»

Hyperthreading, drugič

AnandTech - Pred nemalo časa sem pisal o Intelovi pogruntavščini, kako z 'boljšim programiranjem' iz Pentiumov 4 iztisniti še več. Govora je bilo o Hyperthreadingu, oz. obdelavi različnih podatkov naenkrat v različnih delih procesorja, Intelov govorec pa je prikazoval, kako naj bi stvarca delovala v praksi: 3.5 GHz procesor, Quake, kompresija videa, še nemalo drugega ahem, sr*, skratka -- fantastično. No, nekako so bile govorčeve besede, da gre za demo (in ne dejansko prikazovanje delovanja računala!) spregledane. So pa na Anandtechu izbrskali več o tej tehnologiji -- članek zatorej zelo priporočam.

1 komentar

.Virus

Newsbytes - Celo leto pred pričakovanim uradnim izidom Microsoftovega .Net 'frameworka', so prvi razvijalci že spisali virus. Spisan v jeziku 'Microsoft .Net's Intermediate Language' je sicer še bolj kot ne študijski primerek, vendar kaže na zanimanje programerjev ter učenje o .Net-ovih sposobnosti . Klik!

1 komentar

Obvestilo

Slo-Tech - Prosim vse, ki so na katerikoli e-naslov na Slo-techu (*@slo-tech.com) poslali kakršnokoli sporočilo preko strežnika mail.siol.net, da svoje sporočilo pošljejo ŠE ENKRAT, PREKO DRUGEGA POŠTNEGA STREŽNIKA, saj je mail.siol.net zaradi napake v konfiguraciji (na SiOLu, ne pri nas) BLOKIRAN. To je tudi pojasnilo zakaj vam večina (vsi) strežnikov z nastavljenimi anti-spam filtri ne dostavlja pošte poslane preko tega strežnika.

6 komentarjev