»

Mozilla in derivati občutno povečali tržni delež

Mozillazine - 16,1 odstotka obiskovalcev strani, ki uporabljajo števce nemškega podjetja WebHits, se po sletu potepa z brskalniki, zasnovanimi na Mozilli. 9,4 odstotka jih uporablja Firefox, večino preostanka Netscape 7 oz. 6, medtem ko ima Mozilla le še 2,6 odstotka vsega deleža. Delež Explorerja je padel pod 80 odstotkov, saj ima 2,1 odstotka Netscape 4, 1,9 Safari in dober odstotek Opera.

Še precej večji delež uporabnikov Firefoxa je med uporabniki strani W3 Schools, ki pa gotovo ni merodajna. Precej bolj zanimiv je pregled deležev Firefoxa po nekaterih evropskih državah, ki ga je izmerilo francosko podjetje Xiti.

39 komentarjev

Nerezani video intervjuji iz Cebita 2005

Slo-Tech - V oddaji Resnična resničnost na TV Slovenija smo se tokrat odločili za drzno potezo.

Na spletu smo objavili video materiale, ki jih nameravamo v oddaji uporabiti šele prihodnje mesece. Gre za nerezane intervjuje iz Cebita 2005 o vrsti različnih tem: gorivne celice, kodek MPEG4 AVC, samodejna analiza in kategorizacija glasbe, strojno pospeševanje tehnologije sledenja žarku (raytracing), nanotehnologije ...

Skratka kup zanimivih stvari za tiste, ki od nacionalne televizije hočete nekaj več. Sveži intervjuji so v obliki Realvideo dostopni na domači strani, zraven pa še tisti iz prejšnjih oddaj in seveda celotna aprilska oddaja. Vabljeni k ogledu!

25 komentarjev