»

Na Mac OS prihaja Outlook

Entourage se umika Outlooku

TechCrunch - Eden izmed razlogov, da se Maci v poslovnem okolju še niso dobro prijeli, je nezmožnost poganjanja Outlooka. Resda imajo Entourage, a kaj ko so uporabniki in skrbniki navajeni na Outlook. Da bi osvojili še to trdnjavo, so v Redmondu napovedali, da bo nova verzija Mac Offica, ki bo izšla prihodnje leto decembra, vključevala tudi Outlook. Na ta način želi Microsoft uporabnikom Macov omogočiti boljše sodelovanje z drugimi platformami (torej Windows) in uporabo Microsoft Exchange Serverja. Do takrat pa bo na voljo posodobljena verzija Entourage 2008 Web Services Edition. Klik!

21 komentarjev

KreiosC2 bot izkorišča Twitter

Slo-Tech - SecurityBananas so na svoji spletni strani objavili članek o KreiosC2, prikritem omrežju, ki za komunikacijo uporablja Twitter.

Gre za izboljšano različico Twitterbota, ki sta jo na konferenci Defcon predstavila Tom Eston in Kevin Johnson. Za razliko od "klasičnih" prikritih omrežij KreiosC2 komunicira preko Twitter računa, pri čemer lahko uporablja šifriranje in base64 kodirane ukaze, mogoče pa je tudi dinamično spreminjati ukazni jezik in se s tem izogniti Twitter filtrom.

Na voljo sta izvorna koda KreiosC2 in videoposnetek delovanja, za bolj radovedne pa še nekoliko podrobnejše informacije.

No, pa so socialna omrežja le koristna za nekaj...

4 komentarji

Winbond z lastnimi GDDR čipi

X-Bit Labs - Čeprav je propadlo Qimondo oz. njen grafični oddelek kupila Elpida, Winbond, ki se je prav tako potegoval za taisti del Qimonde in je ostal praznih rok, ne bo obupal. Podobno kot Elpida je tudi Winbond od Qimonde kupil tehnologije, povezane s proizvodnjo GDDR pomnilnika, a je, za razliko od Elpide, ki je dobila tudi inženirje, ostalo le pri tem. Skupaj s pogodbo je Winbond prevzel tudi 28,3 milijonov dolarjev Qimondinega dolga.

Da bo volk sit in koza cela, bodo prvi GDDR čipi, ki jih bo izdelal Winbond, izdelani v 70 nm-proizvodnem procesu, Elpidini pa v nekaj manjšem, 65 nm. Winbond je tako sposoben izdelovati GDDR3 in GDDR5 pomnilniške čipe, a zaenkrat še niso predstavili načrtov, kdaj naj bi le-ti postali na voljo proizvajalcem grafičnih kartic. Do nadaljnjega, dokler proizvodnje ne zažene tudi Elpida (oz. Winbond, ki naj bi sprva zanjo proizvajal čipe), bomo tako še vedno imeli le dva proizvajalca GDDR čipov, Samsung in Hynix.

6 komentarjev

Internet Explorer 6 noče umreti

vir: CNet
CNet - Microsoft je brskalnik Internet Explorer 6 izdal pred osmimi leti (avgusta 2001), kar je v računalništvu prazgodovina. Kljub razvoju tehnologij za postavljanje spletnih strani in silovitemu napredku brskalnikov, je Internet Explorer 6 še vedno za mnogo uporabnikov glavno orodje za dostop do spleta. Microsoft je v vmesnem času izdal sedmo in osmo inkarnacijo svojega modrega e-ja, nove verzije sta pripravila Mozilla in Opera, prebudil se je Safari, svoj kos pogače pa si Chromom želi odrezati tudi Google.

Microsoft se trudi Internet Explorerju povrniti sijaj, tako da je v novejših verzijah podprl zavihke, filter proti phishingu, orodja proti malwaru in bolje implementiral standarde. Toda to jim bolj malo pomaga, saj je IE 6 še vedno najbolj uporabljana verzija. Po njem posega 27 odstotkov uporabnikov, IE 7 jih ima 23 odstotkov, IE 8 pa 12 odstotkov.

