»

Raziskava o odnosu do oglaševanja

Slo-Tech - Doktorska študentka s Fakultete za družbene vede, Bojana Lobe, v sodelovanju s Slo-Techom in skupino raziskovalcev v naslednjih dneh pripravlja raziskavo o odnosu do oglaševanja. Raziskava bo potekala v dveh fazah: najprej bomo nekaj registriranih uporabnikov povabili k pogovoru o spletnem oglaševanju, nato bo sledila spletna anketa.

V raziskavi nas zanima predvsem vaš odnos do spletnih oglasov, kako se vi odzivate na spletno oglaševanje, kdaj so vam oglasi všeč, kdaj vas motijo in kdaj so vsiljivi. Kaj storite, ko vas napade preveč oglasov?

Vljudno vas vabimo, da izrazite svoje mnenje, tako v pogovoru, kot tudi v anketi. Da bi se izognili preveliki obremenitvi, smo vnaprej pripravili vzorec sodelujočih, ki jih bomo k pogovoru povabili z osebnim sporočilom (preko Zasebnih sporočil).

Če ste med njimi ravno vi, vas naprošamo za sodelovanje in se vam obenem najlepše zahvaljujemo. K izpolnjevanju ankete (ko bo v drugi fazi pripravljena) pa ste vabljeni vsi. Rezultati bodo na voljo...

71 komentarjev

Google Video Upload

Google - Google je po Google Mailu in Google Desktopu javnosti ponudil novo storitev, ki bo verjetno naletela na podoben pozitiven odziv kot predhodnika.

Google Video (Beta) omogoča uporabniku, da prenese svoje lastne video datoteke na Googlov strežnik in jih tako ponudi celotni internetni javnosti v ogled ali pa jih obdrži v zasebni lasti v obliki internetnega video arhiva. V naslednji izvedbi (Beta 2?) bo celo možno postaviti ceno za svoj video posnetek kar bo pomenilo pravo revolucijo v ultra nizko proračunskih filmih [:D]

Pravila za objavo video posnetka na Google Video so :
* Imeti morate avtorsko lastništvo za avdio in video, ki se pojavljata v datoteki
* Upload datoteke mora biti možen po elektronski poti
* Video ne sme vsebovati pornografske ali obscene vsebine

...in tako so šle moje sanje po AvalonisPr0n-4-Every1 po vodi [;)]

Prijavite se lahko na glavni strani, kjer dobite tudi povezavo do aplikacije s katero lahko pošljete datoteke na Google strežnik brez uporabe web...

34 komentarjev

Microsoftovi Študentski Dnevi - delavnica ASP.NET

Slo-Tech - Kot smo obljubili na predavanjih, smo pripravili začetniško delavnico o tehnologiji ASP.NET 1.1. Potekala bo v računalniški učilnici LRI2 na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani v sredo, 20. 4. 2005, od 17:00 do 21:00.

V slabih štirih urah si bomo ogledali:
- ustvarjanje začetnega projekta ASP.NET
- uporabo vgrajenih kontrolnikov
- branje in pisanje v podatkovno bazo MSSQL
- uporabo DataGrida
- izdelavo lastnih uporabniških kontrol
- avtentikacijo obrazcev
- …

Za lažje razumevanje snovi je zaželeno predznanje osnov:
- HTML-ja
- objekto orientiranih programskih jezikov
- skladnje SQL

Udeležba je za vse brezplačna, število mest pa žal omejeno, zato pohitite s prijavami na kodirnici.

13 komentarjev