Prijavi se z GoogleID

»

Kraja gesel ambasade

Slo-Tech - Da je nerazumevanje delovanja in namena zaščitnih tehnologij lahko usodno, je pred kratkim dokazal švedski strokovnjak za računalniško varnost Dan Egerstad, ki je na različnih koncih sveta postavil štiri izhodne Tor točke in na njih prestrezal promet. Prestregel je tudi gesla nekaterih občutljivih ustanov, med drugim iranske, indijske, japonske, ruske in kazahstanske ambasade, britanskega in zunanjega ministra, nekaterih političnih strank, itd. Izkazalo se je, da uslužbenci teh ustanov pogosto uporabljajo povsem neustrezna gesla (recimo uslužbenci indijske ambasade "1234", uslužbenci mongolske ambasade "temp", itd.)

Namen "raziskave" je bil dokazati kaj lahko (in verjetno) počnejo tajne službe, saj med drugim Tor izhodne vzdržujejo sumljivi neznani posamezniki oz. organizacije. V Washingtonu je tako ista oseba oz. organizacija v Tor omrežje vključila več strežnikov s 5-10 TB podatkov mesečnega prometa, Tor točke vzdržujejo organizacije povezane z Rusko in Kitajsko vlado, itd..

...

15 komentarjev

AMD za december obljublja 2,5 gigaherčne štirijedrnike

X-Bit Labs - Čeprav trenutno razpoložljivi štirjedrni Barcelona Opteroni delujejo le z delovnim taktom do dveh GHz, je predstavnik AMDja na uradni predstavitvi novih procesorjev napovedal, da bomo decembra 2007 priča splavitvi 2,5 gigaherčnih čipov, ki bi naj prinesli 15 % povečanje zmoglljivosti. Za december nam poleg povečanja hitrosti pri AMDju obljubljajo tudi dostopnost prvih Phenom procesorjev, pri čemer natančne informacije o njihovi hitrosti in ostalih specifikacijah ostajajo skrivnost.

Po predhodnih napovedih bi naj AMD pred novim letom izdal le Phenom FX-80, ki je namenjen enoprocesorskim sistemom in bo najverjetneje deloval pri 2,2 do 2,4 GHz. FX-90 in FX-91 (z delovnim taktom med 2,2 in 2,6 GHz), namenjena dvoprocesorskim sistemom, pa bosta na voljo šele enkrat v prvem četrtletju 2008. Te informacije so skladne z napovedano zamudo dvoprocesorske platforme FASN8, kar ob hitro bližajočem se prihodu 45 nm Penryn procesorjev ponovno postavlja AMD v nezavidljivo situacijo.

Izvorna...

51 komentarjev

Samsung bo ponudil pomnilnik DDR2 z večjo gostoto zapisa

TG Daily - Samsung je naznanil, da bo do konca letošnjega leta začel z masovno proizvodnjo DDR2 pomnilniških modulov, izdelanih v 60 nm proizvodnem procesu. 60 nm moduli bodo v primerjavi s starejšimi nudili večjo kapaciteto in hitrost ter manjšo porabo energije. Gostota zapisa na novih, 60 nm čipih bo namreč znašala 2 Gb (pri 80 nm čipih le 1 Gb), prav tako pa bi naj novi pomnilniki bili za 20 % hitrejši od 80 nanometrskih bratcev.

Čipi z 2 gigabitno gostoto zapisa bi se naj znašli na 8 GB FBDIMM in RDIMM (registered, dual inline) modulih ter 4 GB UDIMM (unbuffered, dual inline) in SODIMM modulih, pri čemer bodo slednji namenjeni prenosnikom. Po besedah predstavnikov Samsunga bi novi 8 GB modul s 36 2-gigabitnimi čipi porabil okoli 30% manj električne energije od starega, sestavljenega iz 72 1 gigabitnih čipov.

6 komentarjev