Prijavi se z GoogleID

»

V petek vsi na morje ali Slo-Tech NEST.2003

Slo-Tech -

Kot verjetno veste, se bo ta konec tedna na slovenski obali, natačneje na Osnovni šoli Sečovlje, odvijal računalniški spektakel pod Slo-Techovo organizacijo. Letošnji LAN party se bo pričel v zgodnjih popoldanskih urah petka, 18. 7. 2003, trajal pa bo vse do poznega popoldneva nedelje, 20. 7. 2003. Vsi, ki se nam boste pridružili (z računalnikom ali brez), se boste lahko kratkočasili z igranjem iger in podiranjem rekordov v nespečnosti, se izobraževali na sedmih predavanjih ter v posebni delavnici, kjer bomo nameščali Linux, in se zabavali z gledanjem filmov in animéjev.

Če ste zbrali dovolj poguma, da se dogodka udeležite, vas še enkrat lepo prosim, da se prijavite prek interneta, saj bo tako na samem kraju dogajanja manj komplikacij. V načrtu je bil tudi organiziran avtobusni prevoz s štajerskega konca, prek Ljubljane in Postojne, a ker je za zdaj prijavljenih premalo, se utegne zgoditi, da prevoz pade v vodo. Vsi, ki ste zainteresirani za tovrstni prevoz, poleg prijave na...

5 komentarjev

Nov test! R9600 PRO vs GFFX 5600

Slo-Tech - Zadnje čase pridnost kar veje iz naših oh-tako-razgibanih prstov, saj venomer in znova kaj pripravimo za Vas, bralce, da boste imeli med počitnicami kaj početi. Kumbaya.

morphling1, naš dobro znani pisec testov, je tokrat pod drobnogled vzel GeforceFX 5600 in Radeon 9600 PRO ter ju primerjal med seboj. Izvedel je nemalo primerjav in po dolgi prehojeni poti potegnil zanimivo ločnico. Branje obvezno!

8 komentarjev

Prva plošča za Opterone in Athlone 64

več strani -

Intel nam jo navadno zagode, ko fizično identičnih procesorjev ne moremo posaditi na enake plošče, saj novi procesorji pač, vsaj marketinško, zahtevajo nova čipovja z novimi ploščami. Pri AMD-ju so stvari obratne, saj smo prisiljeni preiti na nove plošče bolj poredkoma.

Še en ekstrem pa so opazili na AmdBoard, kjer poročajo, da so zapazili poseben tip MSI-jeve plošče, ki podpira tako Opterone kot Athlone 64. Čeprav Opteroni uporabljajo Socket 940, Athloni 64 pa Socket 754, za MSI to očitno ni bila ovira, saj bo K8D Master2 FAR podpirala oboje. Jasno je že, da plošča uporablja K8T800 (znano tudi kot K8T400M) čipovje z VT8237-južnim mostom, ni pa še znano, ali bo za uporabo Athlonov 64 potreben kakšen adapter, ali pa bo AMD celó pričel izdelovati Athlone 64 za Socket 940. Klik, klik!

1 komentar

AMD z novimi hladilniki

X-Bit Labs - Široko znano dejstvo je, da prihajajo Intelovi BOX-procesorji z enimi najkvalitetnejših hladilnikov, medtem ko so v nasprotnem taboru pred kratkim s prodajo BOX-inačic s priloženimi hladilnimi telesi šele pričeli. Ta so seveda hudo neprimerna za navijanje. A stvari se obračajo na bolje, saj so v AMD-jevi tovarni v Sunnyvalu danes objavili, da bodo odslej priloženi hladilniki kvalitetnejši. Obetajo se nam naslednje spremembe:
  • tišji ventilator s t. i. 2 ball bearing dizajnom, ki bo proizvedel maksimalno 34 dBA zvoka,
  • večji delež bakra in ostalih visoko toplotno prevodnih materialov v samem jedru hladilnika,
  • varnejši sistem pritrjevanja s šestimi in ne več z dvema zatičema,
  • manjša masa, ki bo odslej pod 300 grami.
Informacij o datumu, kdaj bodo novi hladilniki krenili v promet, še ni. Upajmo, da kmalu.

