»

Dva nova članka

Slo-Tech - Danes smo, da boste imeli ja kaj brati, objavili dva nova članka. Prvi, "malo" manj resni, je Zigggov ter Brad3kov neuspeli poskus socializacije z uporabo prekomernega odmerka kofeina. Opisala sta šest energetskih pijač -- in to med samim efektom le-teh. Želite videti, kako naša protagonista pišeta pod "vplivom"? Klik! Opozorilo: samo za hecne.

Drugo delo, ki ga je ustvaril nam dobro znani alien-w, je test zunanjega zapisovalnika zgoščenk, ki brez posebnih težav konkurira notranjim bratom. Deluje na USB 2.0, podpira USB 1.1. Vse kar si lahko zahtevni uporabnik poželi. Branje obvezno!

13 komentarjev

Princesa Mononoke jutri v Koloseju

Animeslovenija - Dve leti po tem, ko je na Liffu požel uspeh, prihaja prvič v Sloveniji na reden kinematografski spored anime (japonski risani film) Princesa Mononoke slavnega Hajaoja Mijazakija (Hayao Miyazaki).

Za spored si nujno oglejte Kolosejevo podstran ter si seveda ne pozabite prebrati prispevka na Animesloveniji. Zna se tudi zgoditi, da bo na jutrišnjo predstavo prišel del Slo-Techove ekipe. Mogoče [:D].

7 komentarjev

NV30 tudi uradno poimenovan

X-Bit Labs - Najnovejši nVidiin grafični procesor, naslednik GeForcea 4, kodno poimenovan NV30, je končno dobil tudi marketinško ime. Po poročanju X-Bit Labs se bo nov procesor imenoval GeForceFX. Kaj tisti FX pomeni, pa verjetno ni jasno nikomur, razen nVidiinemu marketniškemu oddelku. Spomnimo še samo, da bo GeForceFX uradno predstavljen v ponedeljek na Comdexu. Dodatne informacije ter originalno novico najdete na tem naslovu.

8 komentarjev

Testi pomnilnika

več strani - Spet se je na internetu pojavilo nekaj novih testov pomnilniških modulov in naša naloga je, da si jih, jasno, ogledamo. Na DeviantPC so si ogledali PC3500 modul podjetja Corsair, ki deklarirano zmore omenjeno frekvenco tudi na agresivni CAS2 nastavitvi. Drugi test so opravili na ViperLair, kjer so testirali DDR400 modul podjetja Xtreme, ki je deklariran na malce manj agresivni CAS2.5 nastavitvi. Klik, klik!

Dodatek (18:48): Na ClubOverclocker pa so si ogledali še 512 MB Corsairjev PC3200 pomnilniški modul, klik!

0 komentarjev

Izšla je nova Opera

Tweak Town - Po dolgem času spet ena mehka (beri: software) novica na naši strani. Izšla je namreč prva beta inačica priljubljenega spletnega brskalnika, konkurenta Microsoftovemu IE, Opera 7 imenovanega. Nova različica ponuja kar nekaj novosti, od novih podob do večuporabniških zmožnosti, pomembno pa je tudi dejstvo, da je prenos zaenkrat še brezplačen. Klik!

Slo-Tech v novi Operi

11 komentarjev

Penitum4 na 3.06 GHz

več strani - Na Tom's Hardware so si ogledali novega Intelovega paradnega konja, ki tiktaka s skoraj neverjetnimi 3.06 GHz. Seveda Procesor je že bil, jasno, testiran v vseh običajnih benchmarkih in primerjan z ostalimi P4 procesorji, a vseeno. Črki HT v imenu predstavljata tehnologijo imenovanno HyperThreading, kar pomeni da lahko procesor opravlja dve funkciji obenem (in je tako zaznan kot dva enaka procesorja). Prišli so do zanimivih zaključkov, ugotovili so namreč, da 3.06 GHz HT verzija prekaša celo običajno 3.6 GHz inačico. Klik!

Dodatek: Testa enakega procesorja so spisali tudi na X-Bit Labs ter na [H]ardOCP.

6 komentarjev

Prvi DirectX 9.0 gonilniki

The inquirer - DirectX 9 ima, kot je že značilno za vse Microsoftove rešitve, dolgo zgodovino. Na žalost je ta zelo podobna vsem najnovejšim AMD-jevim procesorjem, saj se oboji predolgo najavljajo. Tako naj bi Microsoft nov DirectX vključil v servisni paket za Windowse XP, vendar vemo, da temu ni bilo tako.

Danes pa sem zasledil, da je Ati prvi posegel v ogenj po vroč kostanj, in izdal prvo opazno različico gonilnikov s podporo DirectX 9.0. Gre sicer za "release candidate zero", ki naj bi bil vključen že v zbirko gonilnikov Radeona 9700 Pro. Kot pravijo pri Atiju, bodo gonilniki primerni tudi za 9500 in 9500 Pro Radeone.

Ob izdaji se je najprej oglasil Microsoft, in sicer njegov oddelek Microsoft cinematics, kjer so pohvalili potezo kanadskih proizvajalcev, obenem pa poudarili, da bo to pomenilo velih napredek za uporabnike. Več najdete tukaj.

Kot kaže, ima Ati naperjeno težko topništvo proti Nvidii ...

6 komentarjev