»

DCC zloraba za mIRC 6.x

več strani - Danes je na ircNET-u prišlo do velikega števila odhodov (quit) na vseh kanalih. Zakaj?
Kot lahko preberete tukaj in tukaj so odkrili novi exploit (izraba - dobesedni prevod) za priljubljen program mIRC. Zlorablja DCC, ki se uporablja za prenos datotek ali pa za klican pogovor. Prizadeti so le tisti, ki uporabljajo mIRC 6.x; na mIRC 5.91 in starejše verzije pa zadeva nima vpliva.
Najbolje bo, da avtomatsko ignorirate vse DCC zahteve, to pa naredite tako, da v vnosno polje vpišete /ignore -wd *.

Popravek za mIRC 6.x bo kmalu na voljo, do takrat pa upoštevajte zgornji nasvet, saj boste le tako preprečili, da se stvar ne bo širila še naprej. Na novico nas je opozoril .

Dodatek: 15. oktober - mIRC je bil že včeraj popravljen Mirc 6.12 Exploit Fix. Obvestil nas je Samson.

39 komentarjev

R420 in NV40 šele prihodnje leto

The inquirer -

ATi in nVidia sta objavila, da bosta vsak svojo novo kartico na trg poslala šele prihodnje leto, pa še to malce kasneje, kot so sprva načrtovali. Dasiravno The Inquirer špekulirajo, da bi lahko bila to posledica skrivnih dogovorov, ta razlaga ni kaj prepričljiva.

Mnogo bolj verjetno se sliši dejstvo, da mora nVidia predstaviti še svoj NV38 (475/950 MHz - GPU/RAM), tako da bi si s prehitro predstavitvijo NV40 potem pljuvala v lastno skledo. ATi je takisto pred kratkim izdal Radeona 9800XT, tako da bi si z izdajo R420 storil medvedjo uslugo. Podjetji nameravata nove čipe začeti izdelovati šele februarja prihodnje leto, tako da bomo prve primerke kartic ugledali verjetno na CeBIT-u. Več o tem.

10 komentarjev

Maxtor podvaja kapacitete diskov

ZDNet - Kot poročajo ZDNet, Maxtor trdi, da so uporabili novo tehnologijo zapisovanja podatkov na trde diske, ki lahko njihove kapacitete kar podvoji. Tehnologija, ki to omogoča, se imenuje pravokotno (ang. perpendicular) zapisovanje in ni ravno nov izum (pravzaprav je več desetletij star), pomebnejše je dejstvo, da jo lahko Maxtor uporabi v diskih brez občutnih podražitev izdelave, kar do sedaj ni bilo mogoče. Z njo bo sedaj mogoče na 3,5' disk velikost 80 GB stlačiti 175 GB. S tehničnimi detajli vam postreže izvirna novica.

12 komentarjev

Windows 2006

OSNews - Microsoft je ta teden na partnerski konferenci uradno priznal, da bo naslednja različica operacijskega sistema Windows, znana pod delovnim imenom Longhorn, na voljo šele čez tri leta in ne že leta 2005, kot je podjetje iz Redmonda obljubljalo še pred meseci. Zanimivo je, da smo že avgusta poročali o prepričanju nekega tržnega analitika, da novi Windows ne bo nared pred letom 2006. To je spet voda na mlin Linuxu, saj ima tako še več časa, da se še pred izidom konkurenčnega operacijskega sistema izpopolni do te mere, da bo pridobil velik del njegovih uporabnikov. Za nameček pa je svoje dodal še Richard Seibt, direktor podjetja SuSE, ki je izjavil, da bo Applove računalnike čez 10 let poganjal Linux. [:D]

53 komentarjev