2 komentarja

Modificiran ADSL-modem

RainWulf -

Računalničarji težijo k modificiranju vseh možnih komponent. Začne se pri ohišju, tipkovnici in glodalcu, vztrajnejši napadejo še monitor in komponente znotraj ohišja, potem pa se število uporabnih, bodisi estetsko bodisi hitrostno, modifikacij konča. Za nekatere ...

Možakar na RainWulf se je odločil izvesti za odtenek nenavadnejšo modifikacijo; obdeloval je ADSL-modem. V mislih ni imel nikakršnih ledic in podobnih svetlečih se okraskov, temveč je vanj vgradil preprost ventilator. Kakšnih večjih prednosti sam poseg ne prinaša, akoravno avtor navaja popolno prenehanje, hm, zmrzovanja modema in znatno izboljšanje stabilnosti. Klik!

5 komentarjev

Intervju s predstavnikom Omega gonilnikov

OCAddiction - Pred časom se je na spletu dosti govorilo o t. i. Omega gonilnikov, ki naj bi prisilili vašo grafično kartico k izrisu lepe slike, včasih tudi malce na račun hitrosti, saj uradni gonilniki tako ATI-jevih kot nVidiinih kartic pri jasnosti slike zavoljo višjih hitrosti običajno skoparijo. Zadeva je potem počasi potihnila, a to seveda ne pomeni, da so Omega gonilniki nehali obstajati. O njihovi kakovosti navsezadnje priča tudi poteza nVidie; od DriverHeaven, kjer strani Omega gonilnikov domiujejo, so zahtevali, da jih nemudoma odstranijo. Konkurenca?

Na OCAddiction so objavili zanimiv intervju s predstavnikom oddelka OmegaDrive, kjer so govorili o tej nVidiini potezi, o goljufanju uradnih gonilnikov in prihodnosti alternativnih. Intervju.

0 komentarjev

Nova anketa!

Slo-Tech - Zapadli smo v kronično PostMaturitetnoRezultatno? depresijo, saj smo opazili, da se vas velika večina ne namerava udeležiti dogodka Slo-Tech NEST.2003. Vseeno vas je prijavljeno že lepo število, tako da pohvale [:D]. Nova anketa vam da vedeti, da boste v kratkem, kaj veš, mogoče že na samem NESTu, kupili majice z novim Slo-Techovim logotipom. Plosk, plosk!

8 komentarjev

Modifikacija napajalnika -- "The Beetle style"

TheModFathers - Mnogo modifikacij smo že izvedli na Slo-Techu, tudi predelavo napajalnika, da smo ga prisilili v delovanju v paru, a denemo lahko, da imajo te modifikacije skupni imenovalec vsaj pogojne uporabnosti s tehničnega vidika. Na TheModFathers si lahko ogledate modifikacijo napajalnika na povsem drugačen način. Napajalnik so vgradili v malo večji plastični otroški model popularnega hrošča in ga opremili z ledicami. Vsekakor zelo zanimivo, a z malo uporabne vrednosti.

4 komentarji

Nova lahka Kazaa!

Kazaa Lite - Fantje pri Kazaa Lite so spisali novo različico tega priljubljenga "doljemalca datotek"(tm), ki nosi številko 2.4.0. Vgradili so nekatere bombončke kot so:
  • naprednejši iskalnik,
  • vgrajeni pospeševalnik iskanja,
  • poenostavljena namestitev,
  • izboljšan večuporabniški sistem,
  • urejevalnik datotek,
  • in seveda več nastavitev ter ogromno drugih stvari.
Osveži svojo Kazaa lite!

By alien-w: Na to novico nas je opozoril tudi windhunter.

6 komentarjev