»

Iomega Peerless drive

Hardware Zone - Iomega je včeraj predstavila svoj nov sistem prenašanja podatkov velike kapacitete. Sprejme lahko 10 ali 20 GB podatkov. Če dokupimo dodatne medije, pa seveda kapaciteto podvojimo, potrojimo..... . Sami prenosi se vršijo do hitrosti 15 MB/s s Firewire vmesnikom (druga možnost pa je USB), kar zadosti tudi potrebe najbolj zahtevnih uporabnikov. Sami mediji, ki jih uporablja Iomega, so v bistvu trdi diski z integriranimi blažilnimi mehanizmi, ki skrbijo, da se ne poškoduje.
Na voljo bodo od 15. junija.
In še cena:
20 GB drive & cartridge (Firewire ali USB) = S$749
10 GB drive & cartridge (Firewire ali USB) = S$679
10 GB cartridge = S$275
20 GB cartridge = S$345

Malo več slik enote je tukaj: LINK.

14 komentarjev

Izboljšava hlajenja v ohišju

Overclockers Australia - Bližajo se nam vroči poletni časi, ko bodo procesorji in vse, kar diši po siliciju še bolj vroči, kot ponavadi. Zaradi tega se na internetu vsak dan pojavljajo novi članki na temo hlajenja. Eden izmed bolj zanimivih govori o hlajenju ohišja. Ta članek je nekaj posebnega, ker se ne ravna po stokrat preizkušenih metodah, ampak uporablja nekatere alternative (primer: namesto, da bi bil glavni dotok zraka v ohišje na sprednji strani, ga ima testni sistem na zadnji strani). Skratka zanimivo branje. Članek najdete tukaj.

6 komentarjev

Še en Linux za Apple - Mandrake PPC Linux

Linux Weekly News - Izgleda, da Yellow Dog Linux ni več dovolj, saj se je pojavila nova različica Linuxa, ki je namenjena Applom Mandrake PPC (Power PC) Linux. Mandrake in Apple sledita istim načelom: ponuditi kar se da uporabniku prijazen operacijski sistem. Mandrake PPC Linux je trenutno še vedno verzije beta, kar pomeni, da je še v preizkušanju. PPC Linux je trenutno na voljo za računalnike G3 in G4, več informacij o njem, pa najdete tukaj.

0 komentarjev

ASUS i-panel in "home made" LCD prikazovalnik

več strani - Tokrat sem naletel na test ASUSovega I-panela. I-panel je prikazovalnik LCD, ki ima vgrajenih nekaj zanimivih funkcij. Poleg prikazovalca stanja računalnika, je tudi orodje, ki ugotavlja, kje je problem, če pride do napake pri bootanju. Zmore pa še marsikaj drugega. To je teorija. V praksi pa se I-panel izkaže precej slabše. Zakaj? Preberite si tukaj. Zanimanje za I-panel še dodatno zbije dejstvo, da je na voljo samo za ASUS-ove matične plošče.
Zahtevni overclockerji nad I-panelom gotovo ne boste navdušeni, zato se boste gotovo raje odločili, da naredite svoj LCD display. Če je temu tako, potem se odpravite na to stran, kjer boste našli vse potrebne podatke za izdelavo. Izdelava LCD displaya ni ravno enostavna, saj gre že skoraj za manjši projekt, zahteva pa tudi nekaj cinjenja. Ko pa se boste prebili skozi vse postopke izdelave, pa vas čaka še programiranje prikazovalnika. Ne ustrašite se! Tudi če niste vešči programiranja, boste lahko še vedno končali svoj projekt, saj...

1 komentar

ThermoEngine-ova zver

RipNet - Na Ripnetu so pod drobnogled vzeli pravo malo zverco. Hladilnik AVGS-1050, ki je opremljen z 7500 rpm ventilatorjem. To ni nič posebnega, rečete. Potem pa si poglejte samo debelino le tega, ki znaša celih 38 mm.
Sam hladilnik ima bakreno dno in se je v testu obnesel zelo dobro. Edina zamera, po mojem mnenju, leti na njegovo glasnost, ki znaša več kot 43dB. Članek v celoti si oglejte tu: Hladilnik

8 komentarjev

Narod se upira

več strani - V Ljubljani se obeta strašno zabaven teden, upirali se bodo vsi po vrsti. V sredo bodo začeli bikerji, v četrtek nadaljevali študentje (webcam ne dela), potem pa so v soboto različne akcije napovedali še Amnesty International (nepreverjeno), Umanotera (nepreverjeno) in UZI. V Ljubljani so se pojavili tudi člani Greenpeaca, za afterpary pa nas čakajo še škofovske pridige in nedeljski referendum. Vsi po vrsti napovedujejo, da bodo svoja mnenja izražali povsem mirno, tako da kakšnih prometnih infarktov ali drugih problemov ni za pričakovat (samo policija poskuša vzpodbujat paniko in strah, da bi imela dober razlog za razgon ljudi).
No skratka, slo-techerje najbolj zanimajo študentske demonstracije (sodeč po odzivih na novico), zato bi malce razpredal o tem...

Zakaj se pri študentskih demonstracijah sploh gre? Problem je v tem, da naši državi manjka denarjev (tudi zato ker hočejo povečat vojaški proračun zaradi NATA), poleg tega pa ji za vrat piha Evropska Unija (v katero je vlada tako...

35 komentarjev