»

Antec LanBoy

vir: Pimprig
Pimprig - Dandanes so LAN-partyji vedno bolj pogosti. Vsem znano podjetje Antec je izdelalo ohišje prilagojeno posebej za take zabave. Na spletni strani PimpRig so si ogledali srebrno ohišje Antec LANBOY Aluminum Mini Tower.

S prenašanjem ohišja ne boste imeli večjih težav, saj je zelo lahko ter majhno. Na levi stranici ima vdelano dokaj veliko pleksi okno, v samo ohišje pa je vgrajen 350W napajalnik. Na sprednji strani ima dva USB vhoda ter ima prostora za štiri 5,25'' enote in dve 3,5''. Vanj lahko vstavite še do dva 80 mm ventilatorja. Poleg ohišja pa zraven dobite tudi jermen, s katerim ga lahko prenašate naokoli. V opisu si lahko ogledate tudi modifikacijo ohišja. Veselo na branje.


0 komentarjev

Rusija: Simulacija izleta na Mars

New Scientist - Rus Dmitry Malashenkov je s svojimi znanstveniki ustvaril načrt simulacije poleta na Mars, v katerem naj bi izoliral 6 astronavtov za 17 mesecev. Namen: preizkusiti njihovo vzdržljivost. Vsi astronavti naj bi bili moški in bi v tem 400 kvadratnih metrov velikem "laboratoriju" imeli dovolj hrane, vode ter kisika, ki bi ga generirali. Več o tem. No ja, Mars gor ali dol, vseeno pa ne vem, če bi šel kdo od vas za 17 mesecev med moške. [:D]

17 komentarjev

Svetleča-se-Miš

Geek Shelter - Dandanes so modifikacije zelo priljubljene. Seveda pa, ako nočete tega početi sami, lahko kaj podobnega tudi kupite. Pri modificiranju zelo radi vgrajujemo neonke in LED diode -- ravno zato so si na strani Geek Shelter ogledali zanimivo miško, ki je v bistvu povsem običajna, a se od drugih razlikuje le po tem, da ima vgrajeno modro diodo. Mišak je seveda optičen, na njem pa boste našli tri gumbe, kar zna biti za marsikoga premalo. Priklopite ga lahko na USB oziroma PS2 s priloženim pretvornikom. Če si jo boste morebiti zaželeli boste zanjo odšteli malo čez 20 zelencev.

2 komentarja

Urejanje videa

ExtremeMHz - Gotovo nas je kar nekaj, ki si lastimo digitalno kamero. Ponavadi imamo vse posnetke shranjene na TrdihMedijih™, ki pa niso večni in se radi izgubijo. V tem primeru lahko vse preljube spomine shranite na vaše računalo. V pomoč naj vam bo prvi del vodiča o zajemanju in urejanju videa. Izvedeli boste vse o strojni in programski opremi, ki je nujna za uspešno delovanje, v članku pa vam bo gotovo v pomoč kar nekaj slik, ki postopek prikažejo zelo nazorno.

0 komentarjev

Ventilatorji

Tweakers Australia - Hlajenje je danes zelo pomembno, saj računalniške komponente oddajajo vedno več toplote. Zato so si na strani Tweakers Australia vzeli čas in si ogledali pet različnih ventilatorjev: Thermaltake Smart Case Fan 2, Antec Blue LED Fan, Antec TriLight LED Fan, Cooler Master TLF-R28 Neon LED Fan ter Enermax UC-12FAB RPM Adjustable Fan. Vsi ventilatorji so na poged izredno lepi, v članku pa so predstavili vsakega posebej ter opravili tudi test glasnosti. Vredno ogleda.

0 komentarjev