»

Okies...

Jaz - No, PaJo je bil priden in uploadal novosti iz DL sekcije na naš drugi FTP strežnik, tako da lahko do novega 3D Marka 2001, WCPUIDa in MotherBoard Monitora dostopate sedaj vsi. Tudi tisti nesrečneži, ki vam drugače Perzej2 FTP ne dela. All hail PaJo!

2 komentarja

3D Mark 2001

Jaz - Ta programček pač trga gate. Recimo temu takole: Oni so ugotovili, kako z izjemno lepimi animacijami nakazati, kakšne so v resnici videti tehnologije prihodnosti. Seveda sem svojega Geforcea PRO takoj spravil na ta test. Jah, kaj naj rečem. 2657 3D Marks , ozirajoč se na to, da 1/3 testov (kot je Enviromental Bump Mapping, Pixel Shader itd.) kartica ni zmogla zagnati, ker hardverske podpore temu nima. Testiral sem pa na 1024x768x32, z vklopljenim DXTC. Uf. No, potegnite si program dol ter povejte še vi!

21 komentarjev

Zanimiva beštijica

vir: HardOCP
HardOCP - Ko smo že pri hladilnikih, pa omenimo še to beštijico, katere slike so se pojavile na Akibi. Gre za neko čudno mešanico Alpha-like podnožja in Nidecovega Gamma Blower radialnega ventilatorja. No, dvomim, da se zadeva obnese kaj bolje, kot konkurenčni zračni hladilniki, toda definitivno izgleda impresivno (če že ne lepo ). Aja, če vas prime srčna želja, da bi zadevo posedovali, se boste po vsej verjetnosti morali odpraviti na daljni vzhod, saj dotične zadeve po vsejverjetnosti ne bomo nikoli ugedali v nobeni on-line trgovini, kaj šele Sloveniji.

1 komentar

Test P4 hladilnikov

GamePC - Čeprav dvomim, da bo zadeva zanimala veliko ljudi iz praktičnih razlogov, vam vseeno posredujem enega izmed prvih primerjalnih testov P4 hladilnikov, ki so ga opravili na GamePC strani. Fantje so primerjali 6 hladilnikov, od Thermaltakov preko GlobalWinove do CoolerMasterjevih enot. Rezultati so v bistvu kar malce čudni, oziroma bolje rečeno novi za nas, saj noben hladilnik ni bistveno prehitel Intelovega retail hladilnika. Očitno so Intelovci tokrat opravili spodobno delo pri načrtovanju hladilnega telesa, kar bi težko rekli za njihove prejšnje izdelke. Aja, še zmagovalec: Thermaltake Indigo Orb.

0 komentarjev

Poročilo z "The Gatheringa"

Euro Gamer - Ne, ne gre za kakšno srečanej igralcev Magic The Gathering kart (ki sem jih v mladosti preganjal tudi jaz... ah nostalgija ), temveč za srečanje razvijalcev, ki ga je pripravila Nvidia. Na to srečanje so bili povabljeni vsi, ki kaj pomenijo v programrskem svetu, saj so Nvidiiaši predstavljali svojega GeForca3. No, tja so zašli (baje zaradi zastojn pira, ki je tekel v potokih - Slin!) tudi fantje z EuroGamerja in tukaj lahko preberete njihovo doživetje tega dogodka. Precej zanimivo .

0 komentarjev

Razer propada

XS Reality - Že nekaj časa po internetu krožijo govorice, da Razer (in nadrejena Kärna Technologies) propada. Njihove Boomslang miške so resda bile zelo popularne, toda veliko število defektnih mišk je podjetju povzročilo velik izgube. Pred nekaj časa so tako sploh nehali podpirati svoje kupce (odgovarjati na klice), razvedelo pa se je tudi, da jih je zapustil eden izmed večjih investitorjev. Ker se nič ne govori niti o Mambi, naslednici Boomslanga, je tako večina predvidevala, da je podjete tiho odšlo v večna lovišča. No, na XS Reality so o vsem povprašali enega izmed vodstvenih delavec v Razerju in ta je zanikal, da podjetje propada. Sicer je potrdil odhod velikega investitorja, toda obenem zatrjuje, da je sta Razern in Kärna še kako živa. Bomo videli...

