»

Hiperlink se ženi

Australian IT - Čeprav se mi je to nekaj mesecev nazaj, ko je Minmax objavil novico, zdelo jako nemogoče (a prav nič sporno), je britanski telekom, nosilec patenta za 'hiperpovezavo' udaril: za uporabo patenta zahteva plačilo.

Ni mi sicer jasno, kaj so si odvetniki / sodniki / porotniki na tem sojenju predstavljali, a meni se -- če gre verjeti 'opisu' na AustralianIT -- zdi bolj kot ne prijateljski pogovor, če že ne burleska. Sodnik tako meni, da računal izpred 30 let nikakor ne smemo primerjati z današnjimi skromnimi, a močnejšimi stroji, še manj pa je primerna uporaba besede 'terminal', ki je v onih dneh dejansko predstavljal zgolj tipkalo in zaslon. Aja, ste vedeli, da je miška v bistvu tipkovnica? Klik! (Pazi! Tale klik te zna stat...)

3 komentarji

Futurama adijo?

Petition online - Futurama, ena meni najljubših Foxovih risanih nanizank avtorja Matta Groeninga, naj naslednjo sezono ne bi več obstajala, saj jo misli Fox črtati iz programa. Za vas ne vem, ampak jaz sem ob Futurami užival tako kot že dolgo ne. Heh, še v forumu imamo avatarje iz te serije! Ravno zato lahko oddate svoj podpis k temu, da serija ostane na programu. Petition Online najbrž že poznate, saj stran deluje samo s tem, da postavlja peticije v glasovanje. Do zdaj je zbranih že krepko prek 30.000 podpisov. Bodite tudi vi tisti, ki boste prišteli ena k številki, saj ne bi rad videl, da bi Lrrr iz Omicron Persea 3 res postal stvar zgodovine...

7 komentarjev

Microsoft: bodi priden in daj kodo!

The Register - Da velikan blazno povezanost spletnega brskalnika s samimi okni jako izkorišča, mi verjetno ni treba pisat. So pa tožniki v zadevi proti MSju -- teh je sicer nemalo, a se osredotočam na ono, nam najbolj znano -- zahtevali, po mojem mnenju, nekaj rahlo absurdnega: naj jim preda izvorno kodo, da jo bodo neodvisni strokovnjaki 'pregledali' ter se na podlagi tega odločili, ali je Internet Explorer res neločljivo povezan s samim operacijskim sistemom. Jojmene!

4 komentarji

Virus napadel IBM

The Register - Na IBMjeve izdelke 'Memory Key', ki se vtakne v USB duplino ter je sposoben prenašati 32 MB podatkov, se je nekako -- modri ne ve kako -- prikradel virus WYX. Nevarnost okužbe sicer skoraj ne obstaja, saj se računalo ne zaganja iz teh naprav, virus pa je odvisen od MBR-ja. Možnost okužbe naj bi bila večja na primerkih, izdelanih pred 21. decembrom 2001 oz. s serijsko številko, manjšo od 2320000. Popravek Tukaj.

0 komentarjev

Funkcije v forumu

Slo-Tech - Kar nekaj časa nazaj se je nekdo spomnil, da bi bilo mogoče dobro, če bi bilo možno vklopiti obveščanje o odgovorih tudi brez odgovarjanja v temi. Sedaj si to čudo lahko tudi ogledate (ikonice v zgornji vrstici).

13 komentarjev

Digitalni razkorak

Slo-Tech - MiD prireja okroglo mizo na temo digitalnega razkoraka med bogatimi in revnimi. Stvar bo jutri (v petek), 15. 2. ob 12:30 na FDV v predavalnici št. 7. Na debati bodo sodelovali: dr. Pavel Gantar, minister za informacijsko družbo, dr. József Györkös, državni sekretar za aplikacije v informacijski družbi, dr. Vasja Vehovar, moderator in pisec raziskave Digitalni razkorak - Slovenija 2001, dr. Aleš Mihelič, državni podsekretar na Ministrstvu za gospodarstvo, Tomaž Skulj, Zavod RS za šolstvo, dr. Anton Kramberger iz Fakultete za družbene vede in dr. Franc Trček iz Fakultete za družbene vede.

Morda bi bilo zanimivo dati kakšno dobro idejo - Slo-Tech v vsako slovensko vas :)

3 komentarji