»

Prihaja Firefox za androidne tablice

CNet - Firefox je že na voljo za osebne računalnike in pametne telefone, medtem ko so tablični računalniki tista niša, za katero Mozilla še ni pripravila prilagojenega brskalnika. Ta je visoko na prioritetni listi, zato so javno predstavili prve testne verzije Firefoxa za Android na tabličnih računalnikih.

Kot je razvijalec Lucas Rocha zapisal na blogu, so dosegli zadosti delujoče stanje, da si upajo izdelek pokazati svetu in zaprositi za odzive. Gre sicer še za zelo zgodnjo preizkusno verzijo, ki jo lahko do končne doleti še precej sprememb. Velik del dizajna so prenesli iz verzije za pametne telefone, ki pa so mu zavoljo večjega zaslona lahko dodali gumbe za navigacijo in vrstico z naslovom.

Mozilla se na Android osredotoča predvsem zato, ker je to...

19 komentarjev

Microsoft, Adobe dostavila redni komplet varnostnih popravkov

Do torka ogrejte svoj Windows Update!

vir: CNet
The H - Microsoft je, kot vedno, na drugi torek v mesecu izdal svojo bero varnostnih popravkov. Tokrat prideta samo dva kompleta popravkov za Okna in trije za Office, kar je opazno manj kot prejšnje mesece. Nobeden od popravkov tudi ne nosi oznake critical, se pa popravlja precej resno priviledge escalation napako v WINS strežniku, ter nekoliko otežuje podtikanje okuženih knjižnic (binary planting oz. DLL hijacking). Obe pomanjkljivosti namreč potrebujeta predhoden dostop do sistema.

Za to zadnje mesece skrbijo predvsem zastarele različice (manj) jave in (bolj) Adobe Acrobat readerja. Ta na videz...

26 komentarjev

Piratska verzija igre povečala njeno prodajo

TorrentFreak - Pred nekaj tedni je izšla težko pričakovana indie igra No Time To Explain, ki jo je izdalo podjetje tinyBuild, ki sta ga ustanovila Alex Nichiporchik in Tom Brien. Le nekaj dni po izidu se je igra pojavila tudi na The Pirate Bayu, kar je znatno povečalo njeno prodajo.

Na prvi pogled se zdi vse skupaj nenavadno, a v resnici je šlo za zelo dobro promocijsko taktiko. Razvijalci so igro sami naložili na The Pirate Bay, pri čemer pa naložena verzija ni enaka verziji, ki je naprodaj v trgovinah. Na The Pirate Bayu je verzija, v kateri vsi liki nosijo piratske čepice in je nasploh izvedena v piratskem slogu. Nichiporchik je potrdil, da sta igro na splet priobčila pisca sama, rekoč, da bodo nekateri tako ali tako piratizirali igro: zakaj...

32 komentarjev

Intel pokazal prve naprave z Medfieldom

CNet - Intel je na IDF-u predstavil svoj prvi Androidni tablični računalnik, je zgrajen okoli čipa Medfield Atom. Gre za nov enojedrni procesorski čip, ki se ponaša z zelo nizko porabo energije, kar je bistvena odlika za pametne telefone in tablične računalnike.

To pomeni tudi pomemben rez z Intelovim lastnim operacijskim sistemom MeeGo, ki je bil uradno degradiran na uporabo v avtomobilskih in industrijskih aplikacijah, medtem ko ga v potrošni elektroniki za končne uporabnike ne bo. Tu bo Intel uporabljal Android. Tablični računalniki, katerih referenčni dizajn je sedaj Intel pokazal in bo služil kot osnova za proizvajalce, ki bodo razvijali lastne modele na Medfieldu, naj bi bili na voljo v prvi polovici prihodnjega leta.

...

16 komentarjev

Na voljo Windows 8 alfa, znane podrobnosti o novostih

PC Pro - Čeprav je Windows 8 še daleč od izida, Microsoft kaže vedno več podrobnosti iz novega operacijskega sistema. Najvidnejša novost bo nov uporabniški vmesnik, ki se imenuje Metro in je bil premierno predstavljen v Windows Phone 7. Uporabljen bo v vseh izdajah, tako v namizni verziji kot verziji za mobilne naprave z na dotik občutljivimi zasloni. To je pomembna sprememba filozofije, saj je doslej veljalo, da potrebuje vsak način interakcije prilagojen uporabniški vmesnik. Microsoft sedaj trdi, da je vmesnik enoten, ne glede na uporabo miške, tipkovnice ali gest na zaslonu za interakcijo.

Na voljo bo tudi klasično namizje, ki pa bo zgolj ena izmed aplikacij. Vse aplikacije bodo namreč tako...

121 komentarjev

Nogometaš pozval gledalce, naj že nehajo tvitat in raje navijajo

Twitter GTFO (slika je simbolična).

vir: CNN
CNN - Bart Scott, obrambni igralec pri ekipi ameriškega nogometa New York Jets, je v intervjuju za lokalni časopis svoje navijače odkrito pozval, naj med tekmo odložijo svoje iPade in twitterje in raje čim bolj glasno navijajo, da bodo motivirali svoje moštvo in mu zagotovili ti. prednost domačega igrišča.

S tem je na glas opozoril na problem, ki počasi začenja motiti celo ligo. Na februarskem superbowlu (finalu lige) naj bi namreč kar četrtina gledalcev zatopljena v svoje iPade ali telefone, tudi med najbolj kritičnimi trenutki tekme. Na njih so twittali s svojimi kolegi, ne nujno o tekmi, gledali ponovitve ali pa reklamne segmente, ki jih prav posebej za superbowl pripravljajo...

48 komentarjev