»

MoMoSlo S03E02 - Mobile Design

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek (15.11.) bo v Kiberpipi drugi letošnji dogodek Mobile Monday Slovenija, ki bo namenjen predvsem dizajnu za mobilne naprave.

V prvem predavanju bo Tamara Momčilović govorila o sodelovanju med programerji in dizajnerji. Drugo predavanje bo namenjeno prilagodljivemu spletni dizajnu, ki postaja vedno bolj aktualen. Predaval bo Natan Nikolič. V zaključnem predavanju bo Antony Ribot (Ribot) predstavil svoj pogled na proces izdelave mobilnih aplikacij od koncepta do končnega produkta.

Dogodek se začne ob 19:00.

Več informacij na MobileMonday.si

0 komentarjev

Na Zahodnem bregu zaradi spletnega kritiziranja islama aretiran Palestinec

MSNBC - V arabskem svetu vas lahko izražanje nestrinjanja s prevladujočo veroizpovedjo drago stane in pri tem izbira medija nima nobenega vpliva, je na lastni koži občutil 26-letni Walid Husayin iz Kalkilije na Zahodnem bregu. Mladenič je uporabljal spletne bloge in Facebook za blatenje in norčevanje iz Mohameda in islama, zato je policija izvedla pravo tajno akcijo, da ga je izsledila in aretirala.

Husayin je več let na spletnih blogih v angleščini in arabščini širil ateistično propagando, v kateri je opisoval boga kot primitivnega beduina. Islam je označil kot slepo vero, ki raste in prevzema ume ljudi, kjer sta iracionalnost in ignoranca. Poleg tega je na Facebooku ustanovil tri skupine, koder se je sarkastično razglasil za boga in svojim privržencem s parodijo besed iz Korana zapovedal kajenje marihuane. Njegovi blogi so imeli več kot 70 tisoč bralcev, večidel iz arabskih držav. S svojimi provokacijami si je nabral kup sovražnikov, saj mu je samo na Facebooku tudi s smrtjo grozilo...

148 komentarjev

Kin se vrača

engadget - Poleti je Microsoft spričo slabe prodaje ukinil nadaljnji razvoj telefonov Kin in ekipo razvijalcev združil z oddelkom za Windows Phone 7. Kmalu zatem je prodajo starih zalog preklical tudi operater Verizon in zdelo se je, da je s Kinom konec. Presenečenje je, da se utegne vrniti med žive. Operater Verizon bo vnovič ponudil telefona Kin One in Kin Two, ki bosta naprodaj še letos, če gre verjeti na splet pricurljanemu prodajnemu načrtu.

Ob svojem debiju je bil Kin namenjen predvsem mlajšim uporabnikom, ki niso marali za napredne funkcije pametnih telefonov, marveč so želeli biti zgolj povezani v družabna omrežja. Takrat jih je pokopalo nerazumno pogojevanje nakupu s...

12 komentarjev

Dražba Appla 1

Slashdot - V torek, 23. novembra, bo britanski Christie's dražil primerek prvega Applovega računalnika. Apple I je izšel julija 1976 in je stal zverinskih 666,66 dolarjev (poltretji tisočak v današnjih dolarjih). Do prenehanja prodaje naslednje leto je Steve Wozniak ročno izdelal okrog 200 primerkov, danes pa jih najdemo na svetu le še tri ali štiri ducate. Kakor tako redkemu zbirateljskemu primerku pritiče, pričakujejo, da bodo zanj iztržili med 100 in 150 tisoč funti.

Apple 1 je takrat Steve Wozniak prodajal še iz garaže staršev Steva Jobsa. Poganja ga procesor MOS R6502P s taktom 1 MHz in ima 8 KB pomnilnika (tovarniško 4 KB, možna razširitev do 48 KB). Za normalno uporabo je bilo treba imeti še tipkovnico in televizijski zaslon.

25 komentarjev

Nvidia ne bo več razvijala veznih naborov

X-Bit Labs - Nvidiin izvršni direktor Jen-Hsun Huang je ta teden uradno naznanil, da ne bodo več izdelovali veznih naborov. Pred tem je Nvidia že letos združila svoja oddelka za vezne nabore in SoC, sedaj pa bo slednji prevladal. Huang je še dodal, da sedaj gradijo sisteme Tegra, kjer bodo integracijo popeljali na novo raven, medtem ko trg veznih naborov in njihova prodaja na njem nista rastla. To ne pomeni takojšnje smrti vseh veznih naborov, saj bodo trenutno aktualne še vedno prodajali tudi prihodnje leto, le razvoj novih so ukinili, saj se razvoj ne izplača. Tako nForce, GeForce in ostali nabori ne bodo nikoli dobili svojih naslednikov.

3 komentarji