»

Lukenj™: Fantom iz Opere

The Register - Razvijalci Opera Software so objavili popravek za resno varnostno luknjo v verzijah 6 in 7 njihovega spletnega brskalnika. Klik!

Težava se skriva v kodi, ki skrbi za dolvleko datotek. Ako ji ZlaStran™ podtakne datoteko z blazno dolgim imenom, pride do t.i. 'buffer overflow' napake, ki kot ponavadi omogoča izvršitev nevarnih ukazov.

Čeprav se tu zavedni uporabniki nimamo pretirano bati, bi se bilo pametno zamislit glede tistih, ki spleta nimajo ravno v mezincu. Ste že opazovali kolega, ki je zajadral na pornografsko stran in ga je brskalnik vprašal, če bi želel namestiti pr0n dialer? -- Kaj je kliknil? [0:)]

Ljudje se morajo držati na vrvici.

6 komentarjev

Viino čipovje za prenosnike

X-Bit Labs -

Pred kratkim smo poročali o KT400A, ki ga je VIA izdala in bo služilo AMD procesorjem za namizne računalnike, danes pa si poglejmo še njegovega bratranca za prenosne procesorje istega proizvajalca.

VIA ProSavage KN400, kot se bo čipovje uradno imenovalo, bo podpiralo vse Athlon XP-M procesorji z 200, 266 ali 333 EV-6 vodilom, vključujoč zadnje izdaje na Barton jedru. KN400 bo tako prvo...

0 komentarjev

Nova konkurenca Volji?

Slo-Tech - Ponudnika internet storitev, Voljo, poznamo domala vsi. Pojavil pa se je nov, ki vam prav tako omogoča brezplačno uporabo interneta (plačajo se le impulzi Telekomu Slovenije). Na internet strani Butn.net si lahko preberete postopek -- in že lahko uporabljate internet. Povem naj, da je postopek še preprostejši kot pri Volji, saj za uspešen začetek uporabe interneta ne potrebujete registracije, oz. kot pravijo na svoji strani, "Za priklop na internet ne potrebujete posebnega uporabniškega imena in gesla. S čarnovnikom naredite novo povezavo, vpišete telefonsko številko, pritisnite poveži in že ste butneni na net!" Vse ostalo, kar vas utegne zanimati, si preberite na njihovi strani. Klik!

p.s.: O hitrostih nam pa le poročajte...[;)]

17 komentarjev

Mini ITX plošča

Slo-Tech - Na medmrežju se pogosto pojavljajo testi ATX matičnih plošč, katere najdemo v skoraj vseh računalih. Manj pogoste pa so Mini ITX/ATX, katere najdemo v manj zahtevnih računalnikih, katerih prednost je predvsem majhnost in kompaknost. Na izgubljenih vezjih, so si ogledali ploščo VIA EPIA-M, ki je zgrajena po prej omenjenem standardu. Na plošči lahko tiktaka 1000 MHz procesor, če pa se odločimo za 500 MHz verzijo, ga lahko ohladimo samo s hladilnimi rebri. Na mamaplato lahko priklopimo eno PCI napravo, 1 GB DDR pomnilnika in dve IDE enoti. Seveda pa ne smemo pozabiti na konektor za napajanje in na konektor za...

7 komentarjev

CeBIT se je začel

Tom's Hardware - CeBIT - eden izmed največjih računalniških sejmov na svetu - se je začel. Tako kot vsa leta je bil tudi letos prirejen v Hannovru, na severu Nemčije. Seveda se je na njem pojavilo kar nekaj novosti. Nekaj takih je napajalnik s 120mm LED ventilatorjem, ohišje z vgrajenim "akvarijem" in še mnogo drugih dobrot. Poleg vseh gigantov, kot sta Leadtek in Abit, pa so se sejma udeležila tudi manjša podjetja, ki proizvajajo dokaj zanimive izdelke (na primer OTES hladilnik za Radeon 9700Pro). Če vas zanimajo novosti bolj podrobno, pa odklikajte na Tom's Hardware, kjer so se s...

3 komentarji

Tišina na SilentPCReview

Silent PC Review - Na Silent PC Review so spisali članek, kjer vam priporočajo komponente računalnika, ki bodo povzročale najmanj hrupa. Svojo zgodbo so nadaljevali od najtišjih ventilatorjev, hladilnikov, trdih diskov, napajalnikov in matičnih plošč, do najnovejšega članka o priporočljivih ohišjih. Če vas grozno bolijo ušesa si članek le preberite, a ne vem, če boste imeli srečo in kakega od ohišij dobili tudi v Sloveniji.

2 komentarja

Aluminijasto ohišje Colermaster ATC-220B-VX1

Bit Technologies - Na spletni strani Bit technologies so spisali kar precej obsežen članek o tem, zgoraj omenjenem, aluminijastem ohišju. Če je videz ventilatorjev, ki so običajno v notranjosti naših predradih računalnikov pomemben, je izgled ohišja na zunaj še toliko bolj pomemben, saj ponavadi najprej vidimo ohišje od zunaj in šele za tem njegovo notranjost. No, to ohišje se vsekakor drži tega - le oglejte si sliko. Za dodatne podatke o tem ohišju, si oglejte tole.

2 komentarja