»

Svetleči molex konektorji

ModAsylum - Da, ledice so zelo pomemben pripomoček za vse modifikatorje, ki jih potem navesijo vsepovsod po svojih računalnikih. Na ModAsylum je tako moč zaslediti zanimivo modifikacijo, kjer so ledice uporabljene na zelo zanimiv način. Pritrdili so jih namreč v molex konektorje, ki sedaj med delovanjem računalnika lepo svetijo. V povezavi z neonko in pleksijem gotovo primorejo k lepšemu ohišju. Klik!

8 komentarjev

Britanski ministrski predsednik bo dobil svoj e-naslov

The Register - Če smo se Slovenci še nedavno nazaj čudili ob vrednostih poslanskih prenosnikov in njihovi nesorazmernosti s poslansko računalniško ozaveščenostjo, naj vas potolažimo, da na Otoku ni kaj bolje. Presentljivo je gotovo dejstvo, da je brez svojega elektronskega naslova celo britanski premier, Tony Blair, kar ga v tem pogledu uvršča med ljudi, kot sta naprimer Fidel Castro in Robert Mugabe. No, stvari se vendarle premikajo na bolje, tako da Blair dobil svoj uradni e-mail naslov še do konca tega meseca, pravijo. Več o tem.

11 komentarjev

Alkimisti vračajo udarec

Umetno ustvarjeni diamanti obljubljajo revolucijo med polprevodniki

vir: Wired News
Wired News - Od nekdaj je človek sanjaril o spreminjanju oglja v drage kamne ali kovine. Ampak, zakaj se ustaviti pri zlatu, ko so na voljo še veliko več vredni elementi, na primer ogljik? A ne kar katerikoli ogljik, temveč najboljši prijatelji nežnejšega spola -- diamanti?

Pravzaprav je stvar nemarno preprosta, takorekoč vsakdo z nekoliko bolje opremljeno delavnico bi lahko to počel. Vzamete opilek diamanta, nekaj grafita ali česa podobno ogljikastega, ju podvržete 50.000 atmosferam in par tisoč stopinjam, hip, hip, strašni trik, pred vami se svetlika čisto pravi diamant. Preprosto kajne? No, prav tega se je lotila skupina znanstvenikov iz Floride. Kar jih ločuje od minulih tovrstnih...

69 komentarjev

Slo-Tech Folding@Home

Slo-Tech - Slo-Techova participacija v projektu Folding At Home še vedno obraja polne košare sočnih sadov. Čestitajte nam, saj smo prebili mejo 500.000 pridobljenih točk. Trenutno smo med vsemi svetovnimi ekipami na 44. mestu, tedensko obdelamo za 40.000 točk paketov, in naše sposobnosti dnevno le večamo. Če še niste v klubu zgibalcev, hitro po klienta, za številko ekipe vpišite 10824 -- in -- zgibajte dalje! Klik! za več informacij o projektu v slovenskem jeziku.

Čestitke!

19 komentarjev