1 komentar

SuperSavage

VIA Hardware - Mhja, ta S3 pa je res čuden. Prvo propadejo, pol jih kupi VIA, pol propade njihov grafični del in rečejo, da nas ne bodo več morili s svojimi podpovprečnimi grafikuljami, potem najavijo veliki comeback, sedaj pa razkrivajo svoje načrte na mobilnem področju. Za razliko od desktopa so na tem področju bili kar uspešni in njihove Savage IX/MX grafične so obvladovale dobršen del trga. No, v tem članku na VIA Hardware lahko zasledimo prve informacije o novem produktu, SuperSavagu. SuperSavage bo namenjen mobilnem področju, na katerem bo zamenjal svoje zastarele bratce in konkuriral GeForce Go in Radeon Mobilityu. Precej ambiciozen projekt, torej. Jaz raje ne bom nič komentiral, ker znam glede S3ja biti precej strupen (boleče izkušnje ), vi pa si kar oglejte članek, če vas zanima!

0 komentarjev

Sony predstavil DD-RWje

ZDNet - Sony je včeraj predstavil prve CD-RW medije, na katerih jih me uspelo doseči dvojno gostoto zapisa, torej 1.3GB. Medij so poimenovali DD-RW, podvojitev gostote pa so dosegli z zmanjšanjem razdalje med posameznimi sledmi zapisa. Na žalost mediji niso združljivi z današnjimi pogoni, tako da bo potrebno za njih izkoristek kupiti novo napravo. Te naj bi se v trgovinah pojavile že začetkom aprila, Sonyeva pa se bo ponašala s ceno okoli $250. Tudi cena medijev bo za to kapaciteto kar ugodna, in sicer okoli $2 za DD-R in $4 za DD-RW.
Čeprav tehnologija izgleda obetavno, je vseeno nekako v senci DVD-R/W standarda, ki pa je trenutno še preveč drag in v povojih, da bi bil viabilna opcija. Sony je tako predstavil nekaj vmesnega in zna se zgoditi, da jim bo uspelo. Več tukaj.

0 komentarjev

AMD znižuje cene

The Register - Tako, kot sem predvideval v prejšnji novici, tudi AMD ne bo počival. Njihovo najmočnejše orožje so še vedno njihove cene (in tehnične strani, ki širijo dober sloves njihovih procesorjev ) in tako nameravajo še naprej agresivno zniževati cene svojih procesorjev. 1.3 in 1.33GHz Athlona, ki sta že na voljo na Japonskem, bost tako do sredine maja dosegla ceno 1.2GHz modela, čemur bo Intel zelo težko konkuriral. Verjamem, da ima AMD še marsikaterega asa v svojem rokavu in kar dvomim, da bo Intelu uspelo tisto, kar namerava (glej prejšnjo novico). Celotno zgodbo najdete tukaj.

1 komentar

Intel še bolj agresivno

X-Bit Labs - Kljub težavam, s katerimi se zadnje čase srečuje Intel, je to podjetje še vedno trdno odločeno, da bo njihov Pentium4 procesor uspešen. Po prvih načrtih naj bi do konca leta P4 obvladoval 50% high-end trga, sedaj pa so svoje načrte spremenili v še bolj agresivne in so trdno odločeni, da bo do konca leta P4 obvladoval kar 75% trga. To mislijo doseči z zelo agresivno reklamno kampanjo, ki se bo začela nekje avgusta. Takrat se bodo namreč pojavili prvi procesorji z novim Socket478 podnožjem (sicer še vedno z Willamete jedrom), prav tako pa bo takrat na voljo Brookdale čipovje, ki bo podpiralo PC133 SDRAM, kar naj bi pripomoglo k širjenju P4 platforme (čeprav bodo performanse P4 s SDRAMom menda prav smešne). Nekje decembra bo na sceno stopila še VIA s PX266 čipovjem, ki bo P4 prineslo DDR podporo.
Vse lepo in prav, toda resnično se moramo vprašati, ali je Intel sploh pri sebi. Že 50% tržni delež bi po mojem mnenju dosegli zelo težko, kaj šele 75%. AMD vsekakor ne bo sedel križem rok......

1 komentar

Obnovljena DL sekcija

Jaz - Izzid 3DMarka 2001 je prava priložnost za majhno osvežitev naše Download sekcije. Jup, novi MadOnionov 3D benchmark sedaj lahko downloadate tudi preko Slo-Techovega FTP servera. Trenutno je na voljo le en FTP in sicer Perzej, do večera pa bomo filetek prenesli tudi na Simfinov FTP.
Poleg novega 3DMarka je DL sekcija bila deležna tudi nove različice WCPUIDA in MotherBoard Monitora. Zdaj pa veseli na download! Mimogrede, hvala vsem 25 osebkom, ki so mi e-mailali glede izzida novega 3DMarka . Sicer sem zadevo mislil uploadati že včeraj, toda nikakor nisem mogel dostopati do MadOnionovega strežnika, druge velike strani pa ga tedaj še niso imele .

0 komentarjev