»

Windows 8 brez škatlaste različice?

CNET - V 20-letni zgodovini operacijskega sistema je bila doslej še vsaka verzija na voljo v škatlasti različic (retail). Te so sicer dražje, a se prosto prodajajo v trgovinah - za razliko od nadgradenj, ki so vezane na licenco za prejšnjo verzijo, ali OEM-verzij, ki so vezane na nakup novega računalnika - brez omejitev. V Windows 8 bo precej novosti, npr. verzija za ARM, večji poudarek na tablicah in združitev uporabniškega vmesnika za vse verzije na tablični Metro, čemur naj bi po današnjih špekulacijah sledila tudi licenčna politika. Z drugimi besedami: inačice retail ne bo.

Na tedenskem podcastu Windows Weekly so namreč razkrili, da te verzije bržkone ne bo. OEM-verzija bo na...

84 komentarjev

Hekerji napadli Android Forums in Nvidio

vir: ZDNet
ZDNet - V zadnjih dneh so bili hekerjev očitno nadpovprečno aktivni, saj se poročila o vdorih na spletne stran in odtujitvah uporabniških podatkov kar vrstijo. Po uspešnem napadu na Yahoo! Voices sta novi žrtvi Android Forums in Nvidia.

Phandroid je potrdil, da so neznanci napadalci kompromitirali njihove strani Android Forums, pri čemer so pridobili uporabniška imena, elektronske naslove, IP-naslove in zgoščene vrednosti (hashed) gesel. Forum je imel dober milijon članov, ogroženi pa so vsi. Administratorji so že zagotovili, da je bila ranljivost, ki so jo napadalci izkoristili (varnostna luknja v forumu vBulletin), zakrpana in da so uvedli še nekaj dodatnih varnostnih ukrepov za vsak primer. Verjamejo, da so napadalci v prvi vrsti želeli pridobiti čim več elektronskih naslovov, ki jih preprodajo...

14 komentarjev