»

Nov svetovni rekord v frekvenci procesorja z AMD Bulldozerjem!

Overclockers Australia - Sami Mãkinen je s svojo ekipo postavil nov rekord v navijanju procesorjev, saj so uspeli AMD-jev Bulldozer naviti do 8,429 GHz. Dosedanji rekord, ki je bil dosežen z Intelovim Celeronom, je znašal 8,308 GHz, medtem ko AMD pred tem sploh še ni šel prek osmih gigahercev (doslej je bilo vseh prvih deset najvišjih frekvenc doseženih z Intelovimi procesorji). AMD Phenom II 955 Black Edition se je ustavil pri 7,378 GHz.

Uporabili so enega izmed inženirskih

43 komentarjev

Med Evropo in ZDA bodo položili nov podmorski kabel

Ladja za polaganje podmorskih kablov

Slo-Tech - V začetku tega leta smo nekaj besed namenili visokofrekvenčnemu trgovanju (HFT), kakor se imenuje posebna vrsta algoritmičnega trgovanja, ki ga avtomatično izvajajo računalniki v milisekundnih časih. Pri tem trgovanju sta ključnega pomena hitrost in kakovost algoritma (v tem vrstnem redu). Ocenjujejo, da milisekunda zakasnitve letno velik hedge sklad stane okoli 100 milijonov dolarjev, zato poizkušajo investicijske banke in skladi pridobiti kolokacijo strežnikov čim bliže trgovalnim platformam.

Da gre z vsako milisekundo za velike denarja, priča tudi napoved položitve novega podmorskega podatkovnega kabla med Evropo in ZDA. Zadnji kabli so bili na tej trasi položeni ob koncu tisočletja, ko so jih financirala podjetja iz balončka...

64 komentarjev

Na spletu gre največ časa za Facebook

vir: ZDNet
ZDNet - Analitiki v podjetju Nielsen so raziskali brskalne navade uporabnikov interneta in ugotovili, da ti daleč največ časa preživijo na Facebooku. Raziskava sicer zajema le ZDA, a ni pričakovati, da bi bile številke v drugih razvitih državah pomembno drugačne.

Maja letos so Američani na Facebooku zapravili 53,5 milijarde minut, kar pomeni približno 12 minut na uporabnika na dan (Facebook ima v ZDA po Nielsnovi metodologiji 140 milijonov uporabnikov). Na drugem mestu je Yahoo s 17,2 milijarde minut, sledijo pa Google (12,5), AOL (11,4), MSN/Bing (9,5) in YouTube (9,1).

Najbolj priljubljena spletna aktivnost je torej obiskovanje socialnih omrežij, kjer Američani zapravijo 23...

13 komentarjev

Google Docs dobil možnost selektivnega komentiranja in urejanja

Google - Google je dodal uporabno novost v svojo storitev Google Docs, ki omogoča sodelovanje več uporabnikov pri pisanju in urejanju dokumentov. Pred meseci je namreč Google uvedel možnost komentiranja izdelkov, s čimer lahko posameznik pod dokumenti navede svoje predloge in pripombe, ne da bi pacal po samem dokumentu. Včasih pa želimo koga v to prisiliti, a tega nismo mogli. Doslej sta bila namreč le dva nivoja dostopa, tj. Sme urejati in Sme prebirati, sedaj pa je Google dodal še Sme komentirati.

Razlog je preprost. Kdor je imel predhodno pravico komentiranja, je imel tudi pravico urejanja...

0 komentarjev

Amazon pripravlja izposojo e-knjig

The Wall Street Journal - Če gre verjeti virom The Wall Street Journala, Amazon pripravlja storitev izposoje e-knjig, ki bo sicer sprva omejena na ZDA. Funkcionirala bo podobno kot Netflix, ki omogoča podobno izposojo filmov proti plačilu letne naročnine.

Prve korake je Amazon napravil pred nekaj meseci, ko so začeli Kindle Textbook Rental. V sklopu te storitve si je mogoče izposoditi elektronske učbenike, ki jih je trenutno na voljo več tisoč za izposojo od enega do dvanajstih mesecev. Pričakovana storitev bo njena nadgradnja, saj si bo mogoče izposoditi vse e-knjige.

Predvideni datum začetka delovanja še ni znan, ker imajo založniki pomisleke. Ker se bojijo, da bo...

83 komentarjev