»

Lepo črno ohišje

Maximum 3D - Skočimo še na Maximum3D, kjer so testirali lepo črno ohišje, ki je plod trdega dela Antecovih inženirjev in se imenuje SX1030B. SX1030B spada nekje med serverska ohišja in ohišja za delovne postaje, vendar pa je primeren tudi za overclockerje, saj nudi kar nekaj zanimivih možnosti. Antec se je potrudil tudi pri obliki samega ohišja, ki niti malo ne spominja na cenene tajvanske izdelke, ampak prej na SGI-jeve delovne postaje. No, ker pa je ohišje serversko, poleg običajnih matičnih plošč podpira tudi plošče za Xeon in P4 procesorje. Skratka oglejte si test in presodite, če je ohišje vredno svojega denarja (120 $). Namig: avtor članka pravi, da je odlično.

0 komentarjev

Microsoft Windows XP RC1 predogled

The Tech Zone - Govorice, prvi testi in dobra ter obsežna reklamna kampanja so naredili svoje, saj so Windows XP eden izmed najbolj pričakovanih operacijskih sistemov, od katerega si pri Microsoftu obetajo astronomske dobičke. O WinXP je bilo že veliko govora in ker uradni izzid sistema sploh ni več tako daleč, je čas, da si spet pogledamo kakšen test, oz. predogled že precej končane različice. Na The Tech Zone so preizkusili različico RC1, ki jasno nakazuje, kakšen naj bi celoten operacijski sistem izgledal. Vendar pozor, članek še vedno opisuje beta različico, zato ga vzemite bolj kot zanimivost.

7 komentarjev

Molex 371660003 - tih ventilator

Frosty Tech - Jah, vreme nam jo je to poletje pošteno zagodlo in kljub napovedim, da se nam obetajo hladnejši dnevi (ki pa jih ni od nikoder), le-teh gotovo še dolgo časa ne bomo dočakali. To pomeni, da bodo naši silicijski prijatelji še dolgo časa potili krvavi pot. Da bi jih čimbolj ohladili, moramo investirati v kvalitetne hladilnike. Vendar kakšne? Nekateri pač navijajo in uporabljajo najglasnejše primerke, medtem ko druge moti najmanjši piš zraka, ki ga povzroči ventilatorček. Če sem do pred kratkim pisal bolj o overclockerskih rešitvah, se bom tokrat osredotočil na tih hladilnik, ki nosi pregovorno precej domišljijsko ime - Molex 371660003. Molex pri ventilatorjih ni ravno najbolj znano...

0 komentarjev

Novi Detonator 4 gonilniki so res eksplozivni

AnandTech - Skoraj ne mine meseca ko ne dobimo novih gonilnikov za Nvidijine produkte. Velika večina njih je neuradnih in nedodelanih. No skoraj dva meseca po izdaji Detonator 3 (12.41) gonilnikov smo dobili nove Detonator 4 (20.xx) gonilnike. Na AnandTechu so dobili možnost, da testirajo nove gonilnike preden pridejo ven. Uradna verzija teh gonilnikov naj bi sledila v kratkem. In kaj so ugotovili. Bili so prav presenečeni nad testom, saj so novi gonilniki hitrejši z GF3 kartico tudi do 29%. Z GF2 kartico pa nekako do 10%. Pač odvisno od igre. Vsekakor pa so hitrejši od prejšnje verzije. Če pogledamo te rezultate lahko vidimo, da so bili prejšnji gonilniki bolj spacani skupaj, in da so se pri novih res potrudili. Sedaj lahko vidimo kaj pomeni, če so gonilniki kvalitetno narejeni.

10 komentarjev

Mobilni GeForce3 MX?

M3DZone - M3Dzone poroča o tem, da naj bi NVIDIA poleg standardne GF3MX verzije na trg poslala tudi mobilno verzijo te grafične kartice. Nekaj podobnega kot GF2Go. Kodna oznaka tega čipa je NV17M in naj bi podpiral TwinView in verjetno 128Bitni SDRAM ali 64Bitni DDR-RAM pomnilnik. Hitrost jedra pa naj bi znašala 175MHz.

1 komentar

Konec Razer Boomslang mišk

več strani - Eden najbolj priljubljenih proizvajalcev mišk za bolj profesionalne igralce je bil Razer Boomslang. Z natančno in kvalitetno izdelavo, ergonomičnostjo so miške veljale za nekaj posebnega. No temu je izgleda konec. Proizvajalec naj bi ostal na žalost brez denarja. Uradno obvestilo o tem lahko preberete na njihovi uradni strani. Prav tako ne ponujajo več tehnične podpore. Res škoda.

1 komentar

Nova verzija ALi MAGiK 1 čipseta

X-Bit Labs - ALi MAGiK 1 DDR-RAM čipset je bi do sedaj nazanimiv produkt, saj ni ponujal zadovoljive hitrosti. Njegova hitrost je bila nekako v rangu VIA KT133A čipseta. No pri ALiju niso sedeli križem rok in so izdali novo verzijo tega čipseta z novim BO-Steppingom. Na X-Bit labs so prvič primerjali staro in novo verzijo tega čipovja. Po testih sodeč je novi čipset hitrejši od predhodnika za do 14%. Test in primerjavo z drugimi čipseti si lahko pogledate tukaj.

0 komentarjev

ABIT KT7, KT7-RAID, KT7A in KT7A-RAID BIOS

ABIT - Še ena kratka novica. Izšli so novi BIOS-i za ABIT KT7, KT7-RAID, KT7A in KT7A-RAID matične plošče. Novega na njih je večja stabilnost za AMD Athlon procesorje s FSB-jem 133MHz, podpora za 1.4GHz Athlone (šele zdaj?!), povečana kompatibilnost SCSI komponent in nekaj popravljenih hroščkov. Pred flash-anjem si OBVEZNO preberite navodila, da se ne bodo zgodile kakšne nesreče.

2 komentarja

Staro meso

Guru 3D - Danes sem pa kar malo užaljen. Vsi tako računate na slycerja (glej novico spodaj; Opravičilo) jaz vas pa redno in zanesljivo že cel teden zalagam z novicami. Šmrk, šmrk. A sem že tako star, da nisem več za nobeno rabo? Tako kot je zgledalo za Creative in njegov program zvočnih kartic dokler ni "spacal" skupaj Audigy zvočnega procesorja?
Ker Creative je, očitno, vstal od mrtvih in odšel v nebesa. Danes so se pojavile podrobnosti o prihajajočem Audigy zvočnem procesorju. Pa si jih poglejmo:
za gamerje so pomembne predvsem te nove funkcije:
  • omogočal bo ADVANCED HD
  • do 4x hitrejši od vseh dosedanjih zvočnih procesorjev
  • Multi-Environment; poslušalec lahko istočasno posluša štiri audio okolja v realnem času
  • Environment Morphing; omogoči naravni avdio prenos iz enega okolja v drugega z realnočasnim morphingom karakteristik posameznega okolja
  • Environment Panning; omogoča relno-prostorsko odmevanje zvoka od površin in odbijanje od le-teh nazaj k uporabniku
  • Environment Filtering; uporablja...

7 komentarjev

Opravičilo

Slo-Tech - Za nepričakovane tehnične težave se iz vsega srca opravičujemo. Upamo, da ste lahko preživeli včerajšnji večer ter današnji dan brez nas . Sedaj pa nazaj vse po starem. Novice bodo kmalu - slycer se že ogreva. Če vas pa ravno zanima vzrok nepričakovane napake - dotrajanost banalnega materiala. Več pa ne povem

6 komentarjev