar četrtina aktivnih uporabnikov. Facebook, ki je lani poleti kupil Instagram ravno zato, ker je folk delil fotografije tam, tj. ne več na njihovi strani, je potem popustil in obljubil, da prodaje oz. sindikacije ne bo. Še potem so se še malo izgovarjali, da je izgubo obiska mogoče pripisati božiču in posledično "drugačnemu dnevnemu ritmu uporabnikov", a če naj sta twitter in facebook nasploh vsaj malo za vzor, bi se moralo število objav takrat kvečjemu povečati.

Januarski podatki podjetja AppStats...

20 komentarjev