»

Barton in Hammer bosta zamudila

AMD Zone - Vse kaže, da se AMD kljub zelo obetajočim Thoroughbredom revizije B še vedno bori z ogromno težavami. Kot smo se AMDjevi privrženci bali, sta težko pričakovana Barton in Hammer procesorja zopet prestavljena. Razna ugibanja na spletnih straneh kažejo v smer težav z 0,13 mikronsko tehnologijo pri UMCju, ki naj bi izdeloval Bartone, in vsesplošnih problemov z Hammerjem, ki naj bi potreboval temeljito prenovo.

Hammerjeve težave se začnejo pri SOI tehnologiji, ki pošteno niža odstotek delujočih procesorjev, se nadaljujejo pri vgrajenem spominskem kontrolerju, ki naj bi omejeval višje frekvence in se končajo pri očitno preslabi izhodni zasnovi, zaradi česar je v razvoju že Hammer revizije B, ki naj bi vse te težave odpravil. Vsaj tako upamo.

In kdaj lahko po novem pričakujemo Bartone in Hammerje? Trenutno se za Bartone govori o prvi četrtini 2003, za Hammerje pa šele v začetku ali sredini druge četrtine prihodnjega leta. Do takrat se bomo morali zadovoljiti z T-bredi rev. B, ki jih lahko...

1 komentar

Barvanje tipkovnice

Mikhailtech - Zadnjič sem se naveličal sive barve svoje miške, ki ni ravno pristajala črni barvi prenosnika, in potem izgubljal živce, ker se barva ni hotela posušiti. Podobno se je zgodilo Jasonu na Mikhail Techu, ki se je lotil barvanja svoje tipkovnice. Iz vsega je nastal lep članek, zelo primeren za začetnike, tako da ga priporočam vsem, ki oklevate pri barvanju perifernih komponent. Sicer me je pa najbolj presetilo to, da je barva za tipkovnica stala več kot sama tipkovnica..

Tipična izjava staršev: Pa zakaj bi sploh barval tipkovnico!?

2 komentarja

Kaj bi pa danes oblekel?

Washingtonpost - Sicer verjamem, da nimate verjetno preveč problemov z vprašanjem, ki peste naše boljše polovice, samo včasih se pa kljub temu zgodi, da ne veste, kaj dati nase.

Sicer sedaj nimate veliko možnosti, ker se morate odločiti sami, samo kot pa kaže, boste lahko v prihodnje to dilemo prepustili "pametni" omari. Gre res da samo za testni model, ki pa ima veliko prednosti pred klasičnimi omarami. Prva razlika je povezava z internetom in vgrajen softver, ki se zna prilagoditi tudi vašemu stilu. Druga je verjetno cena..

Poleg tega nam Matsushita Electric Industrial v svoji hiši prihodnosti, ki jo lahko vidite na enem od tokijskih sejmov, predstavlja še pametna ogledala in hmhm.. stranišča. Če jim gre verjetni, lahko ta analizirajo vaš urin, in sumljive rezultate pošljejo vašemu zdravniku. Če pa vas zanima še več, potem je potreben klik..

0 komentarjev

Je test 3.6GHz P4 lažen?

3dcenter - V torek je Sergio pisal o testu Pentiuma 4 3.6 GHz na tomshardware.com. Sedaj pa se pojavilo vprašanje, ali je bil test res opravljen na 3.6 GHz primerku ali pa gre za kaj drugega. No, te debate naj bi se lotili na forum-3dcenter.net. Sicer je debata v nemščini, a je vseeno zanimivo branje. Za tiste, ki ne znate nemško, je tukaj še ena povezavica, ki vas odpelje na MadOnionov forum, kjer poteka podobna debata. Ali so nas po domače povedano "nategnili", pa presodite sami.

2 komentarja