»

Sony: Velikost je pomembna!

Yahoo News - Sony je v petek objavil novico, da bo konec julija pričel s prodajo druge generacije Memory Stick kartic, imenovanimi Memory Stick Duo. Glavna prednost kartic je njihova velikost, saj merijo le tretjino velikosti prvotnih Memory Stickov in so namenjene za shranjevanje podatkov v GSM aparatih, kamerah, MP3 predvajalnikih in podobnih pogruntavščinah. S tem nameravajo ustvariti nov standard, povečati trg in s tem seveda tudi svoj tržni delež. Japonski GSM operater je že najavil začetek prodaje novega GSM aparata, ki bo podpiral Memory Stick Duo kartice, kamor bo mogoče shraniti posnetke iz vgrajene kamere. Klik!

0 komentarjev

Zanimive teme v forumu

Slo-Tech - Kot najbrž že veste, imamo na Slo-Techu tudi zelo velik forum, v katerem najdete odgovore na domala vsa računalniška vprašanja. Za spodbudo - povezave na nekaj zanimivih tem: Če se počutite to dolgočasno soboto dovolj kompetentne za udejstvovanje v debatah, izvolite [:D].

8 komentarjev

48x zapisovalnik

Akiba - Navajeni smo že, da slike vsega novega, kar pride, gledamo na Akibi Hotline. Tokrat se lahko slinite (slinimo) nad pekačem, ki na zgoščenke zapisuje kar z 48-kratno hitrostjo, prepisuje s 16x, bere pa z 48x hitrostjo. Menim, da smo prišli do točke, kjer se bo hitrost zapisovanja morala počasi ustaviti, če ne drugače, pa zaradi samih omejitev uporabljenega materiala v zgoščenkomatih ter, pomembneje, zgoščenkah. Seveda se lahko tudi motim. Klik!

1 komentar

Abit Media XP

Slo-Tech - Tudi to je eden od zelo uporabnih delov strojne opreme. Abit Media XP je namreč dodatek za osnovni plošči Abit AT7 ter IT7. Sede v 5.25" prostor za cederome, ponudi nam pa nebroj dodatnih vhodov, izhodov ter bralnikov. Gor lahko najdemo dodatni USB 2.0 reži, eno dodatno FireWire režo, IR vmesnik za daljinsko upravljanje, optični vhod ter izhod inu linijski zvočni vhod ter izhod. Največje presenečenje pa najdemo na vrhu, kjer vidimo bralnike za Compact Flash, Secure Digital ter Memory Stick kartice. Zadevo sem včeraj videl v živo - meni je všečna. Ni vrag, da je ne bomo stestirali [:D]. Zadevico so si ogledali na AMD3D, za branje pa kar pogumno klik!

2 komentarja

Poliomielitiza v spletnih trgovinah

Slo-Tech - Spet eno zastrašujoče dejstvo: znanstveniki newyorške univerze so dokazali, da se da na internetu kupiti sestavine za sestavo sintetične inačice virusa otroške paralize. Ta virus so znanstveniki nato tudi injecirali v miš, katero je virus prvo paraliziral, nato pa v kratkem času še ubil. Še najbolj zastrašujoče dejstvo, ki ga je posredoval Jeronimo Cello, avtor študije o možnosti sinteze virusa, je to, da je virus "zelo enostavno narediti". Okej, vem, po notorioznih dogodkih 11.9. prejšnjega leta ter po vsej zagnani paniki nad antraksom v pisemskih pošiljkah, je možno pričakovati tudi udar virusa poliomielitize, a v to dejstvo dvomim. Vseeno se WHO (World Health Organisation, Svetovna zdravstvena organizacija) že pripravlja na možno vrnitev otroške paralize, hkrati pa opozarjajo, naj države držijo spodobno zalogo cepiv proti vsem virusom, ki so že "izumrli", saj se lahko vrnejo praktično kadarkoli. Klik! Okej, a pol mau pogledam po trgovincah na netu, mal zamešam, trikrat zakolnem,...

0 komentarjev

Testi Matroxove Parhelie

več strani - Ta čip smo na Slo-Techu spremljali od najave pa vse do izdaje, in lahko rečemo, da smo pričakovali od Matroxa preveč, on nam je pa dostavil premalo. Specifikacije čivkajo že vrabci na strehah, tako da se vanje ne bom spuščal (zato pa imamo povezane novice [:D]). Kartico so pod drobnogled vzeli na Digit-Lifeu (zelo dober test) ter na Gamer's Depot (malo manj dober test [:D]). Splošno počutje ob kartici? Bolj jalovo. Zadevo bomo zagotovo stestirali ter tudi mi o njej povedali svoje mnenje, a boste morali na to še počakati. Je pa res, da bo cena v Sloveniji še kanček bolj zasoljena, saj sem včeraj izvedel, da boste morali za OEM izvedenko odšteti 107 tisočakov. Ah...

4 komentarji

Thermaltake Volcano 9

več strani - Izšel je naslednik Thermaltakeovega procesorskega hladilnika, Volcana 7. Ponaša se z enako (le drugače obarvano) izmenjevalno površino, malo sposobnejšim ventilatorjem, ter popolnoma spremenjenim principom tihega hlajenja. Medtem ko je imel Volcano 7 temperaturno sondo, pritrjeno na rob hladilnika, s katero je uravnaval hitrost vrtenja ventilatorja (spomnimo se, da je bila ta funcija bolj ali manj popolnoma neuporabna), prinaša Volcano 9 na tem področju kar veliko prenov. Če se ne motim, je le-ta hladilnik sploh prvi na trgu, ki ima na sebi pritrjen mostiček (jumper). Če je stik narejen, se Volcano vrti s polno močjo pri 4.800 obratih v minuti ter kriči s kar 48 dBA. Druga rešitev je...

2 komentarja

Nova recenzija

Slo-Tech - Tokrat filma nista opisala DrSergioDJ ali Slaine, temveč je debitirala nova recenzentka, sfinga15 (ki ni stara 15, ne, ni, pokvarjenec! [:D]). Kakorkoli - Ajda je opisala film The Piano, Klavir, ljubezensko dramo, ki je leta 1993 pobrala Schindlerjevemu seznamu tiste nagrade, ki jih je pač lahko, saj sta bila filma en drugemu zelo bok ob boku. Klik!

2 komentarja

Koliko je vreden tolar?

Slo-Tech - Vas zanima, koliko tolarjev je 10 albanskih lekov [:D]? Ali pa vas morda zanima, koliko je tolar vreden v kakšni eksotični valuti? Ker je internet medij, kjer se da najti vsemogoče, ne manjka niti tale stran, kjer lahko pretvarjate med raznimi valutami. Vsebuje vse države sveta, vključno z našim tolarjem™. Hitro in enostavno preračunavanje zna včasih priti še kako prav.

7 komentarjev