»

SuSE osmico v izložbo postavi

SuSE - SuSE, stvarci tudi moje omiljene Linux distribucije, so obelodanili podrobnosti novega paketka paketkov, SuSE Linux 8. Po šestih mesecih špekulacij je tudi končno znana (ne?)pomembna podrobnost, da bo vključeno namizje KDE tretje generacije. Jedro ima biti verzije 2.4.18.

Podrobnosti so oz. bodo tukaj -- če pa se vam ne da čakati, da vrli prevajalci prevedejo nemško besedilo v večini ljubšega (beri: razumljivejšega), pa Klicken sie hier!

4 komentarji

Kako Intel prodaja škatle.

X-Bit Labs - S tem seveda mislim škatelne verzije procesorjev, BOX verzije. Intel je pokazal vsem (še posebej AMDju>:D ), kako je treba prodajati procesorje, zapakirane v lične male škatlice. Odkar so začeli prodajati tako zapakirane procesorje (daljnega leta 1994, ko sta šla v bitko Pentium 60 in 66 MHz) pa do sedaj so jih prodali že 100 milijonov...kar velika številka, bi se dalo reči.
In kaj pride v taki lični škatlici? Razen višje cene še hladilnik in pa stilska nalepka za ohišje...

4 komentarji

Nova integrirana ABIT - ka

X-Bit Labs - Novička za vse ljubitelje integriranih mamaplat: ABIT bo izdal novo integrirano mamaplato, ki bo bazirala na KT333 čipovju in se ima imenovati AT7. Tehnikalije:

ATX format
Podnožje za Socket A procesorje
4 PC2700/PC2100/PC1600 DDR SDRAM DIMM
3 PCI, AGP 4x,
ATA-133 (VT8233A South Bridge), 4-kanalni ATA-133 RAID (HighPoint HPT374)
dva IEEE 1394 porta, USB 2.0 (VIA VT6202)
Integriran zvok (SP/DIF in/out)
10/100 Fast Ethernet kontroler (Realtek 8100C).

In cena? Okrog 200$.

1 komentar

Test Altec Lansing Select 641

Dan's DATA - Pri Danu so se zopet spravili k testiranju zvočniškega sistema. Tokrat so pod prste vzeli Altec Lansingov sistem Select 641, kateri je sestavljen iz 4 zvočnikov, ene velike škatle, imenovane tudi woofer (ki je baje večja in težja od nekaterih ohišji - visok je kar 46 centimetrov), vse skupaj pa lahko upravljamo preko daljinca. In, kako so zadovoljni s sistemom? "Priporočamo" se nahaja na koncu testa. Klik!

0 komentarjev

Nov Xeon MP

X-Bit Labs - Intel je napovedal nove Xeon procesorje, ki naj bi prišli v četrti četrtini tega leta. Kaj je posebnega na njih? Samo to, da so prvi Intelovi procesorji, ki so namenjeni strežnikom s 4 in več procesorji. Jedro bazira na pentium IV arhitekturi, narejeno je v 0.18 mikronski tehnologiji in ima samo 256 KB L2, vendar pomankanje le-tega nadomesti z od 512 KB pa do 1 MB L3 predpomnilnika.
Pa še malo cen:

- 1.6 GHz (1MB L3) - $ 3692
- 1.5 GHz (512KB L3) - $ 1980
- 1.4 GHz (512KB L3) - $ 1177

Pa si jih privošči, če si jih lahko...

0 komentarjev

Yamaha CRW2200 bo podpiral Audio Master Quality Recording način snemanja

CDR-Info - NA CeBITu so delavci s straniCDRInfo pri Yamahi izvohali, da bo ta funkcija snemanja kmalu prisotna tudi pri njihovem pekaču CRW2200. Tako bo pekaž zmožen snemanja perfektnega audia na katerikoli prazen CD-R plošček z zmanjševanjem šuma, nastalega pri snemanju CDja. Več informacij o tem pa si boste lahko prebrali v aprilu na uradni Yamahini strani oz. nekaj malega več vas čaka tudi tukaj.

3 komentarji

Tualatin in FCPGA?

Overclockers Australia - Na linijo je danes prišel članek o tem, kako modificirati svojega Tualatina za delovanje na starih i440BX ploščah. O tem je bilo že dosti govora, a se je vse vrtelo le okoli ameriških ter kitajskih hardveraških forumov. Po ugotovitvi prave teorije za izdelavo, si lahko na tej strani ogledate prakso, ki zahteva kar precejšnjo mero živcev, saj morate na Slot-FCPGA pretvorniku odstraniti vrhnjo plastiko ter povezati nekaj nožic med sabo za dovajanje ustrezne voltaže. Članek je interesanten tudi zato, ker je tip primerjal temperaturo Tualatina z in brez zaščitne ploščice. Zanimivo branje.

2 komentarja

Izšel je Athlon 2100+

več strani - Danes je tudi uradno izšel novi AMD Athlon 2100+. Procesor se od ostalih Athlon XP procesorjev ne razlikuje, saj je, tako kot vsa serija, grajen v 0.18 mikronski tehnologiji izdelave. Spremenil se je edino stepping procesorja, in to iz AGOGA, katerega najdemo na 2000+ modelih, v AGOIA. To naj bi posledično pomenilo boljšo kakovost vaferja ter višjo končno frekvenco. Uradno naznanilo AMDja najdete na tej strani. Ako vas pa zanimajo testi, imate na voljo kar celo paleto renomiranih strani: PC Stats, Hot Hardware, The Tech Report, VIA Hardware, AMDMB, AnandTech, SimHQ, TekBug, 3D Velocity, strička Toma in še mnoge druge, ki bodo svoj opis podale na linijo tekom jutrišnjega dne. Moje mnenje o procesorju vas zanima, pravite? 1733 MHz sploh ni slabo, a za tako ceno ga nočem, še posebej zaradi dejstva, da nas čez dober mesec čakajo že nove 0.13 mikronske AMDjeve zverine, Thoroughbredi...

0 komentarjev