»

Dodatne vstopnice za MobileCamp

Slo-Tech - Kot smo že napovedali, se bo v soboto, 27. marca, na Fakulteti za Elektrotehniko odvijal MobileCamp. Med trenutno vnaprej prijavljenimi predavanji bomo lahko slišali tako o razvoju za iPhone, Android, Windows Mobile 7 in mobilnih Firefox razširtvah za N900. Predavanja niso samo tehnično obarvana, saj bomo govorili tudi o poslovnih modelih, marketingu mobilnih aplikacij in o tem, kako povežemo klasično aplikacijo z mobilno rešitvijo.

Zaradi velika zanimanja za obisk bomo v ponedeljek, 15. marca, ob 10. uri dopoldne razdelili še 90 vstopnic. Več informacij na mobilecamp.si.

2 komentarja

Uvodno predavanje delavnice HDL in FPGA

Primer FPGA plošče

vir: Hekovnik
Hekovnik - V četrtek, 18. 3. 2010, ob 17.00 bo v Hekovniku uvodno predavanje delavnice HDL in FPGA. Namenjeno je vsem, ki bi vas zanimala delavnica, ki se bo odvijala nadaljnjih šest četrtkov ob 17. uri.

Predavanje se bo osredotočilo na programabilno logiko (FPGA) programski jezik zanjo (Verilog). Opisani bodo zgradba in funkcionalnost FPGA-vezij ter sodobni primeri uporabe. Predstavljen bo tudi program tečaja, na katerem bodo nekateri od teh primerov uporabe podrobno razloženi. Predaval bo Iztok Jeras, ki za mednarodno podjetje inSilica piše Verilog kodo, ki nazadnje pristane v ASIC-vezjih v mobilnih telefonih. Več informacij in prijave.

2 komentarja

Nova Zelandija uvaja filtriranje

Ars Technica - Naslednja država na seznamu grobarjev internetne svobode je Nova Zelandija. V tej otoški državi na drugem koncu sveta so vzpostavili sistem filtriranja na internetu, ki ga že uporabljata dva izmed njihovih ponudnikov interneta (ISP). Sestavili so tako imenovano črno listo, kjer je več tisoč naslovov spletnih strani z otroško pornografijo, zoofilijo in drugimi ilegalnimi vsebinami. Te so v papirnati in mesni izdaji na Novi Zelandiji prepovedane že več let, sedaj pa so prepoved razširili še na splet.

Za filter skrbi vlada, sodelovanje ISP-jev pa...

50 komentarjev

JobFair 2010 - Sejem možnosti in priložnosti

Slo-Tech - Združenje študentov elektrotehnike in računalništva - EESTEC tudi letos organizira sejem podjetij, ki bo potekal od 15. do 18. marca 2010 na Fakulteti za elektrotehniko in Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani (Tržaška 25).

Letošnji že tretji JobFair se tako kot prejšnja leta odvija v avli FE in FRI od 9. do 15. ure. Tudi letos so prisotnost potrdila visokotehnološka podjetja, ki se bodo na sejmu predstavljala z namenom, da navežejo stik z bodočimi diplomanti omenjenih fakultet. Poskrbljeno je tudi za zanimiv obsejemski program, ki bo sestavljen popoldanskih predavanj:

ponedeljek, 15. marec:
[17:15-18:45, P3] Zgodba o uspehu - Aaron Marko
[19:15-20:45, P3] Izkoristite čas študija za temelje uspešne kariere - MojeDelo.com

torek, 16. marec:
[17:15-17:45, P3] Predstavitev podjetja NIL
[17:45-18:45, P3] Karierni uspeh v ustvarjalni družbi - Poslovni angeli Slovenije
sreda, 17. marec:
[16:15-16:55, P4] Kaj se lahko naravoslovci naučijo od menedžerjev? - COTRUGLI...

0 komentarjev

Odmor v sporu med Applom in Nokio na sodišču

X-Bit Labs - Obširno smo že poročali o tožarjenju med Applom in Nokio, kjer eden drugega obtožujeta kršitve patentov in terjate odškodnine. Zadnjo potezo je januarja storil Apple, ki je poleg postopkov na sodišču vpletel še ameriško komisijo za mednarodno trgovino (USITC). S pritožbo, ki so jo vložili pri USITC, želijo doseči prepoved prodaje Nokiinih izdelkov v ZDA.

Poleg tega so tekli tudi postopki na sodišču v Delawaru, ki jih je prejšnji teden prekinil sodnik. Ta je odločil, da se bo sodni proces nadaljeval šele po tem, ko bo svojo odločitev sprejel USITC. To pomeni, da lahko naslednje dejanje pričakujemo šele leta 2012, sam spor pa se bo vlekel dosti dlje od načrtovanih dveh let. Odvetniki si že manejo roke.

10 komentarjev

Lani Američani izgubili pol milijarde zaradi kiberprevar

Slo-Tech - Ameriški FBI je v petek objavil letno poročilo (PDF) o prevarah na internetu, ki so ga pripravili v Internet Crime Complaint Centru (IC3). V njem lahko zasledimo, da lansko leto za prevarante ni bilo nič recesijsko, saj so svoje delovanje več kot podvojili. IC3 je lani prejel 336 tisoč pritožb državljanov, ki so skupaj priglasili za 559,7 milijona dolarjev izgubljenega denarja zaradi goljufij. To je 22 odstotkov več pritožb kot predlani in kar dvakrat več izgubljenih dolarjev.

Največkrat uporabljena vrsta goljufije je izdajanje za FBI, s čimer nepridipravi skušajo od prejemnikov e-sporočil dobiti kakšne osebne podatke. Na drugem mestu med prevarami so neposlano blago, ki ga je kupec plačal, in obratno. Na tretjem mestu je ena izmed verzij nigerijske prevare 419, kjer...

13 komentarjev