»

UMC bo proizvajal RV280

X-Bit Labs - Po poročanju X-Bit Labs je ATI določil podjetje UMC kot proizvajalca prihajajočega RV280 grafičnega procesorja, saj ponujajo za 20 odstotkov nižje cene kot konkurent TSMC. UMC bo s proizvodnjo pričel te dni, medtem ko ATI načrtuje uradno predstavitev za prvo četrtletje prihodnjega leta. RV280 bo naslednik že uveljavljenega RV250, znanega kot Radeon 9000 procesorja, njegova edina opaznejša prednost pa bo podpora AGP 8x. Klik!

0 komentarjev

E&S simFUSION 6000

X-Bit Labs - Če ste mislili, da je Radeon 9700 hitra kartica, kaj porečete na to:

  • dva ali štirje Radeon 9700 grafični procesorji na eni kartici
  • 256 MB RAMa, ki se z GPUji pogovarja prek 256 bitne avtoceste
  • podpora OpenGL 1.3 in Direct3D 9.0
Vas zanima? Koga pa ne bi, vendar bo ta pošast namenjena rabi v 'image generatorjih', ki jih rabi npr. vojska za urjenje vojakov. Več informacij si lahko preberete na x-bit labsih oziroma na proizvajalčevi strani.

3 komentarji

Največjih 30

X-Bit Labs - Naštejte vse svetovne gigante, povezane z računalništvom. Ne morete, kajne? Da, IT firm je v svetu ogromno, mnogo izmed njih ustvarja bajne dobičke, še več pa jih životari in samo še čaka na propad. No, iSuppli Corporation pa so včeraj razkrili seznam tridesetih največjih izdelovalcev polprevodnikov oz. največjih zaslužkarjev med polprevodniškimi giganti. Večjih presenečenj ni, saj Intel še vedno krepko vodi. Klik!

8 komentarjev