Razlog za tako...

74 komentarjev

Nova resna ranljivost v Linux jedrih 2.4 in 2.6

Eskalacija privilegijev

Slo-Tech - Julien Tinnes in Tavis Ormandy sta pred kratkim odkrila resno ranljivost vseh Linux jeder različic 2.4 in 2.6 (gre za vsa jedra od leta 2001 dalje), ki omogoča dvig privilegijev na najvišjo stopnjo (pridobitev tim. jedrnih privilegijev).

Na voljo je že tudi programska koda, ki demonstrira ranljivost (tim. exploit) ter popravek.Težava je v neustrezni obravnavi ničelnih kazalcev (tim. NULL pointer dereference), za uspešno izvedbo napada pa morata biti na sistemu nameščen SELinux ali pa PulseAudio in mmap_min_addr nastavljen na 0 (to je mogoče preveriti z ukazom "cat /proc/sys/vm/mmap_min_addr").

Kot poročajo na forumu, naj nekatere različice Ubuntu 9.04 ne bi bile ranljive, saj mmap_min_addr ni nastavljen na 0 (zaradi...

73 komentarjev

Odkrit planet z retrogradno orbito

vir: BBC
BBC - Astronomi poročajo, da so odkrili sploh prvi planet, ki okrog svoje zvezde kroži v nasprotni smeri, kakor se vrti zvezda sama. Planeti običajno nastanejo iz istega oblaka plina, ki se vrtinči, kot zvezda, zato je skoraj samoumevno, da krožijo v isti smeri, kot se vrti zvezda.

Soavtor članka v Astrophysical Journal Coel Hellier s Keele University v Staffordshiru pravi, da se je moral za takšno spremembo smeri orbitiranja zgoditi nek zelo močan dogodek - bodisi je šlo za zelo bližnje srečanje z nekim drugim masivnim nebesnim telesom bodisi za počasno drsenje orbite zaradi prisotnosti drugega planeta. Slednja možnost je manj verjetna, ker kakšnega soseda še niso opazili. Novoodkriti eksoplanet, ki je velik za dva Jupitra, a tehta le za polovico enega, se imenuje WASP-17b. Vsi doslej znani imajo progradno orbito. Klik!

7 komentarjev

SSD-ji za plitkejše žepe

OCZ Solid 2

vir: engadget
engadget - Čeprav so 32 in 64 gigabajtni modeli SSD-jev že zelo cenovno ugodni, še vedno večinoma uporabljajo počasne kontrolerje JMicron, ki so za povrhu vsega še brez predpomnilnika. A na obzorju je rešitev tudi za tiste uporabnike, ki si želijo spodobnega pogona in za katerega ne želijo odšteti malega premoženja. OCZ je predstavil cenejšo linijo SSDjev, Solid 2, ki, podobno kot linija Vertex, uporabljajo na ARM arhitekturi osnovan krmilnik podjetja Indilix. V seriji sta zaenkrat le dva modela s kapaciteto 120 oz. 60 GB, ki prideta v prenosnikom prijazni velikosti 2,5". Za oba modela obljubljajo hitrosti do 125 MB/s pri branju, ter nekoliko nižje pri zapisovanju, do 100 MB/s. Kot je normalno pri pogonih s...

14 komentarjev

Facebook Lite

Facebook Lite

vir: CNet
CNet - Facebooku je po nesreči dobršnemu delu javnosti ušla beta različica stranskega projekta, Facebook Lite. Po nezgodi so dostop zaprli v nekaj minutah, naslov, lite.facebook.com, pa zdaj vodi na običajno prvo stran Facebooka. Kakorkoli že, nov uporabniški vmesnik močno zmanjša količino informacij, ki se prikažejo pri ogledu profila, saj je moč prebrati le osnovne podatke uporabnika, njegove spremembe statusa in jih komentirati ter pisati na njegov zid.

Glede na Facebookove pretekle želje po nakupu Twitterja, ki so padle v vodo, je jasno, da se hočejo približati njegovemu krogu uporabnikov. Z...

16 komentarjev