»

Dan žalovanja za tragično preminulimi

Slo-Tech - Dva dni po največjem terorističnem napadu, znanem celemu človeštvu, je potrjeno, da je skupno naštetih že štiri tisoč umrlih. V naslednjih tednih, ko bodo reševalci izkopavali ruševine, se oblasti bojijo, da bo tragično število naraslo na ogromnih 25.000. Direktorji, tajnice, referentje, čistilci - brutalno umorjeni. Banke, zavarovalnice, trgovine, odvetniške pisarne - zrušene. Petindvajset tisoč vzetih nedolžnih življenj le zaradi skrajnega islamskega fundamentalizma. Sam sem se, kot tudi veliko ostalih, že vprašal, kakšne posledice bo imelo to dejanje. To lahko samo predvidevamo.

Ampak bistvo novice ni v tem. Odločeno je bilo, da je jutri dan žalovanja za umrlimi v tem brutalnem dejanju teroristov. Od 12:00 do 12:03 izkažite svoje spoštovanje s tremi minutami molka. Izobesite svoje zastave na pol droga ter poklonite tri minute svojega življenja tistim, ki so za prazen nič dali svoje. V ta namen bo tudi Slo-Tech jutri, 14.09.2001, od 12:00 do 12:03, nedosegljiv. V poklon...

73 komentarjev

Moj email češ? Peter+Klepec!

CNet - Iz Global Name Registry so sporočili, da bodo ".name" naslove prvega paketa pobirali le še do 22. novembra. Do takrat imamo posamezniki torej možnost registracije osebne domene oblike "peter.klepec.name". V kolikor bo več ljudi želelo isti naslov, bo srečneža določil žreb.

Sodeč po članku na CNET-u bo možno imetnikom .name naslovov na njihov naslov (z znakom "+" med imenom in priimkom) poslati tudi e-pošto!

5 komentarjev

Microsoft Exchange 2000 & Norton AntiVirus

Vnunet - 'Varnostniki' so opozorili na varnostno luknjo, ki nastane ob sprotnem poganjanju omenjenih programov na istem računalniku.

Namreč, Exchange 2000 prejme sporočilo in ga posreduje protivirusniku v pregled - če je katerakoli priponka 'sumljiva', se sporočilo vrne ('bounca'), skupaj s sporočilom o napaki, iz katerega pa je razvidna tudi pot do naslovljenčevega inbox-a.

Ker popravek še ni na voljo, je priporočeno onemogočenje obveščanja o napakah. Klik!

0 komentarjev

Test Audigy-ja

3DnHardware - Creative kar nekaj časa ni izdal nobene zvočne kartice. Namesto tega se je raje grebel okoli korita grafičnih kartic. Ker je konkurenca tam veliko hujša in ker so tam podjetja, ki imajo dolgo tradicijo delanja zelo dobrih grafičnih kartic, Creativu ni šlo tako dobro. Ne razumite me narobe, šlo mu je v redu, ampak ne tako, kot bi si on sam želel. Zato se je raje spet posvetil zvočnim karticam in ustvaril Audigy.
Audigy je najnovejši Creativov zvočni čip, ki podpira celo vrsto novih funkcij. Pa da jih naštejem: :
  • omogočal bo ADVANCED HD
  • do 4x hitrejši od vseh dosedanjih zvočnih procesorjev
  • Multi-Environment; poslušalec lahko istočasno posluša štiri audio okolja v realnem času
  • Environment Morphing; omogoči naravni avdio prenos iz enega okolja v drugega z realnočasnim morphingom karakteristik posameznega okolja
  • Environment Panning; omogoča relno-prostorsko odmevanje zvoka od površin in odbijanje od le-teh nazaj k uporabniku
  • Environment Filtering; uporablja high-pass filtre za generacijo...

6 komentarjev

Testi

več strani - Ker je dejansko to enaka stvar, le da gre pri vsaki od točk za drug izdelek, jih bom podal kar v krajšem spisku... Prvi je test Intel Pentium3 Tualatin procesorja. Tualatine vas večina pozna (vsaj po imenu), ker je bilo okrog njih kar nekaj govora. Jedro je namreč v 0.13 ľ in se zato manj greje. i845 čipovje je (skorajda) legendarno Intelovo čipovje, ki naj bi P4 procesorjem omogočilo delovanje na SDRAM pomnilniku. Abit KG7 RAID pa je težko pričakovana DDR matična plošča na AMD761 čipovju.
Test Tualatina
Test i845 čipovja
Test Abit KG7 RAID

2 komentarja

Vsega je konec

Tweak Files - Na žalost med internetnimi stranmi s tech vsebino zadnje čase vlada recesija. Po tem, ko je pod visokimi cenami ftp strežnikov klonil 3Dfiles se je danes isto zgodilo z Tweak files.
Zbogom in hvala za vse ribe so bile zadnje besede Jima. ustanovitelja strani. Jutri, 14.9.2001 bo Tweak Files šel off-line. Torej če želite še kaj hitro dolpotegniti (downloadat-i) vam predlagam, da pohitite! Hvala AtaStrumf, da si nas opozoril na novico.

3 komentarji